hajde shpikje hajde ............
nje pyetje kam "Mos eshte gje edhe stealth (e pa diktueshme nga radaret e policise)
hajde shpikje hajde ............
nje pyetje kam "Mos eshte gje edhe stealth (e pa diktueshme nga radaret e policise)
Jacko, jo ne Tirane mo. Ne Laē heren e pare, pastaj nga atje do vije ne Tirane.Ato jane te papam per kto gjera. Mora vesh se kishte fillu kurs piloti njeri nga Laēi, me siguri per kete pune do e kete filluar.
Mua nuk po me ngjall ndonje interes kushedi, kjo me shume qenka si nje miniavion se sa si makine. Nuk paska ndonje pamje qe te mer ne qafe, te pakten qe ketu. Pastaj, une mendova se do fluturonte pa krahe, pa per me krahe kemi avionin neve qe fluturon.
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
Kompania Terrafugia, ka nxjerr nje lajm se National Highway Traffic Safety Administration ju ka dhene lejen speciale qe i duhej per makinen e tyre fluturuese qe e shifni ne foto me lart. Kjo do te thote qe endrra e premtuar njerezve per makinen fluturuese eshte teper afer realitetit.
Ndryshe nga projektet e tjera si Skycar, Transition eshte e krijuar me qellimin e dyfishte, si makine rruge dhe makine fluturuese. Idea eshte e tille qe te mund ta ngasni nga shtepia drejt ne rruge dhe pastaj ne atmosfere ! Per te bere te mundur diēka te tille, kerkohen xhama te forte dhe frena funksionale, te cilat Terrafugia i ka plotesuar, ēka solli edhe marrjen e lejes per kte makine.
Marrja e lejes nuk do te thote se do jete gati. Kompania pas ketij projekti premtues duhet te kaloje disa teste rreth sigurise dhe pastaj vjen marketingu dhe shitja e produktit e ketij luksi. Por kujt i intereson kjo ? Se shpejti, do jetojme ne nje bote me makina fluturuese !
Burimi : http://www.albpedia.net/makinat-flut...afer-nesh.html
the car of the future ..............:-)
Krijoni Kontakt