Postuar mė parė nga
fisniku-student
Deri tani ,ne baze te disa shkrimeve qe jan postuar ,kjart mund te verejm se perpos qe nuk ju kan qasur temes ne menyre te duhur, zakonisht as ne menyre indirekte nuk ju kan qasur temes.
Sinqerisht ne baze te disa shkrimeve ,per nje moment krijova pershtypjen se disa anetare ,flisnin thujase ky problem paraqet nje lloj kurioziteti ne ndonje vend te aziz apo afrikes se larget dhe per ne shqiptaret ,na eshte gatuar si Kuriozitet qe te quditemi ..
Nuk quditem me kete fakt ,sepse shumica dermuese e anetareve te ketij forumi i perkasin botes se diaspores dhe kur flasin per trojet shqiptare ,zakonisht bazohen ne te dhenat qe i jep TVja dhe Interneti ,apo apo mundohen qe te mesojn diqka per vendin e tyre ,permes MTVs apo EuroSportit. Apo ndoshta disa brother nga shqipria duke shikuar NonStop TVt Italiane harrojn se qfar ngjet tek realiteti qe i rrethon ,dhe ne momentin kur ndegjojn raste te tilla,befasohen se si nuk i kan pare me pare ne boten Televizive Italiane apo Greke apo ku ta di une.
Realisht ne baze te disa Pohimeve te Femrave qe lexova ,kjart kuptova se disa Kan endrra te tipit "Liza ne Boten e Qudriave" ,apo ta thjeshtesoj me shume : Enderrojn Jeten Hotelerike - Me sherbetore 24 0re Online dhe Sistemi i jetes te jetė keshtu : Ha ,Pi ,Rri Q..-. Duke harruar qe jeta kete ofert nuk ka per te ja ofruar as ne enderr. Femra duhet te kuptoj se ne momentin qe martohet duhet te kete per barre edhe disa obligime ,sepse nuk martohet vetem per qellime Produktive industriale - Kerpurdhash.
Ti Qasemi problemit ne menyre Konkrete
Dikush barrierat e kesaj natyre ,mund ti konsideroj qeshtje Klasash apo qeshtje emancipimesh ,duke i konsideruar keto raste si te buruara nga anomali te karakterit pedagogjik apo edhe deri tek supozimi i fundit ,qe sillet rreth injorances se sistemit te jetes se nje pjese te popullsis ne Kosove qe praktikojn sistem te jetes familjare te ndryshme ,me sistemin familjar qe praktikohet ne familjet ne Shqipri.
Si gjithnje per ta pasur me praktike nje qeshtje ,me duhet ta marre nje shemull konkret:
Nje nder shkaqet dhe faktoret kyq qe mendoj se e perbene Piken Kyqe te problemit eshte Raporti I ngrire nemes nje Femre nga Shqipria dhe Vjerhrres ne pergjithesi. D.m.th nga praktika qe kam hasur deri me tani Femrat nga Shqipri ,mund te vlersohen lart si ne aspektin e aftesis se nje ekonomiste perfekte e nje familjeje dhe te zonja per te mbajtur familjeje e tj ,por Pika me e dobet qe i karakterizon femrat nga shqipria eshte Pika raportit jo te mire qe mbajn me vjehrrat, d.m.th zakonisht nese martohesh me nje femer nga Shqipria ,kerkesesn jo ndoshta te paren qe ta bene eshte ta Hjek Qafe Vjehrren apo sa me shpejt te ndahet nga Familjaret e tjere dhe te jetojn vetem.
Nje Shembull/Rast:
Nje Shok i imi studjon per Mjekesi ne Tiranė,dhe nje dite e takova dhe u hyrem per ta pire nje kafe ,kishte kohe qe nuk e kisha pare,dhe po e pyes se si po te shkojn punet me studime dhe poashtu si qdo te rinje e kapem biseden e "Kismetit" dhe e pyeta per Femrat nga Shqipria ,se si qendron puna e tyre dhe i thash pse nuk po e gjen nje femer ne shqipri ??
Shoku pergjigjet: Femrat e Shqipris jan te bukura ,te zgjuara dhe te menqura ,dhe nese merre nje femer te shqipris per Grua ,dertin e Ekonomis Familjare mund te heqesh nga koka sepse ato ta hjekin dhe Ne meshkujt nga Kosova gezojm autoritet te kenaqshem tek femrat e shqipris (thjesht na ha tregu) dhe mund te zgjedhim qfardo femre ne shqipri ,sepse tek femrat e shqipris eshte krijuar nje bindje pozitive per meshkujt Kosovar ,sepse Meshkujt kosovar krakterizohen : Si te Butė,Besnik dhe Jo Tradhetar,nga Zeri dhe Fjalori duken si me burrėrorė dhe duken me te dashur. Sepse kohet e fundit meshkujt e Shqipris jan duke e humbur besimin sepse qdo dite e me shume po ndegjojn lloj lloj rasti se si filan Mashkulli e shiti per disa lekė te dashuren e saj e shume gjera negative qe kan ndikuar qe te humbet besimi.
Mirpo perkunder atyre cilesive pozitive qe kan femrat e shqipris ,e kan nje te metė te madhe per mua dhe edukimin time ,dhe kjo e metė eshte se Nuk kultivojn raporte te mira me Vjehrren apo thjesht nuk sillen mire me Vjehrrat dhe nese marrim parasysh Dashurin dhe rrespektin qe kam per Nenen time ,dhe nese Gruaja im nuk ma rrespekton Nenen time si duhet ,ateher per mua ajo grua nuk vlenė asgje dhe nuk mund ta mbaj ne shtepi ,dhe keshtu qe ky eshte problemi me i madh ,qe asesi nuk mund ta pajtoj dhe eshte vendimtar qe une te vendosi per nje Femer.
Tash ne baze te ketij rasti une personalisht mund te nxjerri shume parime ,mripo nje dhe kryesoren po e veqoj,dhe ky eshte : Personalisht une ne momentin kur te vendosi per te krijuar familje ,pikė kyqe kam qe perpos qe ta kenaqi veten duke krijuar familje deshiroj qe ne kete kenaqesi familjare te kyqet edhe Nena ime ,si ne dashurin dhe perkedheljen qe mund te ja ofroj Nipave dhe Mbesave te saja poashtu edhe duke gezuar rrespektin dhe mirnjohjen e Nuses se saj . Sepse nese une martohem me nje Femer qe kerkesa e pare e saj te jete ,Largoma prej sysh Nenen tende dhe largoje prej shtepis dhe dergoje ne Shtepi te Pleqeve ,ateher une pergjigjen e pare dhe te fundit ketyre Femrave e kam kete :"Statusi i Gruas kundrejt Statusit te Nenes ka kuptimin dhe Rendesin e disa Qorapeve ne Mes te Veres,Qe brenda javes mund te nderrohen gati 8 Herė"
Sepse si thone : Grua mund te gjesh qdo kund dhe kurdorer ,mirpo Nene dhe Baba ,ne Jete ke vetem 1 Herė
Une mendoj se Faktori kyq eshte tek Pala nga Shqipria ,qe nuk ka aftesi qe te ambientohet dhe adaptohet me zakonet dhe traditat e Kosovareve,sepse Pala nga Kosova nuk e ka problemin qe te ambientohet me qdo tradite dhe zakon te pales tjeter nga Shqipria.
Kaloni mire
Krijoni Kontakt