Postuar më parë nga
TOMY_X
Shoku sa kam info une ne lidhje me zgjedhjet ne vend nuk mendoj se keni ju .
Sa per ilustrim DR ja ka futur si kau peles ,pse,sepse pa zhvilluar rrjetin e nendegeve neper fshatra ka dale me kandidat,nje ish minister......sa per listen e keshilltareve nese merr nje vend ,eshte e para e kolonjes.....mos e shkoj kot postimin po trajtoj edhe ca hollesira ketu..........
Stuga eshte si asnje qytet tjeter ne rajon,ketu gershetohen gegerishtja me toskerishten,torbeshizmi me kaurrizmin,turqizmi me maxhupizmin.......ku dua te dal........rreth 30.000 mije votues llogariten shqipetar ne (listat e votimit) keta jane te mundshem,vec fakti qe mbi 50 % te shqipetareve jane jasht shtetit ,e zbeh kete shifer............
jane rreth 15 000 maqedonas,te cilet kane dale vec me nje kandidat...shqipetaret me 3 -sish.......
10 000 jane te tjere(torbeshe,turq,rom) pei parti torbeshe konkuron me nje kandidat.....
Kuvendi komunal ne struge numeron 27 kandidat(qe fitohen me proporcion natyrisht)
Ku qendron beteja , meqenese 50 % te shqipetareve sjane ne struge(por jasht apo ne kurbet)shtrohet pytja sa do te marre kandidati shqipetar qe do kete me shume vota , a do te jete te pakten i dyti........ekziston mundesia qe VMRO te marre mbi 10 000 vota PEI e fiat canoskit rreth 8000-9000 vota (qe per mua eshte e pa arritshme ,sepse vota te llabunishtit kane shkuar vazhdimisht ne partite shqipetare) nga kjo rrjedh se ne balotazh mund te shkoje fiat canoski dhe kandidati i VMRO(apo maqedoni).....
Ne qofte se
bdi merr 7000
pdsh 6000-7000
dr 1000-2000
atehere ne humbasim strugen......
Une jam aq optimist qe Struga nuk do te humbase....Pse...
Sepse elektorati shqipetar do votoje per shqipetaret
.....natyrisht qe po
Shqipetaret do te marrin vota edhe nga muslimanet ,turqet apo romet ......partite e tjera e kane me me shume veshtersi te arrijne te marrin keto vota per dallim nga shqipetaret,arsyja eshte se te gjithe jane te bindur qe shumice jane shqipetaret dhe ata duhet te fitojne apo njeri prej tyre te marre kreun e struges.........Ketu nuk e theksova edhe ate se ndonje vote tek tuk per shqipetaret do vije edhe nga elektorati maqedon.....qofte per BDI apo Pdsh.............
Beteja kryesore ketu eshte me VMRO,por ka dhe nje beteje nen hije te BDI dhe PDSH,,,,ju siguroj shoku se cili nga keto dy kandidate del ne rrethin e dyte me kunderkandidat VMRO.......... FITON kandidati shqipetar......problemi eshte te arrihet kuota nga shqipetaret per te dale ne rreth te dyte ,sa per te tjera OK eshte puna..............
Situata mund te dramatizohet nese ne balotazh dalin BDI dhe PDSH qe ka shume gjasa ,dhe qe do te kisha dashtur ta shijoj personalisht ballafaqimin dinjitoz ne mes Shqipetareve ne STRUGE........
Edhe dy fjale ,tejet interesant dhe i larmishem do te jete edhe kuvendi i keshilltareve ku do vije ne pyetje se sa jane te bashkuar apo te ndare shqipetaret.......le te behet ne te ardhmen struga vendi apo shembulli i bashkimit...... e meriton kete EPITET..........hajt shnet nje here......
Nuk potencova edhe ca hollesira ketu ,por mendova qe te mos fus ndonje percarje ndermjet nesh...........
Krijoni Kontakt