pastrimi i dhembeve te dentisti a ndikon keq ne dhembet tan sepse deshiroj te bej nje pastrim e kam degjuar se nuk eshte mir sepse e demton shtresen e lemuar qe i mbeshtjell dhembet ?????
pastrimi i dhembeve te dentisti a ndikon keq ne dhembet tan sepse deshiroj te bej nje pastrim e kam degjuar se nuk eshte mir sepse e demton shtresen e lemuar qe i mbeshtjell dhembet ?????
pasi ti kem pastruar duhet cdo 6 muaj ti bej pastrim a te dentisti siq kam ber te parin a po ?
dy here ne vit te pakten mire do ishte
jeshét prčmč ne aliarčm
jeshčm more jeshčm
po drita skeshčm
mendimi im asht ky, ti e quen ate pastrim por ai nuk asht pastrim por heqje kalkeri. po mjeket sod spo hjekun kalkerin me kujdes por mir e the ti po e hjek shtresen e lemuar !
andaj me mir pastroj vet se te shkosh te ai !
kur te shkon per vizit mjeku i mir ta hjek ai pak nga pak ku ke vevoj e jo qellimisht.
ket e kemi provu une dhe shoku im mjek, ne nji bised ai tha sjam i knaqun i thash as un.....nuk shkoj me kurr........ndet bahat kalkeri si ne Pamulale ne turqi.
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
aha flm per mendimin se kam degjuar edhe une per ket se kinse esht e domshme por flm qe me ndihmuat se me te vertet esht e demshmeskuzoj ta bej at pastrim..
Do i ap disa keshilla, kalkeri (gelqerja) ne dhemb behet nga langjet teper te nxehta si qaji dhe kafja me se shumti.
dhemt duhen te ^pastrohen tri her ne dite por me e rednesishmja asht ajo ne mbramje!
nese flejme me dhemb te pa paster , ushqimi grryn dhembet qe shakton carie , bira te zeza...e ne mengjes shum kush vrapon te kafja pa pastru dhembet.
dhembet ne mbramje mund te pastrohen me sod buke (bikcarbonade de sud)
nese ska sod buke edhe kripa ka te njetin effekt ani me disa pikka limon mmm, tash ne farmacie ka edhe kolodont me bikarbonad edhe sod te gjelbert .ka edhe shkopij te dhembeve me nji tel per pastrim mes dhembesh.
brusha teper e fort i grith dhembet dhe demton mishin e dhembeve.
e buta nuk vyn asgje.
pasi qe brusha nuk lahet ne maqin te teshave ajo asht mir te ndrrohet qdo 3 apo 6 muj...
hani molla dhe qeshni![]()
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dorontina : 27-01-2009 mė 16:58
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Ori Dorontina ma ke qite gazin me kete shkrim.
Dorontina ka shume te drejte kur thote se mjeket shqiptar nuk dine te pastrojne shtresat microbakteriale ne siperfaqen e dhembeve qe quhen Calkulus dhe plaque.
dentistat shqiptar nuk jane te trajnuar per pastrim dhembesh rjedhimisht perdorin nje metode me hamendje per te pastruar.
menyra me e e duhur eshte pastrimi mekanik qe do te thote se pastrimi behet me instrumenta apostafat per pastrim dhe jo me mjete rrotuluese sici bejne dentistat shqiptar pasi nuk mund te kontrollojne dot nese heqin ate qe duhet apo heqin edhe zmalt dhembi ne te njejten kohe..
une do te keshilloja mos te pastrosh dhembet te dentisti ne shqiperi vetem nqs ka ardhur ndonje i specializuar jashte qe punon ne shqiperi gje qe sma ha mendja te ndodh sepse as une dhe as njeri tjeter qe mbaron ne fushen edentistrise jasht do te mund ta perballonte injorancen e theksuar te njerezve ne lidhje me higjenen orale.
DentalCategories
Krijoni Kontakt