Kultura Ilire nuk eshte 100% kulture shqiptare? Iliret flisnin pak a shume nje gjuhe arkaike shqiptare por shume gjera kane ndryshuar qe atehere.
Ky skenar flet per koloseumin dhe ifluencen qe iliret i dhane romes. Nuk mund te perdor njgyren e kuqe te flamurit shqiptar pasi nuk ka egzistuar ne ate kohe. Ngjyrat ilire ishin pak a shume blu dhe jeshile. Gjithashtu nuk mund te bejme nje filem qe te jete komplet shqiptar pasi nuk mund te pelqehet nga publiku i huaj.
kreksi nuk e ke kuptuar mire kete teme "sikur hollivudi te bente filma me teme ilire.....". Medemek, po te kishte halla ....si do dukej? Edhe une po te them sikur ta kapnim peshkun si do ta skuqnim? hahahahaha
Para disa muajsh doli ne mejdan nje skenar per filmin gladiatori 2. Ai ishte shkruajtur nga nje muzikant/shkrimtar (Nick Cave) ai eshte shok i ngushte me russell Crowe. Skenari u pelqye shume nga ruselli dhe direktori Scot. Por producentet nuk pranuan. Mua me ra ne dore ky skenar:
gladiatori2
Mua nuk me pelqeu shume si vazhdim i gladiatorit pasi ka shume gjera fantastike. Maximus ngjallet prpae e budallalleqera te tilla. Nejse ky Nick cave eshte pjesetar i nje forumi te cilin e frequentoje edhe une. Disa prej pjesetareve te saj me kerkuan nje kopje te skenarit tim. ndoshta e lexon dhe ai vet. Ku i dihet. Mendoj qe KOLOSEUMI mund te perdoret si gladiator 2.
Nikas, te uroj sukses psejo, edhe ketu ne france ka ashtu tavolina te rrumbullakta te skenaristve, ke plote site dhe une jam antaresuar aty dhe lexoj here pas here skenare te ndryshme...secili ka te drejte te ekspozoje skanarin aty ne ato site dhe pastaj lexuesit e vlersojne..;nejse duhet te jesh fillestar se ata pro ndryshe veprojne mirepo tani qe skenaristet amerikan jane ne nje kriz tre madhe per ide baze per filma ata pranojne edeh amator me se shumti nga avokatet, farmacienet dhe rrymave te profesioneve te ndryshme.;krysore ideja te jete e kapshme, kjo ju intereson atyre pastaj skenarin e zhvillojne ata vete ne ekipin e tyre te mbrendshem e qe une e ti vetem se kur e shofim filmin ne kinema atehere eshte veshtir edhe ta njohesh se kush eshte autori..
Keshtu shkon skenari sot, eshte nje materje e pare si stofi e pastaj te kush mbaron si dihet...
shendet
E njoh edhe une ate sitin holiwood industri eshte me plte sharlatan aty ke lloj lloj njerzish..;
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Oh e kam parasysh per ke e ke fjalen. Eshte www.triggerstreet.com
atje jam advanced member (pro). Por nuk e kisha fjalen per ate website. Eshte nje tjeter qe frekuentohet nga profesioniste dhe po e mbejme sekret se perndryshe po te mblidhen shume behet nje mehalle e tere e smerr vesh i pari te dytin. Ky qe them une ka tema te ndryshme dhe merresh me kritiken e filmave qe jane bere dhe per vazhdimin e tyre. Tema qe une jam abounuar eshte gladiatori dyshi.
Eshte e vertete ajo qe po thua se sot jane ne krize per skenare filmash dhe gjithashtu kur e blejne ata e ndryshojne aq shume skenarin sa i zoti se njeh me. Kam lexuar skenarin Gladiator kur e shkruajti skenaristi per here te pare dhe pastaj pashe dhe filmin. kishte ndryshuar jashte mase.
Nejse kismet, une e bej per hobi, por qe do me pelqente te behej dicka, packa se kompeticioni eshte jashte zakonisht i madh.
I besoj syrit tuaj kritik, qenka gomar ai qe ka tentuar ta ringjalli Maximusin...marrina...mire e ke, e kan humbur busollen...
le te bejne nje fim ashtu qe i kushtohet Belisarit, gjeneralit te Justinianit ose Ajetusit, gjenerali romake me origjine ilire apo thrakase, i rritur ne oborrin e Atiles si femij, pasi qe ja mbysin prinderit romaket e marrin per veti por edeh e ndrrrojn me Atilen, Ajetusi shkon tek hunet e Atila ne romė dhe kur rriten keta dy trima ndeshen ne nje betej te pergjakshme ne france, ne fushen e katallonjes, aty Atila e shef se e humbi betejen edhe pse kishte 130 000 hunė, mirepo Ajetusi ia fal jeten Atiles dhe per kete gjest Valentin II ia kput koken posa kthehet ne romė...
Do behej nej film shume interesant ky per Ajetusin..;.
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Do tė ishte i mirė njė skenar, pėr luftėrat iliro-kelte.
Nuk e besoj qė ekziston njė problem i tillė. Pėrkundrazi njerėzit e lodhur nga monotonia greko-romako-vikinge kėrkojnė diēka tė re. Sigurisht filmi reklamohet para se tė shitet, dhe mjafton njė reklamė 10-minutėshe qė njerėzit tė shohin mrekullinė e filmit.
Dy skenare janė mė tė mirat: 1. Kur keltėt kalojnė nėpėr Dardani pėr tė arritur tek Delfi, ndėrsa kur kthehen masakrohen nga ushtria dardane 2. Kur bastarnėt tentojnė tė zhdukin dardanėt nė marrėveshje me Maqedoninė.
une thash se publiku nuk don te mirret me erra qe shiptohen shume veshtir; kujt i intereson se kush ishin bastardet, dardanet ?
koti eshte kjo...
Publiku deshiron ti ndjeki aventurat e ndonje personazhi te famshem, te jashte zakonshem qe vuan dhe triomfon ne fund...
Krijoni Kontakt