Pajtohem me ju qe politikaneve nuk ju takon te pakten publikisht te prononcohen rreth ketyre problemeve delikate, pasi ne mburremi perpara Europes per tolerancen fetare qe tregojme dhe nacionalizmi i teperuar eshte i rrezikshem, por kam nje rezerve per shkrimin tuaj Albo, per emrat e te vdekurve qe permend mendoi se Perendia nuk i "denon" njerzit me vdekje te mire apo te keqinj jane fryme te saj.
Ungjilli sipas Markut 3:28-29
28 Në të vërtetë po ju them se bijve të njerëzve do t'u falet çfarëdo mëkat dhe çdo blasfemi që do të thonë;
29 po për atë që do të blasfemojë kundër Frymës së Shenjtë nuk do të ketë falje përjetë; ai është fajtor për dënim të përjetshëm''.
Mateu 16:18
18 Dhe unë po të them gjithashtu se ti je Pjetri, dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe dyert e ferrit nuk do ta mundin atë.
Capacul anonim (mos te te genjeje mendja se nuk e di kush je), kur te behesh burre dhe te vendosesh emrin dhe mbiemrin ne profil dhe poshte cdo shkrimi qe shkruan, atehere hajde te diskutosh me Albon. Dhe mos u hiq "i zgjuar" me mua se te kam respektuar jo per ate qe je, por per ate qe ke ne krah.Opinionet Albos jane shembulli ekzemplar i dallkaukut. Dallkauk ka qene edhe atehere ne forum, kur postimet e tij ishin KUNDRA grekeve e Janullatsit, andej nga viti 2002-3, dallkauke jane edhe tani ne krahun e kundert.
Shkrimet e Albos dhe te Seminaristit jane ne forum prej vitesh, kush ka deshire ti lexoje i lexon.
Ai qe ka hapur temen, nuk eshte shprehur ne "emrin e gazetes se Kishes", as ne emrin e KOASH, ai ka vendosur emrin dhe mbiemrin e tij ne krye te artikullit.Malo, vertete qe artikulli nuk perben problem, sepse ne fund te fundit eshte i stilit anti-propagande i gazetes se kishes.
Une per vete nuk identifikohem me ate forme te shqetesuari ne artikull.
Malo me shenjen e antikrishtit, te gjithe te krishteret orthodhokse qe pendohen, rrefehen, shijojne Gjakun dhe Mishin e Krishtit ne Kishe, kreshmojne e luten rregullisht, te gjithe pa perjashtim degjojne dhe shohin ate qe Perendia ka per te thene apo eshte duke bere sepse te gjithe marrin pjesen qe u takon nga Hiri i Shenjte i Perendise qe vjen nga lart. Dhe eshte ky Hir, qe e marrim ne raport me perpjekjet tona shpirterore, qe na ben te kuptojme veprat e Shpirtit te Shenjte mes nesh.Mbase se ke vene re po, ndryshe nga ne, Albo flet drejt per drejt me Perendine, kshu qe ben mire ta degjosh.
Lutja eshte komunikimi i secilit prej nesh me Perendine.
Albo
Krijoni Kontakt