Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 67
    i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Problemi qendron se ne USA me teper preferohen filmat komercial
    shum e vertet, shif skenarin e filmit qe po lun Brand Pit, nji njeri qe lind i vjeter dhe shkon tuj u ba i ri !
    film per femij ky.............
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

ToRoNtO_GuY Maska e YoUGoTNoGaMe
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Vendndodhja
    EaRtH..,On TeMpOrArY ViSa.....Ne ToKe..,Me ViZE Te PeRkOhShMe
    Postime
    81
    Me pelqen Ideologjia jote Nikas,ndoshta ne te ardhmen HOLLIVUDI do ti bej ndonje nga legjendat e Illyrians
    WoRlD WiDe AlBaNiAn PrIdE
    §e©u®it„ §©ript ²°°9

ALBANIAN ATTITUDE
    Anėtarėsuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar mė parė nga landi45 Lexo Postimin
    Per Baton , Teuten ,aleksandrin E Maqedonis, Skenderbeu , Agronin Dhe Piratet Ilire Qe Ishin Tmerr I Mesdheut
    Uaw Landi. Po ty sikur ke lexuar Skenarin tim..ahahaha

Historine e batos e kam perfshyre si Babai i doiklitit qe luftoi me tigrin pa arme fare. Gjithashtu teuten ku e permend qe vjen e nga e njeta Fmilje me Olimpine e Aleksandrit te madh. Edhe Agroin e kam permendur si burri i Teutes. Kurse piratet e Adriatikut i kam si teme te pergjithsme ne histori.

Nga te gjithe qe permende vetem Skenderbeun nuk kam vendosur se nuk kishte linduar akoma...por flamurin e tij si edhe flaet e urta jane presente.

ALBANIAN ATTITUDE
    Anėtarėsuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar mė parė nga Dorontina Lexo Postimin
    shum e vertet, shif skenarin e filmit qe po lun Brand Pit, nji njeri qe lind i vjeter dhe shkon tuj u ba i ri !
    Me vjen keq Doruntina por mendoj se ketu e ke gabim. Filmi eshte

MPAA Rating: PG-13 for brief war violence, sexual content, language and smoking.

pra per njerez mbi 12 vjec. Ai filem ishte per te medhenj sepse koncepit ishte i veshtyre per tu kuptuar.

E kam thene edhe me pare qe me te vertete industria e filmit per femije eshte shume fitimprurese por jo se holliwoody nuk ben filma per te rritur. Mos i ngaterro gjerat. Filmat per femije behen nga disney kurse per te rritur ne hollivud.

Filmat epic jane shume te preferuar dhe cdo vit ke te pakten 2-4 filma te ketij lloi.

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anėtarėsuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Ke te drejte duhet me u be nje filme me teme nje periudhe te historise shqiptare.Sidomos per periudhen e Skenderbeut.Eshte nje personazh qe e meriton ta njohe dhe ta respektoje e gjithe bota.Atehere ishim i vetmi komb qe luftonim me superfuqine ushtarake te asaj kohe.
    Eshte per tu admiruar strategjia qe ndiqte per te mbrojtur Krujen gjate rrethimeve,si dhe fakti qe ne 25 vjet beteja, shume nga keto ne fusha te hapura dhe me numer me te madh armiqsh humbi vetem 1.Po ta arsyetojme mire Kastrioti hyn ne pescen e gjeneraleve me te mire te te gjithe koherave, duke marre parasysh faktin se ca ushtrie kishte dhe kunder kujt luftonte.
    Gjergj Kastrioti eshte personazhi qe ka frymezuar dhe na frymezon akoma gjithe kombin shqiptar.

i/e regjistruar Maska e jul-linda
    Anėtarėsuar
    10-07-2008
    Postime
    2,077
    Citim Postuar mė parė nga Dorontina Lexo Postimin

Te keshilloj te shikosh dhe nje here filmin " The Curious Case of Benjamin Button "
    mbase do ndryshosh mendjen ...
    I meriton 13 nominimet per Oscar , ne cdo skene David Fincher reflekton ndjenjen e egzistences , e te qenurit plak , te vdekjes dhe ndjenjen e fundit te jetes ne nje menyre te cuditshme ...
    Nje master-piece ....

ALBANIAN ATTITUDE
    Anėtarėsuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar mė parė nga jul-linda Lexo Postimin
    Te keshilloj te shikosh dhe nje here filmin " The Curious Case of Benjamin Button "
    mbase do ndryshosh mendjen ...
    I meriton 13 nominimet per Oscar , ne cdo skene David Fincher reflekton ndjenjen e egzistences , e te qenurit plak , te vdekjes dhe ndjenjen e fundit te jetes ne nje menyre te cuditshme ...
    Nje master-piece ....

Pajtohem me mendimin tend JUL, ishte nje filem i mrekullushem. E keqja me filmat eBrad pit eshte se qe ne vitet 80-90 ishte krijuar ideja se Bradi pelqehet vetem nga qe eshte i pamshem dhe besoj se edhe ai vet e besonte nje gje te tille. Por qe nga Roli i tij ne TROY ai po na befason. Edhe ne filmin BABEL ai luajti nje rol te mrekullueshem.

A e vute re qe tre aktoret qe luajten ne Babel ishin po ne Benjamin Button?

Brat pit
    Cate Blanchett
    dhe ajo vajza e vogel:
    Elle Fanning

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Desha te theksoj se me pelqyen shume idete tua per shfaqje te filmave me histori shqiptare ne hollywood, gje qe ka qene ide edhe imja moti. Ti ke arritur ne shkallen te shkruash edhe skenare dhe per kete te pergezoj. Desha te shtoja dicka qe nese je ne gjendje vertete te mbash kontakte me producentet dhe nese nuk mirreni vesh vetem per cmimin provo edhe ndonje sponzor tjeter, mendoj kerko psh nga shteti shqiptar ndonje ndihme qe ti japesh skenaret me cmim me te lire. E rendesishme eshte qe ndonje film i tille te krijohet, kjo eshte shume me teper se nje reklame qe ben qeveria shqiptare ne BBC, eshte nje gje qe sheh gjith bota dhe ben emer, prandaj provo te bisedosh me dikend kompetent dhe ndoshta kemi fat te del ndonje film i tille ne drite. E di qe veshtire por e vlen te provohet.

ALBANIAN ATTITUDE
    Anėtarėsuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar mė parė nga mendimi Lexo Postimin
    Desha te theksoj se me pelqyen shume idete tua per shfaqje te filmave me histori shqiptare ne hollywood, gje qe ka qene ide edhe imja moti. Ti ke arritur ne shkallen te shkruash edhe skenare dhe per kete te pergezoj. Desha te shtoja dicka qe nese je ne gjendje vertete te mbash kontakte me producentet dhe nese nuk mirreni vesh vetem per cmimin provo edhe ndonje sponzor tjeter, mendoj kerko psh nga shteti shqiptar ndonje ndihme qe ti japesh skenaret me cmim me te lire. E rendesishme eshte qe ndonje film i tille te krijohet, kjo eshte shume me teper se nje reklame qe ben qeveria shqiptare ne BBC, eshte nje gje qe sheh gjith bota dhe ben emer, prandaj provo te bisedosh me dikend kompetent dhe ndoshta kemi fat te del ndonje film i tille ne drite. E di qe veshtire por e vlen te provohet.
    MENDIM, fatkeqesisht njerez perparimtare si puna jote jane me pakice. E keqja me e madhe me shqiptaret sot eshte se kane nje semundje qe nuk i lejon te ecin perpara, “smira” apo “cmira” qe i themi ne nga jugu. Hame inat me njeri tjetrin. Une kontaktova edhe producenta dhe regjisore shqiptare por ata nuk treguan interes te vecante. As qe nuk i lexuan skenaret e mia. Shume te keqinj ne pergjigje. Mundoheshin te shisnin mend kur nuk kishin idene e filmave ne hollivud.
    Megjithate nje producente Greke tregoi interes para disa vitesh dhe afruan edhe nje shume te mire per skenarin tim te pare qe titullohej “I dreamed Of America” ---“Une Enderova Ameriken”. Por mua nuk me pelqeu mendimi qe grekerit te benin nje filem per emigrantet Shqiptare ku une atje tregoja edhe racizmin grek. Migjithate ata vendosen dhe ben nje filem te ngjashem qe quhej Eduart. Ky skenari im ka ndryshuar shume dhe titullohet tani “A Journey to heaven”. “Nje Udhetim Per ne parajse”.
    Mendim, mua kjo industri me ka pelqyer qe ne femijeri kur kinostudio shqiptare vinte ne Sarande dhe bente ndonje filem. Ketu ne Amerike une arrita dhe krijova shume lidhje me shume njerez te industrise se filmit dhe pata shume raste te mira per te shitur skenaret e mi. E keqja eshte se migjithese shume nga skenaret e mi jane te nivelit te larte une isha shume naiv ne mardheniet me keta “tipa”. Ka thene Steven Spielberg dikur qe ne holliwood bejne bisness jo filma, mede mek eshte gjithshka politike. Qe ti afrohesh nje njeriu te famshem nuk eshte thjesht e nevojshme te kesh nje ide te mire per filem por duhet te jesh edhe nje politikan i zgjuar. Supozojme se i afrohesh Tom Cruise-it. Duhet qe te dish gjithshka per te dhe te dish se cfare i pelqen atij?! Ai eshte nje anetar i zellshem i sektit “Sceintology”. Gjera te tilla. Nuk duhet te mbrosh psykologet para tije.
    Nejse pas kaq kohe une kam mesuar shume gjera dhe besoj se Skenari im –KOLOSEUMI—eshte dicka e vecante dhe do terheqi vemendje, pasi ne kete moment shume producent mundohen te risjellin ne kinema vazhdimin e historise se gladiatorit. Kam disa lidhje te mira ne hollivud dhe sa te mbaroj se rregulluari kete skenar do ta pronotoj direkt. Egziston nje website ku gjithe skenaristet postojne skenaret e tyre dhe njerez te industrise i analizojne dhe kritikojne ato. Nga te gjitha skenaret e mia Koloseumi mori vetem kritika jashtzakonisht te mira. U pelqye jashte mase. Te them te drejten per here te pare une kam dhe tre partnere qe po e regullojne ate per mua keshtu qe merita nuk eshte vetem imja. Dy prej tyre jane edhe shkrimtare ne gjuhen angleze. Gjithashtu anglishtja ime perparon dita dites pasi une kam baruar edhe dy universitete ne amerike dhe po mundohem te heq aksentin shqip nga kjo gjuhe.
    Mendim, ke shume te drejte kur thua qe nje filem do bej nje pune te mire per Shqiperine. Do i tregoje botes se kush jemi ne. Edhe pse jo, ta manipulojme pak historine ne favorin tone. A ska bere Greku dicka te tille? Greku historine e ka 80% mashtrim?
    Pas ketij skenari do i futem skenarit tjeter te tiulluar Iscanderbeg, The lord alexander. Per skenderbeun. Do kete dhe pak eksagjerim ne favorin tone. Filmi do filloje me tre figura, Konstandini e madh, skenderbeun dhe Nene Terezen. I pari e beri evropen Kristiane i dyti e mbrojti dhe e treta e sherndau ate neper bote. Dicka madheshtore!
    Menjehere filmi do jete ne kohen presente duke treguar Romen, Kosoven Maqedonine si edhe Tiranen. Overlaping images me bustet e skenderbeut si edhe pak nga opera e skenderbeut nga Vivaldi. Dhe me pas historia do tregohet nga nje njeri I verber qe ia tregon historine nipit. Filmi do kete tre etapa: 1)-Femirija e skenderbeut si edhe shkollimi I tije ne Turqi, 2)-Kthimi ne Kruje dhe 3 rrethimet e krujes.3)- Dhe vdekjen e gjergjit.
    Nesje Faleminderit per konsideraten.
    NIKAS

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Unė kisha prefeeru njė skenar me Mujin dhe Halilin, qė nga lindja gjer kur futen nėn dhe. Do tė dilte shumė mė interesant sesa disa Xena, Herkuleza, Llordoftheringa etj etj etj

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  2. Plavė e Guci
    Nga Davius nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •