Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2013
    Postime
    1

Studentet shqiptare qe kane dhene provimin e Usmle

pershendetje,
    doja te dija nese dikush nag studentet shqiptar ka dhene provimin e usmle ne amerike.Kam nevoje per informacione.Ju faleminderit paraprakisht

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Pėr: Studentet shqiptare qe kane dhene provimin e Usmle

une nuk kam informacione te hollesishme por di qe eshte shume shume i veshtire, sidomos pjesa praktike... duke qene se ne usa i japin shume me rendesi anes praktike sesa teorise ne krahasim me sistemin europian. atje studentet e mjekesise pas diplomes jane me te pergatitur nga ana praktike dhe me te dobet nga ana teorike, ndersa ne europe ndodh e kunderta (me disa perjashtime, si psh gjermania).
    nese ke ndermend ta provosh, pergatitu vertet mire dhe pac fat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga broken_smile : 16-11-2013 mė 07:25

Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    une nuk kam informacione te hollesishme por di qe eshte shume shume i veshtire, sidomos pjesa praktike... duke qene se ne usa i japin shume me rendesi anes praktike sesa teorise ne krahasim me sistemin europian. atje studentet e mjekesise pas diplomes jane me te pergatitur nga ana praktike dhe me te dobet nga ana teorike, ndersa ne europe ndodh e kunderta (me disa perjashtime, si psh gjermania).
    nese ke ndermend ta provosh, pergatitu vertet mire dhe pac fat
    Dmth mund te dijne te kurojne shume mire nje semundje, por nuk dijne ta njohin? hahahahahahahah

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Dmth mund te dijne te kurojne shume mire nje semundje, por nuk dijne ta njohin? hahahahahahahah
    haha jo Bamba, nuk desha te thoja kete. ma interpretove mbrapsht ate qe shkruajta. dua te them qe dy sistemet shkollore jane shume ndryshe nga nj-tj, per sa i perket didaktikes/procesit mesimor. ja te jap nje shembull, nje pacient i semure me diabet perpara nje studenti amerikan dhe nje studenti italian p.sh... studenti italian eshte ne gjendje te ta shpjegoje ne detajet me te hollesishme semundjen e diabetit, duke filluar nga epidemiologjia, shkaqet, procesi patologjik, ai eshte ne gjendje te te listoje edhe genet qe ndikojne ne zhvillimin e semundjes, si nderveprojne qelizat ne trup, ben lidhjet me semundjet e tjera, njeh shenjat e simptomat dhe te gjen diagnozen. pastaj nese ti i thua ketij studenti italian, ok bravo uau sa i pergatitur qenke, me thuaj tani cfare do i bejme pacientit...studenti ketu ngec njecike, dmth ne aspektin e pergjithshem di se c'duhet bere, por nuk e ka ate eksperiencen qe ka psh kolegu i tij amerikan, i cili qe ne vitet e para te fakultetit eshte mesuar te trajtoje pacientet. dmth eshte me i sigurte. por nga ana tjeter studenti amerikan nuk do dinte te pergjigjeshe ne menyre aq elokuente sa studenti italian per semundjen e diabetit.
    ndryshe nga ketu, atje kane nje proces te te mesuari shume mekanik. kete desha te thoja.

edhe provimet atje funksionojne ndryshe. ketu pothuajse te gjitha provimet jane me goje, edhe ato me shkrim plotesohen nga nje pjese me goje. ndersa atje shumica e provimeve jane teste me pergjigje te shumefishta. kerkojne me pak arsyetim dhe me shume veprim. universiteti i mirefillte per mjekesi atje zgjat 4 vjet (pavaresisht se me pare duhet te kesh marre nje bachelor qe zgjat 3-4 vjet por nuk eshte i fokusuar ne mjekesi), ndersa ketu zgjat 6 vjet. une them se ketu eshte me shume dispersiv, shume gjera te teperta mund te evitohen fare mire. dhe nga rezultatet qe shohim, duket se atje funksionon me mire ajo metoda e tyre.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •