Ska me shqiptaret,te huajt hijen e rende e kane me duket.
Ska me shqiptaret,te huajt hijen e rende e kane me duket.
Nuk mund te jete puna per larje enesh e pune shtepishe. Se ne shqiptaret i kryejme punet me te renda. Une per vete kam punuar nje vit ne restoran-birreri me afro 50 punetore dhe kam pastruar enet e tere restoranit dhe bere te gjitha punet tjera. Une bashke me nje shqiptar tjeter. Keto pune do i beja edhe ne shtepi. Do i beja punet e gjithe fqinjeve, por jo te bej femij me nje njeri, i cili pavaresisht nga cila ane e shikon nuk te duket si i yti.
Vetem nje femer shqiptare mund te duroj, te kuptoj dhe ti pershtatet mentalitetit e mashkullit shqiptar. Kurse meshkujt e femrat qe jan rritur jasht shtetit (qe jan rritur jasht shtetit.. jo qe kan ardh jasht shtetit 37 apo 16-17 vjecJo me te mirat por ato qe na pershtaten me mire.) i pershtaten me mire vendallinjve.
Gjithashtu nje shqiptar qe eshte rritur ne Amerike do ket me shume mirkuptim me nje Amerikane ose nje femer shqiptare e cila eshte rritur dhe ajo jasht shqiprise. Martesat e shqiptarve rritur ktej me nje shqiptar te rritur ne shqipri shume rrall besoj se jan te sukseshme.
Une kam nje shokun tim qe u martua me nje italiane, pastaj u ndane, por shoku im nuk pranon divorcin derisa te mari nenshtetesine!![]()
Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
dice LAZIO sei grande te volemo bene!
Nuk e di,une personalisht nuk e shohe si problem nqs nje shqiptar martohet me nje psh: gjermane,apo holandeze,apo amerikane.PSe?
Ateher: nqs djali ndjen vertet dashuri ndaj saj,edhe ajo cika ehste ne nore te Zotit,ateher ca lidhje ka kombi?Ok,e pranoj qe ato kane mentalitet,kulture tjeter.Mirepo,kryesore eshte te perputhen karakteret.Tani fjala eshte nqs ai mashkull,e ka kuptua mentalitetin e Diaspores,apo eshte rrit atje me vite te tera,ooseee eshte lind atje.
Nje shqiptar qe ka gjysen e jetes ne Ballkan,dhe nuk eshte i njohur me mentalitetin e tyre,me mire ehste te mos provoje fare.Ateher do quaja nje kompromis per dokumenta...
Praaa,nqs nje cun me mentalitet te Diaspores merr nje te huaj nuk shohe as nje problem.
Un,per vete po te kem fat ndo nje mashkull te huaj do e martoja.Por jo sa per dalur jasht.Do e shihja ate gje nje mudnesi per te shetitur boten,jo vetem te qendroj psh ne Austri,apo Franc.
Diaspora nuk me intereson,kryesore eshte me gjet nje person qe te kupton dhe e kupton.
Nuk do thoja qe shqiptaret durojne,sepse ashtu do jepja mundesi qe te shqtypet serish femra shqiptare.Jo,te drejtat e barabarta duhet ti ket edhe shqiptarja.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jeta_ime : 20-10-2010 mė 20:11
Martesa me te huaj eshte nje hap drejt asimilimit. Kur njeriu ka mundsi te njihet me nje bashkekombas/e pse mosta bej kete gje. Sa per ate qe femijet e martesave te perziera jane me te zgjuar per kete gje nuk ka fakte. Njeriu flet ne jeten e perditshme vetem nje gjuhe edhe vetem ate e zoteron ne menyre perfekte.
Vetullat e hequra edhe mua s'me pelqejne per meshkujt.Po higjena e trupit duhet mbajtur.Ju qe keni te dashura te huaja .lahuni nje here ne dite te pakten se na turperuat ....Mos t'ju shajne ne ket pike te pakten se te tjerat i keni o zot o zot.Gjithesesi jeni te mire.....me pak difekte...po perfekt s'ka...
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Krijoni Kontakt