Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 57
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    deshmuesi, nuk ke faj ti, kam faj une qe lodh shqipen me nje njeri qe nuk kupton as shqip. Une te them KOASH ka sot 6 peshkope shqiptare ne Sinodin e vete te Shenjte prej 9 peshkopesh, ti me pyet se perse nuk kemi nje episkop shqiptar.

Shko e diskuto ne forumin protestant se nuk ke kapacitet ti te diskutosh me orthodhokse.

Albo

P.S Postimet e tua do te fshihen nga forumi orthodhoks se nuk i perket ketij komuniteti.
    Ti mund te besh si te duash, ky eshte problemi yt. Por une nuk kam thyer asnje regull te kesaj faqeje.. Nuk kam fyer askend , nuk kam shpifur, nuk sjell shkrime kunder religjionit tuaj dhe nuk gjykoj askend. Shkrimet e mia jane te gjitha nga fjala profetike, nese ti nuk i pranon, ky perseri eshte problemi yt. Por kam dhe dicka tjeter. Une aspak nuk te jam drejtuar ty ne shkrimet e mia, sepse te njoh plotesisht qe je i panxene ne fjalen e Perendise, biblen, dhe gjithmone ne vend te diskutimit, tregon muskujt. Dobesi e mishit. Edhe farisenjte njesoj vepruan. Ata ishin te verber ne zbulesen e fjales profetike, dhe menduan se duke kryqezuar Jezusin, do te mund te ishin te qete ne mbreterine e tyre te erresires. Me vjen keq qe gjithmone ti sillesh ne kete menyre, kaq arugant, por te kuptoj, ky eshte mishi.. A nuk mund te ndalosh vetem nje cast, dhe te shohesh se ne cfar gjendje e ke kethyer kete faqe, ku vete shkruan, vete lexon dhe vete pergjigjesh.. Unediskutova dhe me z. Ilo, dhe patem nje bisede mese normale, pa i imponuar asgje njeritjetrit. Kristiani ka PAQEN e Krishtit ne zemer, dhe natytisht qe ecen ne veprat e paqes.. Bej si te duash Albo. Ti me ke fyer aq here, dhe me ke share besen time ne Krisht, sa Zoti te falte. Por ketu eshte dallimi. Une gjithmone jam permbajtur dhe nuk kam ecur ne rrugen tende..por meso nje gje: Muskujt jane dobesi e mendimit.. ti mund ti fshish shkrimet e mija , mund te fshish cdo postimin tim, sepse provat i ke dhene, por mos haro se problemi mbetet njesoj ne ty. Je ti ai qe fyen dhe ben gjithmone te fortin, kjo eshte pjese e karakterit tend dhe vetem Krishti e ndryshon. Edhe pas kaqe vitesh qe disktuova me ty, perseri vertetova se ti je aty ku ishe..fatkeqesi miku im. Sikur vetem njehere po te shijosh Krishtin, do te kuptosh se ceshte te qenit kristian.. Mbase nje dite edhe mundet.. por gjithmone varet nga ty..
    Ps. Aty tek regullorja, shto dhe nje klauzole dhe thuaj: Ndalohen te marin pjese ne kete faqe orthodhokse, te gjithe ata te krishtere qe nuk jane orthodhokse. Vetem keshtu do ti japesh te drejte vetes....
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 22-08-2012 më 18:34

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    deshmuesi, nuk ke faj ti, kam faj une qe lodh shqipen me nje njeri qe nuk kupton as shqip. Une te them KOASH ka sot 6 peshkope shqiptare ne Sinodin e vete te Shenjte prej 9 peshkopesh, ti me pyet se perse nuk kemi nje episkop shqiptar.
    Te pyes kot: Perse z. Janullatos kerkon shtetesine shqiptare, kur ai na qenka shqiptar? Une nuk e ve ne dyshim te qenit e tij Arvanitas, dhe kjo nuk ngre as ul gje per mua. Por te qenit arvanitas nuk do te thote gje, sepse po te pyesesh shume arvanitas ne Greqi, askush nuk e pranon kete , por thone jemi greker. Bile ka dhe ca me keq, se nese pyet edhe ketej na jugu i shqiperise, nuk thone jemi shqiptare, por te thone, jemi elenas.. Ne greqi ka pak si Aristidh Kola, qe te pranojne te qenit e tyre kombesi shqiptare..
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 22-08-2012 më 19:06

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Shko e diskuto ne forumin protestant se nuk ke kapacitet ti te diskutosh me orthodhokse.
    Kjo menyre e folur eshte pa respekt per bashkebiseduesin.. Kapadaillaku eshte bela e te zotit, i thone andej nga Korca.. Sa per kapacitetet, rritu e pak..

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Te pyes kot: Perse z. Janullatos kerkon shtetesine shqiptare, kur ai na qenka shqiptar? Une nuk e ve ne dyshim te qenit e tij Arvanitas, dhe kjo nuk ngre as ul gje per mua. Por te qenit arvanitas nuk do te thote gje, sepse po te pyesesh shume arvanitas ne Greqi, askush nuk e pranon kete , por thone jemi greker. Bile ka dhe ca me keq, se nese pyet edhe ketej na jugu i shqiperise, nuk thone jemi shqiptare, por te thone, jemi elenas.. Ne greqi ka pak si Aristidh Kola, qe te pranojne te qenit e tyre kombesi shqiptare..
    Kryepeshkopi Anastas ka aplikuar ketu e nje dekade me pare per shtetesine shqiptare, per dy arsye te thjeshta: a) per te qene korrekt me ligjet e vendit ku jeton prej 20 vjetesh, Shqiperise b) per te treguar dashurine e tij per gjithe popullin shqiptar, jo vetem per komunitetin e tij orthodhoks ne Shqiperi. Shume veta e kane sulmuar Kryepeshkopin Anastas ne vite se ai "eshte grek" dhe ai po aplikon per shtetesine shqiptare qe te kthehet ne shtetas shqiptar. Ai nuk e ndryshon dot faktin qe ka lindur ne Greqi, por ai ben ate qe mund te beje, aplikimin per shtetesine shqiptare. Dhe duke qene se ka 21 vjet qe jeton ne Shqiperi, pa e braktisur atehere ate vend ne keto 21 vjet, ai meriton shtetesin shqiptare.

Por ajo qe kokebosha si puna tuaj nuk kuptoni, ajo qe e ben kete akt te aplikimit te Kryepeshkopit shume domethenes eshte fakti se ai eshte gati te heqi dore nga shtetesia e tij greke, per te marre shtetesine shqiptare. Greqia eshte nje shtet qe nuk e lejon dyshtetesine, dhe qe nga momenti qe presidenti i Republikes se Shqiperise i jep Kryepeshkopit Anastas shtetesine shqiptare, qe nga ai moment, Kryepeshkopi heq dore nga shtetesia greke. Dhe ky eshte nje akt dashurie e Kryepeshkopit per popullin qe ka 21 vjet qe i sherben. Kuptohet, koketulat si puna tende nuk e kuptojne kete gje.

Ja edhe kete e mesove, tjeter cfare do te mesosh o "njeri i frymezuar nga faqet e Bibles"?

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Kryepeshkopi Anastas ka aplikuar ketu e nje dekade me pare per shtetesine shqiptare, per dy arsye te thjeshta: a) per te qene korrekt me ligjet e vendit ku jeton prej 20 vjetesh, Shqiperise b) per te treguar dashurine e tij per gjithe popullin shqiptar, jo vetem per komunitetin e tij orthodhoks ne Shqiperi. Shume veta e kane sulmuar Kryepeshkopin Anastas ne vite se ai "eshte grek" dhe ai po aplikon per shtetesine shqiptare qe te kthehet ne shtetas shqiptar. Ai nuk e ndryshon dot faktin qe ka lindur ne Greqi, por ai ben ate qe mund te beje, aplikimin per shtetesine shqiptare. Dhe duke qene se ka 21 vjet qe jeton ne Shqiperi, pa e braktisur atehere ate vend ne keto 21 vjet, ai meriton shtetesin shqiptare.

Albo
    Une aspak nuk jam kundra qe ai te mare nenshtetesne shqiptare, te thashe, kjo per mua sngre gje.. Ajo qe pyeta me siper, ka te beje me paftesine qe komuniteti juaj orthodhoks ne shqiperi, ne 20 vite, dhe ne ato qe do te vijne, seshte ne gjendje qe te jape nje episkop te lindur shqiptar. z. Janullatos duhet te kete dokument qe verteton te qenit e tij me kombesi shqiptare, kete gje e parashikon edhe kushtetuta, sepse te qenit arvanitas nuk eshte njesoj me te qenit me kombesi shqiptare.. Si psh Eliz Dushku, e cila e mori pashaproten shume shpejt.. sepse kishte dokument qe ishte me kombesi shqiptare nga babai.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Por ajo qe kokebosha si puna tuaj nuk kuptoni, ajo qe e ben kete akt te aplikimit te Kryepeshkopit shume domethenes eshte fakti se ai eshte gati te heqi dore nga shtetesia e tij greke, per te marre shtetesine shqiptare. Greqia eshte nje shtet qe nuk e lejon dyshtetesine, dhe qe nga momenti qe presidenti i Republikes se Shqiperise i jep Kryepeshkopit Anastas shtetesine shqiptare, qe nga ai moment, Kryepeshkopi heq dore nga shtetesia greke. Dhe ky eshte nje akt dashurie e Kryepeshkopit per popullin qe ka 21 vjet qe i sherben. Kuptohet, koketulat si puna tende nuk e kuptojne kete gje.

Ja edhe kete e mesove, tjeter cfare do te mesosh o "njeri i frymezuar nga faqet e Bibles"?

Albo
    Sa per dynenshtetesine e z.Janullatos, nese nuk e di po ta them: Greket kane te drejte qe te mbajne dyshtetesi.. Une punoj me Greker ketu dhe te gjithe kane dyshtetesi. Tani ti e thua kete si ginjeshter apo se kaq di, ky nuk eshte problemi im, por mesoje nese se di, sepse ti mendon se duke thene ginjeshtra te tilla, i rrti vleren z.Janullatos?!?!?!?
    Sa per fyerjet qe me ben, kupto nje gje sepse dua te te ndihmoj: i nxore bojen vetes, po behesh lolo, i themi andej nga korca. Sepse kur dikush diskuton seriozisht dhe tregon repsekt ndaj diskutiantit duke ju permbajtur regullave, kjo eshte qytetarie krishtere. Ndersa kur ti kesaj mirsjellje, i pergjigjesh me fyerje dhe harbuteri plot injorance, kesaj i thone provincial rural, mbase dhe nje farise ne kohet moderne. I mari tregon marezine e tij, nga ato qe flet. Ndersa i mencuri hesht, qe marezia jote te jete e plote..
    Ps. Nuk e di, por kur shoh se si ti perpiqesh qe ti ngresh vlerat ( me ginjeshtra) z.Janullatos, duke then se sakrifica e tij per kete vend shkon deri aty sa ai po braktis edhe nenshtetesine e tij greke per shqiptaret, me solli nderment ata lakejte e Enverit, qe nate e dite prallosnin poshte e lart se, kumandari ( Enveri)arnon corapet dhe kanatjeren, se kumandari ha buke me caj e me ullinj, se ne shtepine e kumandarit ka vetem dy divane dhe nje televizor, e tjera brockulla si keto.. Meso nje gje: asnjehere i krishteri nuk e perdor ginjeshtren si mjet, sepse babai i ginjeshtres eshte Satani..
    Sa per thenien e fundit, qe e thua me ironi per mua, tregon se me biblen (fjalen profetike) kini vertet probleme shume serioze.. Por mos haro se, Jezusi e kundershtoi satanin ne shkretetire, pikerisht me fjalen profetike, duke i cituar shkrimin e shenjte, biblen, qe ti e shperfill kaq marezisht. Zoti gjykon..
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 23-08-2012 më 23:15

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    deshmuesi, edhe njehere:

- Kryepeshkopi Anastas nuk eshte arvanitas, as nuk pretendon te jete arvanitas, eshte shtetas grek dhe i lindur ne Greqi. Arvanitas me origjine eshte peshkopi i Beratit.

- Sinodi i Shenjte i KOASH perbere nga 9 peshkope, 5 i ka me origjine shqiptare e te lindur ne Shqiperi, 1 e ka me origjine arvanitase e te lindur ne Greqi, 3 i ka me origjine greke e te lindur ne Greqi. Qe ta mesosh, ne Sinod cdo peshkop ka nje vote te barabarte, dhe votat e shqiptareve ne Sinod jane 2 here me shume se votat e peshkopeve me origjine greke.

- Ligjet ne Greqi mund te kene ndryshuar me hyrjen e Greqise ne BE, por para 10+ vjetesh, atehere kur peshkopi ka aplikuar per nenshtetesine shqiptare, une e dija qe shteti grek nuk e njihte apo pranonte dyshtetesine. Kjo ishte arsyeja qe shumica e emigranteve greke ne Amerike rrinin me dekada pa marre nenshtetesine amerikane, se nuk donin te humbisnin shtetesine greke. Mund te kesh te drejte qe ligji mund te kete ndryshuar pas hyrjes ne BE, per kete nuk e ve doren ne zjarr.

- Edhe korcar edhe protestant? Sa tradite e lashte eshte protestantizmi yt ne Korcen orthodhokse? Dhe jam une ai qe behem lolo pastaj.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

- Ligjet ne Greqi mund te kene ndryshuar me hyrjen e Greqise ne BE, por para 10+ vjetesh, atehere kur peshkopi ka aplikuar per nenshtetesine shqiptare, une e dija qe shteti grek nuk e njihte apo pranonte dyshtetesine. Kjo ishte arsyeja qe shumica e emigranteve greke ne Amerike rrinin me dekada pa marre nenshtetesine amerikane, se nuk donin te humbisnin shtetesine greke. Mund te kesh te drejte qe ligji mund te kete ndryshuar pas hyrjes ne BE, per kete nuk e ve doren ne zjarr.

- Edhe korcar edhe protestant? Sa tradite e lashte eshte protestantizmi yt ne Korcen orthodhokse? Dhe jam une ai qe behem lolo pastaj.

Albo
    Mos fole marzira. Greqia ka hyre ne BE qysh nga 78-en besoj, dhe ti thua ka ndryshuar ligjet para dhjete vitesh.. GREqia ka qene nje vend me emigracion total, dhe kurre nuk ka qene ndonjehere lenia e shtetesise per te mare nje tjeter. Ne europe Gjermania dhe hollanda , nuk lejojne dyshtetesine..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Albo
    Edhe pse ta kam thene mijera here se une nuk jam protestant sepse nuk protestoj kunder askujt, ti prape aty ku nise ke mbetur. Une nuk krenohem me tradita dhe mesime traditash, sepse nuk jam rob i tradites, dmth religjionoz si puna jote....Ti nuk ke njohurite e duhura te flasesh per Korcen dhe natyrisht qe te lejohen edhe gafa.. Kur ne korce erdhi Kenedi, nje evangjelist ungjillor nga amerika, kisha orthodhokse ne korce ishte greke, ku flitej vetem greqisht dhe nuk ekzistonte autoqefale, medemek me vete... Fale ketyre evangjelisteve ungjillore, te cilet shkrine pasurine per te perkthyer biblen ne gjuhen shqipe si dhe per te hapur shkollen e pare shqipe. Shqiptaret i jane Mirenjohes Zotit dhe ungjilloreve Angleze, per kontributin qe ata dhane ne perhapjen e ungjillit SHQIP, dhe shkollen e organizuar shqipe... ..Orthodhoksia Greke beri nje lufte te madhe kunder ungjilloreve, duke i quajtur heretike, sepse sipas tyre, Zoti ne kishe flet vetem greqisht.. Po gje sju kini lene edhe juve Albo sot, por po ecni tepke ne gjurmet e te pareve tuaj..
    Kristoforidhi, i cili ishte nje nder gjuhetaret me te devotshem dhe njohes i apasionuar i gjuhes shqipe, njekohesisht ishte dhe bashkepuntor me shoqaten ungjillore britanike, ku punoi per perkthimin e testamenti te ri, dhe pjeserisht dhjaten e vjeter. Perkthimi i dhjates se re, perkthyer nga Kristoforidhi,financuar nga ungjilloret Britanike, shperndahet sot nga kisha orthodhokse, e cila me paturpesi e quan si nje kontribut orthodhoks. Ne fakt, Kristoforidhi u ndoq nga kisha greke ne kroce, sepse ai po bente perkthimin e bibles ne shqip, dhe kjo per kishen tuaj quhej herezi. Kristoforidhi ishte gjuhetari me patriot dhe me i ndritur i kombit shqiptar.. . Kisha juaj orthodhokse, mashtron kur thote se ky perkethim eshte orthodhoks e dokra te tjera si keto. Apsolutisht jo. Nese kemi nje dhjate te re perfekte nga shkrimi i origjinal i Elnishtes, kjo i dedikohet Perendise dhe shoqates biblike ungjillore Londineze, e cila derdhi flori per biblen ne gjuhen shqipe, dhe hapjen e shkolles shqipe ne korce... Turku dhe Greku ne marveshje midsi tyre, nuk e lejonin hapjen e gjuhes shqipe, pasi keshtu kombi shqiptar do te zgjohej, ashtu sic u zgjua, prandaj dhe Naimi tha: lumja ti o korca lule ... si trimi ne balle u sule..ta pacim perjete hua.. Kjo ishte korca dhe Ungjilloret e pare ne kete qytet, si dhe kisha jote orthodhikse nen drejtimin e kishes greke, qe deshte ta asimilonte korcen dhe vorio epirin, por qe fatkeqesiht akoma vazhdon edhe sot e kesaj dite me ju trimat ne balle....
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 24-08-2012 më 18:28

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Edhe pse ta kam thene mijera here se une nuk jam protestant sepse nuk protestoj kunder askujt, ti prape aty ku nise ke mbetur.
    Djali i nje furxhiu ne Korce, ishte djale i vetem. Familja e tij kishin nje furre buke. Te gjithe pjesetaret e familjes, qe nga gjyshi, babai e vete djali ishin furxhinj. Djali kish mesuar zanatin e furxhiut nga babai i tij. Nje dite te bukur, djali i ri u dashurua me nje vajze. Mirepo kesaj vajzes, nuk i pelqente qe djali punonte si furxhi dhe i tha: po do te fejohemi e martohemi bashke, nuk mund te jesh furxhi. Familja e vajzes ishte familje e ngritur ne Korce, familje me para te madhe. Djali pa u menduar fare, vendosi qe te zgjedhi vajzen dhe te heqi dore nga puna ne furren e familjes. Harroje familjen tende, tani je pjesetar i familjes sone, i tha e dashura.

Problemi i vetem me ciftin e ri dhe planin e tyre eshte qe te gjithe ne Korce djalin e njihnin si "djali i furxhiut". Sa here qe e degjonte kete fjale, djalit dhe sidomos gruas te tij nuk i vinte aspak mire, por njerezit ashtu e njihnin. Keshtu edhe puna tende: je dashuruar me librin, me Ungjillin, dhe e quan veten ungjillor, por ata qe te njohin ne Korcen orthodhokse, nuk te njohin si "ungjillor", te njohin si nje protestant te orthodhoksise, tradites se qytetit tend. Edhe ty nuk te vjen mire kur te therrasin protestant, por te pelqen apo nuk te pelqen ty, i tille je ne syte e korcareve me tradite orthodhokse.

Sa per budalleqet e tjera qe shkruan, protestantet e Londres u munduan te perdorin analfabetizmin e shqiptareve dhe mungesen e gjuhes se shkruar shqipe, qe te "ungjillizonin" shqiptaret. Ata shqiptare qe kishin nje tradite 1900 vjecare orthodhokse ne ate kohe. Kristoforidhi ishte orthodhoks dhe vdiq si i tille, duke mos u bere pale e propagandes ungjillore ne vend.

I biri i furxhiut nga Korca mund te martohet me te bijen e mbretit, mund te shkoje edhe ne Amerike, mund te besoje edhe fene e amerikaneve e te braktisi fene e te pareve te tij, por ne syte e familjes dhe qytetareve te Korces, ai ngelet "i biri i furxhiut".

Albo

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Berisha: Disa prej mediave, hanxharë të mafies
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 16-05-2007, 02:27
  4. Debati dhe vlerat e shoqërisë shqiptare
    Nga Enri në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-06-2003, 14:07
  5. E Verteta
    Nga baobabi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-05-2002, 14:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •