Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    nje modifikim

link per TFTPD32 eshte http://tftpd32.jounin.net/download/T...3.29-setup.exe pasi ka mare edhe File: nga linja e dyte

Edh para se te krijoni serverin TFTPD32 ne drejtorine krijoni nje file ne drejtorine x:\OUTPUT\pxelinux.cfg\ ku x eshte shkronja e diskut tuaj vendosjani emrin default pa asnje prapashtese nga mbrapa pra nese perdorni notepad sigurohuni te selektoni all files ne file type mos e leni .txt dhe ne kete file vendosni kete kod

Kodi:
    DEFAULT rescue
    PROMPT 0
    LABEL rescue
    KERNEL kernel
    APPEND vga=normal devfs=nomount pxe ramdisk_size=70000 load_ramdisk=1 init=/linuxrc prompt_ramdisk=0 initrd=initrd.gz root=/dev/ram0 rw noacpi noapm pci=noacpi lba acpi=off apm=off
    Per keto errore duhet te falenderojme kompanine e addscrip qe perdor albo se na cane ate .........
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ardi_Pg_ID : 29-01-2009 më 05:28
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    Faliminderit ardi per ket tuto. edhe mu do me hy ne pun

Shume faleminderit per ndihmen.
    Une do ju them nje menyre shume here me shkurt te cilen e bera prove vete dhe me doli me sukses.
    Se pari startohme nje pc me cd-rom dhe e bejme share cd-romin.
    Pastaj hapim pc qe duam te formatojme dhe futemi ne bios. aktivizojme boot from network dhe pastaj e ruajme dhe dalim nga biosi. Ristarton pc dhe shtypim F12 dhe del nje tabele qe te thote se ku do ta nisesh boot.
    Aty zgjedhim network dhe kur e zgjedhim ajo do te kerkoje DHCP dhe futni default getway
    Psh une e kisha keshtu:192.168.1.1
    Me pas do dali lista e folderave dhe cd-rom-ve qe ne kemi bere share.
    Zgjedhim CD-Romin qe kemi bere share, nderkohe qe cd-romi qe kemi bere share ka cd e xp brenda dhe i japim ok. Instalimi do te vazhdoje njesoj sikur te kishe cd rom.
    Une kete metode perdora dhe me funksionoi

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    Te lumte!!! shume me efektive per mendimin tim dhe e thjeshte,,,

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Nuk dua te them se nuk punon po PXE nuk punon pa DHCP e para edhe cdo MoBo ka nje Rom Prom ndryshe nga tjetra psh ka nga ato NIC qe kane edhe Embeded Linux OS ne Prom qe te jep mundesine te shkosh edhe ne internet pa bere load os fare. Megjithate me behet qefi qe problemi u zgjidh

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Postime
    6
    Kjo metoda me e lehte per tu qasur ne nje cd rom ne lan po ashtu edhe ne flopy e shumqka tjeter por si mund te formatohen 10 kompjuter nga nje ose edhe ma shum se kam pare me nje firme duke i insatluar 20 kompjuter nga nje kopmjuter pra nese keni idene se si behet kjo

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga shefqet Lexo Postimin
    Kjo metoda me e lehte per tu qasur ne nje cd rom ne lan po ashtu edhe ne flopy e shumqka tjeter por si mund te formatohen 10 kompjuter nga nje ose edhe ma shum se kam pare me nje firme duke i insatluar 20 kompjuter nga nje kopmjuter pra nese keni idene se si behet kjo
    Ne te njejten menyre se si eshte shjeguar me lart. Kjo eshte pak me primitive edhe duhet te klesh nje kohe 5 min nga nje kompjuter ne kompjuteri tjeter. Ne shkolle kemi perdorur norton ghost installer ndersa ne pune tani perdorim microsoft RIS remote installation server. Teorikisht eshte e njejta procedure vetem procedura edhe konfigurimi ndryshojne.

Ardi
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e Aldi1
    Anëtarësuar
    30-09-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    401
    Citim Postuar më parë nga francovice Lexo Postimin
    Shume faleminderit per ndihmen.
    Une do ju them nje menyre shume here me shkurt te cilen e bera prove vete dhe me doli me sukses.
    Se pari startohme nje pc me cd-rom dhe e bejme share cd-romin.
    Pastaj hapim pc qe duam te formatojme dhe futemi ne bios. aktivizojme boot from network dhe pastaj e ruajme dhe dalim nga biosi. Ristarton pc dhe shtypim F12 dhe del nje tabele qe te thote se ku do ta nisesh boot.
    Aty zgjedhim network dhe kur e zgjedhim ajo do te kerkoje DHCP dhe futni default getway
    Psh une e kisha keshtu:192.168.1.1
    Me pas do dali lista e folderave dhe cd-rom-ve qe ne kemi bere share.
    Zgjedhim CD-Romin qe kemi bere share, nderkohe qe cd-romi qe kemi bere share ka cd e xp brenda dhe i japim ok. Instalimi do te vazhdoje njesoj sikur te kishe cd rom.
    Une kete metode perdora dhe me funksionoi
    Pershendetje francovic!
    E provova kete metoden qe na tregove mirepo kompiuteri im kur kerkoi DHCP nuk mundi ta gjente ip e duhur apo te me nxirte ndonje liste folderash qe kam share...
    A ka ndonje metod shtese?
    Rrjeti qe kam une eshte ndertuar ne kete menyre: ip jane nga 192.168.1.xxx - 192.168.1.yyy dhe te gjith kompjuterat i kam bere "setup a home or small office network" dhe plus kesaj kam bere "my documents" dhe "cd-rom share" qe te mund ti perdor nga kompiuteri im.
    Kur e ndez kompjuterin qe dua te formatoj mund ta shoh cd-romin prej te cilit dua te bej boot, por kur mundohem te bej boot prej ketij cd-rom kompjuteri nuk mund te gjej DHCP.
    Faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Aldi1 : 04-02-2009 më 08:19
    Aldi Shuli

i/e regjistruar Maska e Aldi1
    Anëtarësuar
    30-09-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    401
    A ka ndonje metode qe kompjuterat qe dua te bej boot nga rrjeti te gjejne DHCP se po mundohem e nuk po ja dal dot mbane.........
    Nese duhet tju jap info shtese per komp me thoni.......
    Faleminderit!
    Aldi Shuli

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    ke metode po perdor Aldi1?
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •