Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    Besi Maska e besmir83
    Anėtarėsuar
    30-01-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    4

Post kerkoj qe te me ndihmoj dikush nga Amerika

Tung nga besmiri ,ka vite qe mundohem per te arritur ne usa por perpjkjet jane te kota ,madje edhe materjalisht kushtet nuk i kam qe te studjoj ketu ne kosove., une jam ne perfundim te shkolles e mesme edhe kerkoj ndihmen e komunitetit shqiptar ne usa se per ndryshe ,nese nuk me ndihmoni nuk do te mund te studoj . une nuk kam mundesi studimi se kushtet nuk jan.> Babi i im ska mundesi te me ndihmoj se aj u kthye nga Gjermania atje> jetonte dhe kishte luks,por u kthye per te luftuar edhe i la te gjitha atje ,u plagos edhe sot eshte invalid i perjetshem ,e nena me ka vdekur kur isha iri. une kerkoj te me ndihmon komuniteti shqiptar ne usa qe te me dergoj nje vize per te studjuar ne usa...e
    e pres pergjigjjen e juaj

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    asht teper veshtir te ikesh jasht vendit, por ka menyra
    asht veshtir te ikesh edne ne europ por perdit po vin, shum qudi kjo....
    skses e kur te arrin shkruna nji panoramź
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Varet se cfare studenti je aty,me nota te larta apo me pesa.
    Te duhet te japesh test per TOEFL per anglishten qe te pranohesh ne Universitet ne Amerike.Shume kolegje universitete kane edhe teste te tjera pranimi qe kane lidhje me njohurite qe ke fituar.Qe te pranohesh, ne test duhet fitosh nje minimum pikesh.
    Universitet/Kolegjet kane cmime te larta 7 mije dollare/1 vit deri 50 mije/1 vit qe mund te jete tuiton,pagese vetem per te mesuarit ne shkolle+pagese per librat+pagese per ushqim dhe fjetje(board) nqs do flesh dhe hash ne mencen e shkolles.
    Duket qe kerkesa jote eshte me shume se sa ndihme,eshte sponsorizim.
    Nuk besoj ta marre persiper njeri kete inisiative.Dikush do paguaje per ate universitet.Prinderit e studenteve ne universitete aplikojne per hua qe femijet te vazhdojne shkollen dhe interesat e huase dhe shlyerjet kane nje afat pagese.Plus kerkohen te behen aplikacione plotesohen formulare per student viza te emigracioni pagesa,garanci.
    E vetmja menyre eshte e aplikosh te fondacioni Soros per burse dhe te sponsorizon komplet shpenzimet nga Sorosi ose fondacion tjeter ne Europe qe ka programe sponsorizimi te kesaj natyre.
    Bursat dhe sponsorizimet nuk jane per cdo student,Je student i dobet,anglishten e njeh pak,harroje.Nuk kualifikohesh,nuk te sponsorizon asnje fondacion.
    Sponsorizimi nuk eshte e drejte ligjore per cdo individ por eshte privilegj vetem per studente qe ne shkollen ku jane kane rezultate te shkelqyera(ose ke ndonje mik te forte te Sorosi qe ta ktheje te zezen ne te bardhe).
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anėtarėsuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Beje shkollen e larte ne Kosove ose shko ne Tirane se ne Amerike do ta kesh te veshtire po nuk e dite mire anglishten.
    Un e kuptoj deshiren qe ke ti per te studiuar ne USA, por ka shume femije sot ne bote qe duan te bejne te njejten gje dhe jo te gjithe e kane te lehte te gjejne ndihmen e duhur.
    Futu ne kete web site www.uscis.gov
    Aty shiko si veprohet per te studiuar ne Amerike.

Tema tė Ngjashme

1. Thėnie Filozofike
    Nga W-A-N-T-E-D nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 308
    Postimi i Fundit: 07-01-2024, 04:43
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe pėr jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Ju ftoj te shkruani parodi
    Nga ben-shkodrani nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 146
    Postimi i Fundit: 21-03-2005, 17:39
  4. Bisede me Suzan Sontag: Amerika, orgjia e pushtetit
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-07-2003, 10:01
  5. Kėrkoj!
    Nga zemri nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2002, 08:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •