Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Është dashuria ajo që na komandon!

Kur dashuria t'ju thërasë duhet ta ndjekim....
    Edhe pse rrugët e saj mund të jenë të rrëpirrë dhe të rrezikshme. Dhe kur krahët e saj t'ju rrethojnë, harrojuni pas saj. Edhe pse shpata e saj e fshehur pas pendëve mund t'ju plagose. Dhe kur ajo t'ju flasë besojini. Edhe pse zëri i saj mund të thyej ëndrrat tuaja ashtu si era e veriut shkatërron kopshtin tuaj.....
    Sepse dashuria ashtu si ju kurrorëzon, ashtu ju kryqëson.....
    Është gati, si t'ju bëjë të lulëzoni, ashtu t'ju cungojë.....
    Ajo ngritet deri në maje për të përkëdhelur degët më të brishta që dridhen në diell. E do te zbres deri në rrënjët tuaja për t`i shkundur atje ku janë më të lidhura më tokën..... Si duaj gruri ju mbledh rreth vetes. Ju shkund për t'ju bërë të lirë...... Jo si për t'ju çliruar nga mbetjet. Ju bluan deri në bardhësinë më të plotë.......
    Të gjitha këto gjëra do të dijë të bëjë dashuria për ju në mënyrë qe të mund të njihni sekretet e zemrës suaj, dhe me këtë njohje t'ju bëjë pjesë të zemrës së Jetës. Por në qoftë se me frikën tuaj do të kërkoni nga dashuria paqe dhe kënaqësi, atëherë më mirë për ju do të ishte të mbuloni lakuriqsinë tuaj dhe të dilni jashtë nga lëmi i dashurisë.....
    Në botën pa stinë do të qeshni, por jo me gjithë buzëqeshjen tuaj dhe do të qani, por jo me gjith lotët...
    Dashuria nuk dhuron tjetër përveç vetes dhe asgjë nuk ju jep përveç se nga vetvetja......Mos mendoni se mund ta drejtoni ju dashurinë, pasi është dashuria ajo që nëse do t'ju gjejë të drejtë, do t'ju drejtojë. Dashuria nuk ka dëshirë tjetër përveçse të kënaqë vetveten. ......

Mendoni se jemi të aftë të drejtojmë dashurinë?
    Unë them që është dashuria ajo që na drejton....

Po ju?!....
    "Carpe Diem"

eLbaSanLLi Mor bAb! Maska e SeveN
    Anëtarësuar
    19-07-2006
    Vendndodhja
    Anës detit i palarë,Anës dritës i paparë,Pranë sofrës i pangrënë,Pranë dijes i panxënë!
    Postime
    216
    Per mua nese nuk arrijme te menaxhojme dashurine qe ndjejme ndaj dikujt, eshte mese normale qe do te jete ajo qe do te na drejtoje,dhe nese kjo dashuri nuk eshte nga te dyja palet atehere do te kemi vec zhgenjim dhe vuajtje!Dashurine mund ta drejtojme po te duam, nese kemi nje karakter te forte dhe nje vetvleresim te larte, sepse s'mund te lejojme qe per hir te dashurise te trajtohemi si nje cope lecke!Askush s'ka te drejte te abuzoje me ate qe ndjejme dhe te perfitoje nga kjo gje, duke na bere te ndjehemi nje HIC!
    Sado qe mund te duam, duhet edhe te frenohemi pak sepse mund te merret si dobesi nga partneri/ja dhe te perfitoje nga kjo gje!
    Dashuroni po mos e teproni!
    Si je t’adore par crainte de l’Enfer, brûle-moi en Enfer, si je t’adore dans l’espoir du Paradis, exclus-moi du Paradis. Mais si je t’adore pour toi-même, ne me prive pas de ta Beauté éternelle!

PinkiWinki Maska e PinkiWinki
    Anëtarësuar
    06-08-2008
    Vendndodhja
    Te pia ime :D
    Postime
    9
    Dashuria eshte ajo qe na komandon.
    Kam arritur te bej gjera jasht llogjikes, nuk jam bere pishmend sepse
    i kam bere per ate dashuri.
    Kur ndjenjat jane te forta dhe dashuron dike marezisht arrin te humbasesh llogjiken,pra dashuria te komandon...

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Çfarë shohin të verbërit, nuk shohin të dashuruarit. Kështu thotë njeriu i urtë.....
    Edhe sikur të kishte të drejtë, megjithatë Unë do të zgjedhja të mos shoh më shumë se një i verbër. Është pikërisht dashuria që njeriun e determinon, si "Qenien më superiore" të këtij planeti.
    Nuk është as puna, as kreativiteti, as atributet e tjera... Dashuria.....

Pse Dashuria na qenka ndjenja më e lartësuar? Sepse Njeriu është pjellë e saj.

Dikush mund të thotë, po edhe kafshët johumane kultivojnë një "lloj dashurie". Ndoshta po, por nuk është e njejtë, të kultivosh një "lloj Dashurie", dhe të Dashurosh! Njeriu, nuk bën thjesht veprime instiktive, të parashkruara sipas një "kodi" natyror........
    Ai, dashurinë e shpreh si një "tërësi" veprimesh- kujdesi, ngrohtësia, sakfrifica, butësia, fjala (vargu), kënga etj...
    Të dashurosh nuk është gjë e thjeshtë dhe nuk është gjë e lehtë, megjithatë ja vlenë. Asgjë më shumë se dashuria nuk e fisnikëron njeriun, ajo është e lartësuar edhe atëherë kur njeriun e përplas për tokë, edhe atëherë kur e plandos pa frymë, sepse pikërisht ky moment
    do ta ngrej atë si Feniks, në një zgjim të ri (dashuri të re).......
    Dikur, kisha bindjen se zemra e njeriut i ngjanë një akumulatori (baterie), dhe kur zbrazet njëherë më nuk shërben dot. Tani më vjen të qesh, sepse te zemra puna qëndron krejtësisht ndryshe. Sa më shumë që "goditet" aq më shumë është e prirur të dashuroj sërish,(bile edhe më shumë, edhe më zjarrtë).
    Njerëz, dashuroni pa frikë që një ditë do të mbeteni "bateri" e zbrazur, derisa dashuroni-jetoni. E jeta është tmerrësisht e shkurtër. Dashuria ta zgjat dhe Jetën.....
    "Carpe Diem"

PinkiWinki Maska e PinkiWinki
    Anëtarësuar
    06-08-2008
    Vendndodhja
    Te pia ime :D
    Postime
    9
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Njerëz, dashuroni pa frikë që një ditë do të mbeteni "bateri" e zbrazur, derisa dashuroni-jetoni. E jeta është tmerrësisht e shkurtër. Dashuria ta zgjat dhe Jetën.....
    Ne qe jemi te lenduar po na shkurtohet jeta...
    -> You could be the one I'll always love <-

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Askush nuk duhet te qortoje veten kur dashuron,qofte edhe personin e gabuar.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Beso tek jeta.
    Beso tek vetja...
    ...Beso tek Zoti,
    Ashtu si thua...
    Po mos harro se të DUA!

LAVDI DASHURISË
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 18-10-2008 më 15:37

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Ly- Lexo Postimin
    Ne qe jemi te lenduar po na shkurtohet jeta...
    Nuk te eshte dukur qe mbase jemi ne vete te fiksuar pas dikujt qe nuk na do dhe harrojme te kujdesemi per jeten tone?!
    E perse duhet te shkurtojme jeten per dike qe sna do?
    Mos na kane ata jeten ne dore?Jo aspak.....
    Keshtu kam menduar dhe une deri me sot,keshtu si ty....por ja qe vendosa te dua jeten dhe njerezit qe me duan.Dhe jam e bindur qe jeta ime do jete e gjate.
    Te keshilloj te njejten gje....
    Beso te vetja dhe beso te dashuria e vertete.

Te uroj fat dhe lumturi
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Ly- Lexo Postimin
    Dashuria eshte ajo qe na komandon.
    Kam arritur te bej gjera jasht llogjikes, nuk jam bere pishmend sepse
    i kam bere per ate dashuri.
    Kur ndjenjat jane te forta dhe dashuron dike marezisht arrin te humbasesh llogjiken,pra dashuria te komandon...
    Nuk ke pse behesh pishman sepse ke dashuruar.Nuk eshte turp te duash dhe te perulesh para dashurise.
    Turp eshte te mos ta njohesh kurre dashurine dhe mos ta dish ta japesh...
    Do dashurosh nje dite po aq fort sa ke dashuruar.
    Dashuria te komnadon dhe te udheheq...por me mire ta njohesh sikur dhe fare pak sesa mos ta ndjesh dhe provosh kurre.
    Ndjenja ka bere çmendurira....Por ka bere dhe çudira te magjishme.
    "Carpe Diem"

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Dijana prano pershendetjet me te bukura per kete tem fantastike.
    Gjithashtu jam i mendimit se njeriu duhet te dashuroj pa marr parasysh a eshte i lenduar a po jo , se jo gjithmon dashuron njeriun e duhur dhe nuk do te thot se nuk do gjesh njeri tjeter per te dashuruar me shum te parin.

Per veten time dashuroj vashen me te bukur qe kam takuar deri me tani edhe qka ndej per te dhe qka jom ne gjendje me bere per te kurr si kam pas menduar si te arritshe po DASHURIJA MBI TE GJITHA
    Dhe gjithe te dashuruarve ju qoj pershendetjet me te sinqerta duke i uruar fat dhe lumturi ne jete kurse aty te lenduarve shpres

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •