Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 56 prej 56
    shqiptari Maska e faruk_01
    Anëtarësuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Ku i pe ofendimet ti faruk?
    ofendohet edhe feja ISLAMe edhe fyhet dinjiteti i asaj vajzes
    O Sa mir t'jesh Shqiptar...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    U befte vullneti jot.

shqiptari Maska e faruk_01
    Anëtarësuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar më parë nga Modesti Lexo Postimin
    .

Kur të shkosh në Shkup dhe Tetovë, mos u trishto, nuk ke arsye të trishtohesh, sepse njerëzit janë të mirë, .
    ke haruar Gostivarin e Kumanoven, Strugen e Kercoven, dibren e Manastirin etj etj ku ka edhe nje shqiptar
    O Sa mir t'jesh Shqiptar...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Modesti Lexo Postimin
    Miriam, do të tregoj një ngjarje të shkurtë!

Verën e kaluar isha në Golem, bregdetin e bukur Shqiptarë, me tërë familjen. Mbase qëndrova 10 ditë, kaluan shumë shpejtë sepse na pëlqeu shumë. Kishim të rezervuar hotelin aty afër plazhit, ndërsa me ushqim kalonim duke blerë në mini marketet e shumta që ishin aty në çdo hap! Me që fillova të blej në njërin prej tyre edhe mbeta klient lojal deri në fund te njëri market i cili kishte vërtetë shërbim të mirë. Pas nja dy ditësh, pronarja, një zonjë e cila punonte me fëmijët e saj aty na pyeti mua dhe shoqen se nga jemi? Ne i thamë se jemi nga Shkupi! Përgjigja e saj si prej topi ishte: "E shoh unë"! Më habiti, të them të drejtën më bëri kureshtar ta pyes çka sheh ajo? Kur e pyeta se çka sheh? Më tha: "Ju shqiptarët e Maqedonisë jeni shumë të mirë, dalloni prej tjerëve"! Hm! Përsëri përgjigje e përgjysmuar, dhe përsëri e pyeta e pse dallojmë nga tjerët? Tha: "Jeni më të sinqertë dhe e mbani fjalën"! Ndërsa unë i kisha mbetur borxh para dite 5 lekë, dhe ia ktheva pas dite kur u kthyem prej plazhit, më tha mendja se ndoshta për shkak se ia ktheva borxhin mendon ashtu! Nuk e zgjata më tepër, por i thashë: "Ne shqiptarët jemi të gjithë të mirë në përgjithësi, por, mbase një fjalë e jona popullore thotë se çdo fis ka pis, këtë nuk do ta përdorim shumë sepse ato janë të paktë"! Vetëm buzëqeshi dhe u përshëndetëm.

Kur të shkosh në Shkup dhe Tetovë, mos u trishto, nuk ke arsye të trishtohesh, sepse njerëzit janë të mirë, por edhe mos provoko, pajtohu me gjakun tënd ashtu si është, respekto gjuhën e atyre të cilët janë të veshur si ua kënda atyre dhe që janë nga gjaku yt, flasin gjuhën tënde. Fjala "injorant" në gjuhën letrare është fjalë fyese, mendoj se me asgjë nuk e kanë bërë punën që të fyesh bashkëkombëset dhe bashkëkombësit tuaj, secili le të mban për vete stilin dhe mënyrën e jetesës, kjo nuk ndikon askund në vendet e civilizuara, përkundrazi respektohet.
    Modesti ,une nuk thashe qe jane njerez te poshter por tjeter gje.
    A nuk kemi deshire te gjithe ne qe popullin tone ta shohim te perparuar ,taman si europian jo si ata europian qe shpesh quhen te degjeneruar sepse shumica nuk jane ,ndryshe nuk do ishin aty ku jane sot ,te paret ne te gjitha fushat.Une trishtohem kur i shoh qe ne vend se te ecin para ata ecin mbrapa.Une deshiroj qe te tjeret te punojne per ne e jo ne te punojme per te huajt sepse nese sot kur na ka ardhe shanci qe te bejme dicka te duhur me jeten tone ne magjepsemi nga origjina e injorances dhe nese vazhdojme keshtu jemi te destinuar te jemi perher punetore krahu te te tjereve.
    Nese ty kjo gjendje e shqipetareve te Maqedonise dhe nje pakice ne Kosove te duket OK atehere une skam koment.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Mir qe eshte perjashtu ai drejtori , si nuk i vjen turp atij qe jeton ne nje qytet ku feja ka ndikim te madh dhe merr guximin te perjashtoj nje vajz me mbules .

Nese nuk eshte penduar per ket qe ka ber , kurr hajr mos paft.

Vajzes i deshiroj cdo te mira dhe te vazhdoj te jet shembull i mir , duke vazhdu shkollen dhe duke mbajt shamijen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2008
    Postime
    1
    Te nderuar ne si shoqri shqiptare jo vetem qe gjendemi ne tranzicion por akoma nuk e dim se kur do dalim prej ksaj jo vetem ne ket forum por ne te gjith forumet si penkes e shqiptareve apo cenim te laicitetit kjo esht antidemokratike per te gjith keto fajtor islami dikush edhe pse eshte ne perendim na trgon se mer kulltur te qyteruar etj etj per fat te keq kto gjera nuk ndodhin ktu ne perendim per arsye varja e kryqin ne te gjith istuconet puplike dhe private nuk cenon demokracin as laicitetin ne kalendarin e festave me teper kan festa fetare se kombetare dy muaj para krishtlindjeve fillojn bisedat ku dhe si do ti presin ato dalja ne fotografi e motrave te nderit ne dokumentat e udhtimit etj ne disa vende muslimane ne se kerkojn te drjta elementare te tyre ateher cenohet laiciteti demokracia kur ndertohet nje xhami te gjith ngren zerin se kemi nevoja per shkolla kurse rasti i prishje se shkolles se mesme ne prishtin per ndertimin e katedrales kjo nuk isht cenim por e drejt normale nje fatkeqsi e kaplon popullin ton se komunizmi na e zhyti ne balt historin dhe akoma meremi me ket histori fatkeqe nese analizojm mir rilimdasit tan do te marim shembuj te mir reth tolerances shqiptare si me ceshtjen fetare si ate kombetare ato i mershin si paralele dhe jo si ne sot i paragjykojm prandaj se cili ka te derejt te jeton ashtu sic deshiron te jetoj por nese dikush leshon mjeker vendos shamin ne kok apo dikush kryqin kto nuk jan cenim te laicitetit dikush qorazi i sheh se mbulesa na esht jo emacipues jo edukative e mbyllur ne anen tjeter askush nuk i sheh kto gjera(pasi dikush e sheh si kercenim shtimin e numrit te te mbuluarve) kjo na vjen me vetedije se mbulesa nuk pengon arsimimin edukumin emancipimin saqe dikush thot se drejtori i respekton regullat para disa viteve ne gjimnazin e tetoves me drejtor shqiptar me pr.shqiptar u paraqiten te njejtat probleme edhe kto arsyetoshin me respektim te regullave mirpo me te njejtin drejtor prpfes. te pales maqedone i ftojshin nese vini te ne kjo nuk paraqet problem kshtu na esht puna me ne shqiptaret fet tjera nuk cenojn demokracin laicitetin percarjet prapambeturin etj se gjoja kjo na vjen pi islamit te gjith kjo esht munges dijesh imponim te intelektualvet kurse me mashtrime deri diku i kemi kuptuar por kur di kuptojm kjo le te shihet

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla shqipe ne Kosove ne 420 vjetorin e saje
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:50
  3. 12 Vjetori i Pucit Ushtarak te Shkolles se Bashkuar
    Nga Trofta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 11:39
  4. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 13:41
  5. Gjergj Fishta, per gjuhen dhe shkollen shqipe
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-12-2002, 00:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •