Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 56
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga h_one_y Lexo Postimin
    Pse ne Maqedoni jane te pashprese, ku e ke fjalen??
    Sepse ne Maqedoni ,shqiptaret jane te dhene tejmase pas fese,mos tentoni te me kundershtoni sepse nese jetoni ne Maqedoni e dini qe kjo qe them eshte me se e vertet.Shkoj shpesh ne Shkup e TEtove dhe trishtohem kur i shoh ne ate gjendje injorante ,ku ne secilen teme mbizoteron feja ,femrat jane shumica te mbuluara etj.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Veprimi i drejtorit të shkollës në fjaë ishte absurd dhe në asnjë përputhje me ndonjë regullore, besimi dhe veshja janë gjëra personale dhe drejtore nuk ka të drejt të përzihet në këtë punë, poashtu edhe nuk egziston ndonjë ligj që ndalon një gjë të tillë.
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e nuro1
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Vendndodhja
    wien
    Postime
    133
    I lus moderatoret ta mbyllin kete teme sepse sa e shoh ne ket teme behen ofendime fetare politike e cka mos dhe rasti asaj nxenese nuk na ka mbet qe ne te japim drejtesi.

Ndryshuar për herë të fundit nga nuro1 : 03-02-2009 më 06:16
    Not All Virgins Are Angels , And Not All Angels Are Virgins

i/e regjistruar Maska e Modesti
    Anëtarësuar
    11-10-2004
    Postime
    350
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Sepse ne Maqedoni ,shqiptaret jane te dhene tejmase pas fese,mos tentoni te me kundershtoni sepse nese jetoni ne Maqedoni e dini qe kjo qe them eshte me se e vertet.Shkoj shpesh ne Shkup e TEtove dhe trishtohem kur i shoh ne ate gjendje injorante ,ku ne secilen teme mbizoteron feja ,femrat jane shumica te mbuluara etj.
    Miriam, do të tregoj një ngjarje të shkurtë!

Verën e kaluar isha në Golem, bregdetin e bukur Shqiptarë, me tërë familjen. Mbase qëndrova 10 ditë, kaluan shumë shpejtë sepse na pëlqeu shumë. Kishim të rezervuar hotelin aty afër plazhit, ndërsa me ushqim kalonim duke blerë në mini marketet e shumta që ishin aty në çdo hap! Me që fillova të blej në njërin prej tyre edhe mbeta klient lojal deri në fund te njëri market i cili kishte vërtetë shërbim të mirë. Pas nja dy ditësh, pronarja, një zonjë e cila punonte me fëmijët e saj aty na pyeti mua dhe shoqen se nga jemi? Ne i thamë se jemi nga Shkupi! Përgjigja e saj si prej topi ishte: "E shoh unë"! Më habiti, të them të drejtën më bëri kureshtar ta pyes çka sheh ajo? Kur e pyeta se çka sheh? Më tha: "Ju shqiptarët e Maqedonisë jeni shumë të mirë, dalloni prej tjerëve"! Hm! Përsëri përgjigje e përgjysmuar, dhe përsëri e pyeta e pse dallojmë nga tjerët? Tha: "Jeni më të sinqertë dhe e mbani fjalën"! Ndërsa unë i kisha mbetur borxh para dite 5 lekë, dhe ia ktheva pas dite kur u kthyem prej plazhit, më tha mendja se ndoshta për shkak se ia ktheva borxhin mendon ashtu! Nuk e zgjata më tepër, por i thashë: "Ne shqiptarët jemi të gjithë të mirë në përgjithësi, por, mbase një fjalë e jona popullore thotë se çdo fis ka pis, këtë nuk do ta përdorim shumë sepse ato janë të paktë"! Vetëm buzëqeshi dhe u përshëndetëm.

Kur të shkosh në Shkup dhe Tetovë, mos u trishto, nuk ke arsye të trishtohesh, sepse njerëzit janë të mirë, por edhe mos provoko, pajtohu me gjakun tënd ashtu si është, respekto gjuhën e atyre të cilët janë të veshur si ua kënda atyre dhe që janë nga gjaku yt, flasin gjuhën tënde. Fjala "injorant" në gjuhën letrare është fjalë fyese, mendoj se me asgjë nuk e kanë bërë punën që të fyesh bashkëkombëset dhe bashkëkombësit tuaj, secili le të mban për vete stilin dhe mënyrën e jetesës, kjo nuk ndikon askund në vendet e civilizuara, përkundrazi respektohet.
    Çdo njeri do të përgjigjet para Zotit

i/e regjistruar Maska e Alex731
    Anëtarësuar
    06-04-2007
    Postime
    540
    Ej po hajt bre ni moderator le punoj pak mos ri vetem per emer le te mbill kete teme se me plasen do individa qe shkuajne ketu palidhje skane te bejen me realitetin por vet si ju thote mendja.

Shikoni xhdonjeri veten tuaj kaq, lereni tjeter se sen arini gje keshtu.
    Vajza vazhdon shkollimin se meriton, Drejtori iku per lesh edhe ki meriton.Mbaroj gjith.Biti.
    Lidhjet e faqeve personale mund ti vendosni tek profili juaj por jo në firmë. Stafi i forumit!

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Veprimi i drejtorit të shkollës në fjaë ishte absurd dhe në asnjë përputhje me ndonjë regullore, besimi dhe veshja janë gjëra personale dhe drejtore nuk ka të drejt të përzihet në këtë punë, poashtu edhe nuk egziston ndonjë ligj që ndalon një gjë të tillë.
    Ok. Le te mos zbatojme regulloren e shkolles (sepse keshtu 'ju' konvenon ne kete rast), pra, le te zbatojme ligjin famelarte i cili thote: Te gjithe femijet kane te drejte te vishen sic duan. Kjo hedh poshte uniformen shkollore, kjo i lejon edhe "the others" te vijne e tundin kryqin "bozhe, bozhe....", disa te vijne me minica e me kumbullat jashte, disa me kapela a me drese Juventusi, disa te qethur e te tetovuar dy brinje dashi...etj. Cka u be shkolla tani? *esh u be, ja cka u be!
    • The rest is silence.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ne nje pamje te pare do thoja dhe une qe mire beri drejtori,
    por duke e pare pak me kujdes them qe nuk beri aq mire,
    une i urrej shamite dhe fene, por problemi nuk eshte aty.
    Tani, mungesa e shkollimit eshte faktor kryesor ne indoktrinimin e femijeve, sepse nje femije sado i indoktrinuar nga familja, por qe ka kryer arsim qofte edhe te shkolles fillore nuk kalon ne ekstremizem apo fanatizem tek feja. Pra shkolla ndihmon. Nese ajo vajza nuk lejohet me shami, atehere nuk do shkollohet si duhet, dhe ne vend sa ta ndihmojme do e perkeqesojme sepse ajo do thellohet akoma me shume ne bindjet e veta fetare duke e ndihmuar kete fakt edhe urrejtja ndaj nje drejtori qe nuk e lejoi ne shkolle per shkak te shamise. Nuk e di, mbase drejtori shpreson qe vajza ose familja e vajzes do binden ta lene ne shkolle pa shami, mirpo probabiliteti qe kjo te ndodhe eshte zere se joekzistent.
    Keshtu qe ne kete menyre ekstremizmi rritet dhe nuk zbutet.

Jam pro vajzave qe mbajne shami ne shkolle.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin

Mbase ligj nuk ka por ka rregulla te shkolles qe duhen zbatuar dhe nuk i ka vene drejtori,ai i ka gjetur dhe i respekton.N.q.s je kundra rregullores shko te nje shkolle tjeter apo shkolle fetare.Shkollat ne Shqiperi jane te shkeputura nga feja.Ligj nuk ekziston se nuk kane ekzistuar te tilla probleme me pare , te pakten ne Shqiperi nuk lejohej praktikimi i fese gjate komunizmit.Nje zgjidhje duhet gjetur dhe i takon Ministrise se Arsimit .

shqiptari Maska e faruk_01
    Anëtarësuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    le te mbyllet tema mos dalin ofendime tjera...njereher nuk u mesuam te komentojme nje teme si na ka hije...patjeter te kalojme ne ofendime, sharje, e fyrje.,.
    MODERATOR MBYLLNI TEMEN
    O Sa mir t'jesh Shqiptar...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ku i pe ofendimet ti faruk?

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla shqipe ne Kosove ne 420 vjetorin e saje
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:50
  3. 12 Vjetori i Pucit Ushtarak te Shkolles se Bashkuar
    Nga Trofta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 11:39
  4. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 13:41
  5. Gjergj Fishta, per gjuhen dhe shkollen shqipe
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-12-2002, 00:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •