Welt Meister 2014
Kaką betohet: Me Milanin, pėrjetėsisht
Fantazisti brazilian ka pėrgenjeshtruar zėrat qė flisnin pėr njė marrėveshje tė arritur me Realin
Midis Zidane dhe Pumas, Kaka preferon Puman. Ndoshta do tja kėrkoj atij. Puma Emerson mban tek Milani fanellėn me numrin 5 qė ėshtė mbajtur mė parė nga Kostakurta dhe nga njė fantazist si Fernando Redondo. Njė rastėsi e ēuditshme kjo, pasi e ka veshur edhe kur luante me Realin e Madridit.
Rikardo qesh, presioni ėshtė i madh por fjala Real nuk e bėn nervoz, por e nxit, qė pas muajsh tė kaluar nė heshtje, tė thotė tė vėrtetėn e tij. Njė e vėrtetė qė rrotullohet rreth Milanit dhe nuk mendon pėr fanellėn qė Reali ka bėrė gati pėr tė, pikėrisht atė me numrin 5 qė mbahej nga Zidan.
- Kaka, ky sezon ka qenė ndryshe nga sa kishit imagjinuar
- Po, kam pasur shumė probleme me gjurin, kėmbėn. Nuk kam gjetur asnjėherė vazhdimėsinė dhe as tani nuk jam nė 100% tė formės. Shpresoj tė arrij formėn time mė tė mirė para fundit tė kėtij sezoni.
- Njė dhuratė lamtumire?
- Mendoj se gjatė kėtyre ditėve kanė folur shumė njerėz, tani dua tė flas unė. Nuk kam pasur asnjė kontakt me Realin, askush nuk mė ka kėrkuar dhe mendoj se e kam shprehur edhe mė parė dėshirėn pėr tė qėndruar kėtu ku jam.
- Po thoni se do tė qėndroni me Milanin deri nė fund tė karrierės?
- Mė duket se ėshtė hera e pestė qė e bėj njė gjė tė tillė.
- Mė pėrpara thonit: ėshtė njė gjė e bukur kur kėrkohesh nga klubet e mėdha. Tani kėto zėra po bėhen tė bezdisshėm edhe pėr ju?
- Mbi tė gjitha, po kthehet nė njė histori tė mėrzitshme pėr tė gjithė. Gjithsesi besoj se tani tifozėt kanė mė shumė besim tek unė, pasi e kam treguar edhe mė parė se dua tė qėndroj kėtu. Kam pasur disa momente dyshimi pas ofertės sė Manēester Sitit, nuk e dija se ēfarė do tė ndodhte. Mė pas kam vendosur.
- Ēfarė ndjesie keni nga ditėt e Manēester Sitit?
- Ka qenė njė emocion i fortė dhe unė kam dalė akoma mė i fortė nga kjo ēėshtje. Sepse tė gjithė nė familjen time mė kanė thėnė se cilat ishin anėt e mira dhe tė kėqija, por nė fund mė takonte mua tė merrja njė vendim. Kam qėndruar pėr dashurinė qė tifozėt kanė treguar ndaj meje, tė dėgjosh gjithė stadiumin qė gjatė ndeshjes Milan-Fiorentina thėrriste nė kor nuk shitet Kaka, ka qenė njė gjė fantastike.
- Ibrahimoviē ka ironizuar lidhur me kėtė ēėshtje: Nėse mė kontakton edhe mua Manēester Siti, do ti kėrkoj edhe unė Zotit se ēfarė duhet tė bėj.
- Nuk ėshtė i vetmi qė bėn batuta tė tilla, edhe shokėt e mi tė ekipit ndonjėherė bėjnė shaka pėr kėtė. Por kam pasur shumė eksperienca nė jetėn time qė mė bėjnė tė kuptoj rėndėsisnė e fesė. Dhe nėse tė tjerėt nuk kuptojnė, nuk ofendohem.
- Keni frikė pėr njė ndryshim radikal tek Milani?
- Besoj se klubi do tė bėjė gjithēka qė mundet. Do tė ndėrtojė njė skuadėr pėr tė fituar, sepse ėshtė kjo qė kanė dashur tė ndėrtojnė gjithmonė drejtuesit e Milanit.
- Edhe Anēeloit, si ju, ėshtė gjithmonė nė merkato. Mendoni se do tė qėndrojė?
- Eshtė shumė i lidhur me kėtė skuadėr. Sigurisht, pas shumė vitesh mund tė ketė dėshirė pėr tė ndryshuar, por nėse do tė qėndrojė do tė arrijė rekordin e Nereo Rokos pėr periudhėn mė tė gjatė nė drejtim tė Milanit. Do tė hyjė nė histori, nuk ėshtė pak.
- Nėse ai do tė largohej, do tju pėlqente tė stėrviteshit nga njė teknik si Alegri?
- Eshtė i ri, ka njė mentalitet tė ri, ide tė reja. Eshtė surpriza e kėtij kampionati. Nėse duhet tė ndryshojmė, ai mund tė jetė zgjidhja mė e mirė.
- Gatuzo ka thėnė se do tė ishte gati tė pranonte njė ulje rroge. Po ju?
- Pyetje e bukur. Duke parė krizėn qė po kalojmė, ėshtė njė gjė qė duhet vlerėsuar mirė.
- Ēfarė keni dashur tė nėnkuptoni kur keni thtėnė se jeni pėrmirėsuar mė shumė nė njė javė me Brazilin se nė 5 me MilanLab?
- Nuk kam pasur asnjėherė probleme me MilanLab. Doja vetėm tė falėnderoja ata qė mė kanė ndjekur nga afėr tek kombėtarja ku kam shkuar edhe pse e dija se mund tė mos luaja. Por ka qenė e rėndėsishme pėr tė treguar se nuk bėj sakrifica vetėm pėr Milanin. Unė e dua Brazilin, shpresoj qė tifozėt ta kenė kuptuar.
- Pato ėshtė bėrė i pazėvendėsueshėm, Ronaldinjo nė dyshim.
- Punon shumė, por ėshtė e vėshtirė pėr tė tė pėrshtatet me futbollin italian. Duhet bėrė akoma edhe pak durim. Pėrsa i pėrket Patos, ka njė talent tė jashtėzakonshėm dhe po e tregon kėtė.
- Dunga ka thėnė: do tė bėhet si Ronaldo.
- Preferoj tė mos bėj krahasime. Pato ka cilėsitė e nevojshme pėr tu bėrė njė futbollist i madh dhe kaq mjafton.
- Pas shpėrthimit tė Makedės tek Manēester Junajted, ka dalė pėrsėri tema e moshės sė lojtarėve. Italia ėshtė njė vend pėr tė moshuar?
- Le tė themi se nė Brazil gjėrat ndryshojnė dhe besohet edhe tek lojtarė tė rinj qė janė 17 apo 18 vjeē. Klubet nuk mund tė blejnė lojtarėt qė duhen dhe shpresojnė ti gjejnė ata nė shtėpinė e tyre. - Edhe nė Europė ka klube qė mbėshteten tek tė rinjtė.
- Po, por nėse mbėshtetesh vetėm tek tė rinjtė nuk fiton asnjėherė. Receta e duhur ėshtė pėrzierja. Kur kam ardhur unė tek Milani, nė 2003-in, kishte njė pėrzierje perfekte tė eksperiencės me moshėn.
- Po tani si ėshtė situata?
- Disa lojtarė janė pak mė tė vjetėr. Eshtė e nevojshme qė pėrzieria e kaluar tė rinovohet, tė ulet pak mosha mesatare e ekipit.
- Mbyllja e kampionatit nė vendin e dytė apo tė tretė ka ndryshim?
- Po, pėr arkat e klubit.
- Kaka, ēfarė premtimi mund ti bėni tifozėve?
- Tifozėve u them se jemi tė uritur siē janė edhe ata. Kur je i mėsuar me fitoret dhe kalon sezone tė tilla, tė fitosh trofe ėshtė njė gjė qė tė mungon shumė.
pershendetje te gjitheve fansave te Milanit..![]()
,,|,,'(-_-)',,|,,
po nuk ndoqet ancelotin ska per te ndryshuar asgje ne kete milan plakushesh
ku vetem nje pato dhe antonini jane te rinje
Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!
per emerson, favalli, maldini thashe jam dakort. po shtoj edhe inzaghin. kurse per kaką(27), pirlo(29), borriello(27), ambrosini(31), gatusso(30), nuk jam dakort aspak. nuk mund te quhen pleq
te tema e juvenusit the se do benit vitin tjeter nje mesfushe bombe me nedved(37) camoranesi(33).
plus del piero(35) ne sulm...... nuk jeni aq shum me te rij se ne
Krijoni Kontakt