Close
Faqja 24 prej 37 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 366
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Kavir
    Aaaaa mos na prekni aty ku nuk mban. I dini zakonet apo jo. Per mashkullin nuk quhet.
    Nejse, se bejme shaka po ka nje arsye edhe ajo qe "per mashkullin nuk quhet".
    Tradicionalisht me edukimin e femijeve merrej nena.Dhe ashtu sikurse te gjithe duam qe edukatoret/mesuesit/pedagoget e femijeve tane te jene shume te zgjedhur...edhe nena (femra dmth) i nenshtrohet ca "kerkesave shtese".
    Kurse mashkulli ishte ai qe siguronte ushqimin e familjes. Prandaj i "toleroheshin"edhe ca "teprime'.
    Kavir, dua tė tė kundėrshtoj pak. Jo se meshkujt toleroheshin, por kujdesi tregohej ndaj femrave sepse nderi i tyre sillte edhe nderin e meshkujve. Nė njė shoqėri ku vajzat janė tė virgjėra dhe gratė janė tė ndershme, detyrimisht qė edhe meshkujt do tė jenė tė tillė, se edhe sikur tė duan tė jenė ndryshe, s'kanė me kė tė bėjnė seks.

Natyra kėshtu i ka ndėrtuar gjėrat. Meshkujt kėrkojnė dhe femrat vendosin. Nėse femra do dhe bėhet provokuese, mashkulli nuk i thotė dot jo, kėshtu qė nuk duhen fajėsuar njėsoj tė dyja palėt. Prandaj edhe gjėrat ishin kėshtu dikur. Meshkujve u shikohej puna dhe zotėsia, ndėrsa femrave u shikohej nderi.

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Patjeter, por zhgenjimin me te madh nga meshkujt e peson ajo e virgjera. Ajo e vajit ne lakra e di qe princi kalter nuk ekziston, por hajde mbushja mendjen kesaj te virgjeres, qe kerkon shpetimin te martesa me princin e kalter. E rritur e ushqyer me mendimin qe vajza duhet te jete e virgjer, e turpshme, ndaj meshkujve, qe kur te rritet do gjej strehen e ngrohte te dashurise te burri i saj qe do mendoje vetem per ta bere ate sa me te lumtur, dhe do jetoje si princesh ne krahet e princit, sepse ashtu e meritojne te gjitha vajzat e virgjera, e blahblah.- Keshtu qe kujdes kur e kerkoni te virgjer, se keto kane me shume mundesi te zhgenjehen me shume nga jeta martesore nese marrin nje burre qe nuk di ta respektoje, vleresoje.

Nejse ekonomisto, femrat nuk ndahen vetem ne dy kategori;te virgjera dhe te hapura si vaj ne lakra.

Ja po te tregoj nje histori dhe me thuaj ne cilen kategori futet kjo goca.
    Nje vajze nga fshati e fejuan me mbleseri qe 15 vjec. Vajze e virgjer, sic e doni ju. Pas 3 vjetesh kur ishin ne prag te marteses kujtohet i fejuari dhe e le, se dashuron nje femer tjeter . Nuk ndjeja per te fejuaren time tha djali. Tani nuk besoj qe kjo vajza eshte akoma e virgjer pas 3 vjetesh me kete. Ku e fut kete vajzen ti?
    Te tregoj dhe une nje tjeter.

Nje femer ne qytet e rrahur nga jeta mbasi kishte ber qef deri ne mosh 25 vjec vendos te behet goc per shtepi dhe heq dore nga bredhja per tu martuar dhe per tju perkushtuar totalisht familjes. Deri ketu ne rregull mbas nja 3 vjete martes kjo femer mbasi i8shte ber dhe me djal i fillon dhe del icik nga vetja. Pse do thuash ti? Sepse burri saj ngaqe kishte shume pune punonte deri vone per te mbajtur familjen nuk ja kishte ngene nuses se vet saher asaj i vinte per dashuri (sepse kjo ashtu ishte mesuar). Duroi sa duroi dhe kjo vajz qe i vuri qellim vetes per tu ber goc per shtepi duke pare qe dhe burri spara kishte kohe ta shifte ngaqe ishte vetem ne pune filloi zanatin e vjeter deri sa i dit burri e more vesh.

Po kesaj ca ti themi mia?
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    [=EkOnOmIsTi;2902268] tregoj dhe nje tjeter.

Nje femer ne qytet e rrahur nga jeta mbasi kishte ber qef deri ne mosh 25 vjec vendos behet goc per shtepi dhe heq nga bredhja per tu martuar dhe per tju perkushtuar totalisht familjes. Deri ketu ne rregull mbas nja 3 vjete martes kjo femer mbasi i8shte ber dhe me djal i fillon dhe del icik nga vetja. Pse do thuash ti? Sepse burri saj ngaqe kishte shume pune punonte deri vone per mbajtur familjen nuk ja kishte ngene nuses se saher asaj i vinte per dashuri (sepse kjo ashtu ishte mesuar). Duroi sa duroi dhe kjo vajz qe i vuri qellim vetes per tu ber goc per shtepi duke pare qe dhe burri spara kishte kohe ta shifte ngaqe ishte vetem ne pune filloi zanatin e vjeter deri sa i dit burri e more vesh.

Po kesaj ca ti themi ?[/QUOTE]

Ekonomisto varet cfare quan te rrahur nga jeta ti. Une zakonisht quaj nje njeri me pervoje, qe di c'kerkon nga jeta, dhe nga ana tjeter cfare quan me qejf ti? Vetem shoqerimin me meshkuj te ndryshem?
    Njeriu ndryshon ekonomisto. Ka shume faktore qe te shtyjne drejt nje veprimi te caktuar. Nuk mund te gjykojme nje njeri, kur nuk jemi ndodhur kurre ne poziten e tij/saj. Pastaj varet dhe nga karakteri i njeriut. Kam njohur shume vajza qe mburreshin se ishin te ndershme. Gjykonin te tjerat, por kur vinte puna ato benin veprime shume here me te ulta se ato qe shanin. Sot asgje nuk ka garanci o ekonomisto. Njifini mire grate para se te martoheni, mos u mjaftoni me nje cope cipe, apo me fjalet e lagjes. Prandaj kur ti merrni grate mbajini afer, respektojini, dashurojini, diskutoni me to, dilni argetohuni, se vetem keshtu mund te shmangni situata e pakendshme.

Po burri i kesaj historie qe tregove ti per cfare e kishte marre kete per grua? Ti rruante shtepine kur ky ishte ne pune? Ti gjente nje pune, qe kur te vinte nga puna e lodhur, ti vinte mendja vetem per nani dhe jo per gje tjeter.
    Feelings change - memories don't.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga EkOnOmIsTi Lexo Postimin
    tregoj dhe une nje tjeter.

Nje femer ne qytet e rrahur nga jeta mbasi kishte ber qef deri ne mosh 25 vjec vendos te behet goc per shtepi dhe heq dore nga bredhja per tu martuar dhe per tju perkushtuar totalisht familjes. Deri ketu ne rregull mbas nja 3 vjete martes kjo femer mbasi i8shte ber dhe me djal i fillon dhe del icik nga vetja. Pse do thuash ti? Sepse burri saj ngaqe kishte shume pune punonte deri vone per te mbajtur familjen nuk ja kishte ngene nuses se saher asaj i vinte per dashuri (sepse kjo ashtu ishte mesuar). Duroi sa duroi dhe kjo vajz qe i vuri qellim vetes per tu ber goc per shtepi pare qe dhe burri spara kishte kohe ta shifte ngaqe ishte vetem ne pune filloi zanatin e vjeter deri sa i dit burri e more vesh.

Po kesaj ca ti themi mia?
    pastaj c'ndodhi???
    u divorcuan dhe kjo mori djalin dhe shtepine. ndersa ai rreziku duhet ta mbante ekonomikisht kete e cila do te rrise femijen ne shtepine e tij, ku do te mund te hynin e dalin dashnoret sipas qejfit... ai do marre nje shtepi me qera.

sa e bukur eshte martesa........... per femrat.
    prandaj ne martese ferma vishet me te bardha e burri me te zeza...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EdiR : 23-10-2010 mė 12:02 Arsyeja: Nuk ke pse perdor ate lloj fjalori. Klm
    Vasudhaiva Kutumbakam

HoneY-BunnY √
    Anėtarėsuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Shqiptaret duan kaq sh te jene kryesues ne nje lidhje se nuk do rezistonin dot gjate me nje femer te huaj,e cila i kushton sh rendesi lirise se saj(mendimit,fjales apo cfare do lloj gjeje )dhe nuk e ka aspak problem te ndahet nese i cenojne lirine apo i shkelin dinjitetin dhe e ofendojne.
    Nderkohe qe femrat shqiptare,ne pergjithesi,jo te gjitha,edukohen nga familja se divorci eshte gjeja me e tmerrshme qe mund te ndodhe.Dhe se cfare do lloj sjellje te keqe te kete burri,per hir te familjes,femijve,fisit apo edhe lagjes ajo nuk duhet te ndahet por duhet te vazhdoje ta duroje per gjithe jeten e saj.
    Ky eshte thjesht mendimi im,se mbase ekzistojne meshkuj shqiptare te cilet i japin te drejta te barabarte nje femre.
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    pastaj c'ndodhi???
    u divorcuan dhe kjo mori djalin dhe shtepine. ndersa ai rreziku duhet ta mbante ekonomikisht kete e cila do te rrise femijen ne shtepine e tij, ku do te mund te hynin e dalin dashnoret sipas qejfit... ai do marre nje shtepi me qera.

sa e bukur eshte martesa........... per femrat.
    prandaj ne martese ferma vishet me te bardha e burri me te zeza...
    Po nje burre i divorcuar nuk do bente te njejten gje? Do fuste te dashurat sipas qejfit te tij.
    zakonisht kur cifti ndahet, ndahet dhe pasuria. Ciftet Shqiptare qe ndahen ketu, kete gje bejne. Se mban asnjeri shtepine. shesin, dhe secili ne pune te vet. Normal qe ai/ajo qe mban femijet, do marri dhe child support, se nuk eshte e lehte ti rritesh vet femijet. Te duhen leke per te ngrene, veshur, argetimin e tyre, edukimin e tyre, te paguash nje njeri te kujdeset per femijet. Juve ju dhimbsen$200-300 ne muaj. Aq pak vlen femija per ju? Mendoni se aq leke do e pasurojne femren? Nuk e ke idene sa ushqim me iken dem mua nga femijet. E kerkojne dicka dhe pastaj nuk e hane. Po lodra? Eshte e pamundur te hysh ne ndonje dyqan dhe te mos u blesh ndonje loder. Ik ne Stop& Shop per te blere ushqime, aty ka dhe lodra, libra, etj. Nuk do shpetosh pa blere dicka per ta, se nisin ulerimat mes dyqanit. Duhet ti marresh me vete, se si le dot femijet vetem ne shtepi.
    Ato leke qe jepni ju s'mbulojne as gjerat elementare per femijet, e juve beni gamgam kot. Kush eshte ajo femer qe jetonka e lumtur me gjithe ato halle qe ka mbajtja e shtepise, me leket e ushqimit te femijes aman?!
    Une jam me burre vet, por sinqerisht nuk e imagjinoj dot nje femer te lumturohet nga divorci se do marri child support nga burri per femijet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EdiR : 23-10-2010 mė 12:02 Arsyeja: Sepse ndryshava ate me poshte.

i/e regjistruar Maska e jeta_ime
    Anėtarėsuar
    16-09-2010
    Vendndodhja
    aty ku eshte gjithnje me mire
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga aMLe Lexo Postimin
    Shqiptaret duan kaq sh jene kryesues ne nje lidhje se nuk do rezistonin dot gjate me nje femer te huaj,e cila i kushton sh rendesi lirise se saj(mendimit,fjales apo cfare do lloj gjeje )dhe nuk e ka aspak problem te ndahet nese i cenojne lirine apo i shkelin dinjitetin dhe e ofendojne.
    Nderkohe qe femrat shqiptare,ne pergjithesi,jo te gjitha,edukohen nga familja se divorci eshte gjeja me e tmerrshme qe mund te ndodhe.Dhe se cfare do lloj sjellje te keqe te kete burri,per hir te familjes,femijve,fisit apo edhe lagjes ajo nuk duhet te ndahet por duhet te vazhdoje ta duroje per gjithe jeten e saj.
    Ky eshte thjesht mendimi im,se mbase ekzistojne meshkuj shqiptare te cilet i japin te drejta te barabarte nje femre.

E vertet eshte,por,une jam kunder ketij mentaliteti te femres shqiptare...Duhet modernizua,pse te durojme padrejtesi?pse te shtypet femra shqiptare.Nuk me duket mire qe te martohet nje femer shqiptare vetem qe do duronte me shume.Por te merret sepse e dashuron me gjithe shpirt.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Po nje burre i divorcuar nuk do bente njejten gje? Do fuste te dashurat sipas qejfit te tij.
    zakonisht kur cifti ndahet, ndahet dhe pasuria. Ciftet Shqiptare qe ndahen ketu, kete gje bejne. Se mban asnjeri shtepine. shesin, dhe secili ne pune te . Normal qe ai/ajo qe mban femijet, do marri dhe child support, se nuk eshte e lehte ti rritesh vet femijet. Te duhen leke per te ngrene, veshur, argetimin e tyre, edukimin e tyre, te paguash nje njeri te kujdeset per femijet. Juve ju dhimbsen$200-300 ne muaj. Aq pak vlen femija per ju? Mendoni se aq leke do e pasurojne femren? Nuk e ke idene sa ushqim me iken dem mua nga femijet. E kerkojne dicka dhe pastaj nuk e hane. Po lodra? Eshte e pamundur te hysh ne ndonje dyqan dhe te mos u blesh ndonje loder. Ik ne Stop& Shop per te blere ushqime, aty ka dhe lodra, libra, etj. Nuk do shpetosh pa blere dicka per ta, se nisin ulerimat mes dyqanit. Duhet ti marresh me vete, se si le dot femijet vetem ne shtepi.
    Ato leke qe jepni ju s'mbulojne as gjerat elementare per femijet, e juve beni gamgam kot. Kush eshte ajo femer qe jetonka e lumtur me gjithe ato halle qe ka mbajtja e shtepise, me leket e ushqimit te femijes aman?!
    Une jam me burre vet, por sinqerisht nuk e imagjinoj dot nje femer te lumturohet nga divorci se do marri child support nga burri per femijet.
    po. ate gje do bente, por jo ne shtepi te gruas, sepse nuk ia jep kush mashkullit.
    ke degjuar ndonjehere ndonje mashkull qe pas divorcit ka marre shtepine qe ka qene 100% e gruas (psh e trashiguar)???
    une rastin e kundert e kam degjuar me dhjetra here...
    meshkuj qe kane trasheguar shtepine nga prinderit e tyre ose e kane blere vete ata, pasi gruaja ka qene shtepijake.

nuk qenke e informuar per ligjet mbi divorcin prandaj ke thene shume gjera te gabuara.
    nese nje cift ndahet, femija ne 95% te rasteve qendron me nenen.
    femija duhet te vazhdoje te jetoje ne shtepine ne te cilen ka jetura deri ne ate moment.
    meqe femija i jepet gruas, edhe shtepia i jepet asaj. nuk shitet dhe secili ne pune te vet, sic thua ti.
    dhe jo kaq. mashkulli eshte i detyruar edhe ta mbaje ekonomikisht kete femer...

ate solidaritetin femeror perdore ne raste te tjera. jo ne rastin qe u permend.
    ku nje burre punon nga 10 ore ne dite per tembajtur femijen dhe gruan ndersa ajo numeron dashnoret.
    ai rreziku e merr vesh dhe kerkon divorcin.
    ne kete rast humbet femijen, detyrohet te shkoje ne nje shtepi me qera dhe te mbaje ekonomikisht kete ****. dhe nuk jane 200-300 euro. po ia fute perseri kot.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    E shoh admiral qe e paske shume frike martesen. Mos u marto djale, nese e shikon gruan vetem si shfrytezuese te parase tende.
    Zgjidh per grua nje njeri me te cilen ja vlen te kalosh jeten, e jo nje qe ta kesh si kukull ne vitrine, dhe te mendosh pastaj ato qe thua.
    Eshte mese e drejte qe femija te rri me nenen, sepse ajo eshte kujdesur per te.

Shikoj femijet e mi. Tere diten pas meje rrine, edhe kur eshte burri ne shtepi. Nje min. te largohem une nga dhoma fillojne e qajne neper shtepi, se nuk rrine dot pa mua. Une i ushqej, i laj i vesh , i edukoj, i argetoj, etj. Burri mundohet te me ndihmoje me aq sa mundet, dhe aq sa di do te theksoja, por dhe femijet ne shumicen e rasteve i duan nga une dhe jo burri, sepse me mua jane me te lidhur.

Sinqerisht une nuk i imagjinoj dot burrin te kujdeset per femijet nje dite te tere. Po flas ne nje dite normale, dhe jo kur femijet jane pa qejf. Kjo eshte ceshtje tjeter.Do e kishte te pamundur me aq sa e njoh burrin.

E kemi biseduar me pare kete ceshtje dhe s'ja vlen te biem ne perseritje mendimesh, por mund te them se child support mesa kam degjuar caktohet ne baze te te ardhurave, dhe ti e supporton gruan, pas divorcit, vetem nese e ke supportuar edhe gjate marteses. Nese gruaja s'ka punuar asnje dite gjate kohes qe keni qene bashke, sepse keshtu zgjodhe ti, atehere te takon te kujdesesh per te derisa sa ajo te gjeje pune. Nese dhe ajo ka punuar e ka kontribuar ne shtepi une di qe nuk i takon te marri support nga bashkeshorti pas ndarjes. Keshtu kam degjuar te pakten, se dhe une s'jam shume ne brendi te ketyre procedurave. Coc shikoj ndonjehere ca Divorce Courts qe jepen ne tv.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 24-10-2010 mė 08:54

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    edhe une jam dakord qe femija te qendroje me nenen ne shumicen e rasteve, por jo ne 95%.
    jo 95% te nenave jane me te denja se babai per te mbajtur femijen...

realiteti eshte i shpifur dhe ligji favorizon femren edhe kur nuk e meriton aspak...
    imagjino ti (mos e merr per personale te lutem), qe jeton ne shtepine e burrit te cilen ai e ka trasheguar. ai punon 10-12 ore ne dite per te te dhene ty dhe femijes nje jete sa me te mire.
    nderkohe ti shkon me nje tjeter e ai te zbulon...
    cfare ndodh???? ti qe u solle keq dhe bere gabim, del e fituar dhe burri yt del i humbur.
    ti do te marresh femijen te cilin do e rritesh ne shtepine e burrit tend dhe ai duhet edhe te te mbaje ekonomikisht.
    pse? sepse ai u tregua i ndershem dhe po mundohej te te siguronte nje jete sa me te mire...
    ka vend per solidaritet femeror ketu?
    kjo eshte nje gje e shpifur dhe duhet ta pranoje kushdo qe ka nje minimum objektivizmi.

p.s. po. eshte e vertete. une jam totalisht kundra marteses. nje kontrate e kote eshte per mua...
    nese do martohem do martohem me ndonje kokainomane analfabete. te pakten keshtu e di qe femijet do i mbaj une nese divorcohemi. LOL!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 24 prej 37 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Konfederata e Artizanatit Shqiptar
    Nga pekomeri nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-10-2006, 07:16
  5. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •