Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 62
    i/e regjistruar Maska e JUSTINIAN
    Anëtarësuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    ILIRID
    Postime
    61
    PO zotri ata kan mbajtur mjeker por jo kaq te gjat si cifut apo indus ata kan mjeker te shkurter,ne perjashtim te situates kur jemi ne gjendje lufte(ska mjete,koh.mundesi etj.)apo si qellim propagande ndaj armikut.99% ne shkup ata qe mbajn mjeker mbajn edhe done pakistani bile njani mba ene turban pakistani shefi ikrejtve.
    Per aspira et astra

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Gostivari mos bo hajgare me keto foto qifutesh, dhe keto tjera qe ke sjell

pse nuk e sjell nje foto te nje shqiptari musliman qe mban mjekerr.
    Sepse keshtu predikojne ata qe duajne neve te lishojme mjeker si puna e cifuteve.
    Ja psh disa te tjere:

Personalisht shum respektoj punen e Jusuf Estetit, por ama menyra se si e ka leshuar mjekren eshte njelloj si ajo e cifuteve.

Ose ky tjetri :

Pra sic e shikon keta kopjojne cifutet dhe na thuajne neve leshoni mjekra qe te dalloheni nga te tjeret dhe te dukemi si cifutet.

Nga ana tjeter po ashtu respektoj punen e ketij por jo 100 % sepse disa predikime te tija qe i kam pa ne interent aspak nuk korenspondojne me qendrimet e mija dhe fese isame te vertete.
    Ky tipi "doktori" ky ben predikim qe vajzat te martohen ne moshe gjashte vjecare qe eshte kategorikisht kunder qendrimeve te mija.

Pra une nuk jam kunder mjekres por jam kunder menyres se si keta dijetar kerkojne qe neve te mbajme mjekren, pra si puna e cifuteve.
    Andaj edhe nese leshoj mjeker ne ardhmeri, me beso kurren e kurres nuk kam per te leshuar mjekren si puna e cifuteve.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Gostivary Usa, mos krahaso mjekrren e ketyre muslimanve, si te qifutve. C'far ndryshon mjekrra jon me te atyre.

* Muslimanet duhet te posedojn mjekerr, por mustaqe shume te shkurtera, dmth kjo eshte kunder cifuteve. Pra cifutet posedojn mjekerr e mustaqe bashk qfar nuk i duket as goja, kete e ka haram muslimani (shif foto me lart qe ke sjell)

* Ndryshim tjeter se mjekrra e muslimanit ndryshon nga ajo e cifutit po edhe qdo njerit qe nuk eshte musliman, perkah pastertia. Sepse Ne e dim qe Muslimani duhet ta pastroj mbi 15 her ne dite mjekrren, duke e futur ujin ne mbrendi te saj.

Pra keta qe ke sjell ne foto asnjeher nuk thirrin qe mjekrrat te lshohen si cifutet, dhe ti gostivari usa mos krahaso mjekrrat tona me ato te cifuteve. U kuptuam tani, ne jemi muslimane, prandaj............

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga INDRITI Lexo Postimin
    Nje here nje dijetari ne Damask iu be nje pyetje:"Nese gjate abdesit flet a eshte ai i vlefshem"? Dijetari pasi ju pergjigj dhe mori falenderimet e pyetesit udhetoi per ne haxh.
    Pasi mbaroi haxhin u kthye serish ne Damask, ku i njenjti person e pyeti per te njenjten gje"Nese flet gjate abdesit a eshte ai i vlefshem?"
    Dijetari pasi shprehu keqardhjen e madhe ne shpirt nuk denjoi te pergjigjej me, por u shpreh me nje fjali te vetme' "Vella i dashur me vjen vertete keq qe akoma paske mbetur ne banjo.

Tema te tilla une si antar i hershem kam pare te diskutohen te paktem 90 here , e them me modesti kete ngaqe mund te jete diskutuar edhe me shume, por me e forta eshte se turremi pas dickaje konfliktuale qe nuk na takon te merremi me te(Sepse nuk jemi ne qe duhet te nxjerrim konkluzione per te) dhe harrojme detyrat tona te vertete, dashurine, respektin per njeri -tjetrin dhe per muslimanet kudo ne bote qe kane probleme shume me serioze se keto qe me qellim i hapim vetvetes.

Nese ka poste te vlefshme ne kete diskutim nje nga me te miret eshte ai i rueles. Allahu e nderofte dhe i shtofte urtesine.
    Profeti yne thote"Nese Allahu i do te miren dikujt, i jep nje kuptim te holle ne fe Pra nese Zoti dashka dike i mundeson te kuptoje hollesite e fese, te dije renditjen e vleren e gjerave ne te, e jo te na servire nafte bruto.

Diskutim te mbare vellezer dhe motra, une distancohem nga keto diskutime.
    Indrit.
    Pajtohem katërcipëshi ( plotësisht ) me ty.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    E une qe e urrej leshin qfar me preferoni mua,a do te thot kjo se une nuk qenkam as qifut e as mysliman
    Mjerim

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    me pelqen mjekra e Janullatosit.eshte sexi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Pershendetje te gjitheve.

Eshte shume kollaj me i dhene pergjigje atyre qe mundohen t'ju imponojn mjekrren.

Ne qofte se paska qene tradite (sunna) e detyrueshme e Muhamedit a.s mbajtja e mjekrres atehere po ju perkujtoj edhe disa tradita (sunna) tjera se si duket jeni bere besimtar qe vetem zgjidhni se çka do te mbani nga feja.

Tradite e pakontestueshme duke u bazuar ne Kuran dhe hadith (çfaredo lloji) e Muhamedit a.s pejgamberve tjere dhe gjithe elites islame ka qene qe ti ndihmohet te varferve , jetimve dhe te gjithe nevojtarve.
    Nga te gjitha burimet historike te islamit gjejm fakte se Muhamedi a.s dhe shumica e elites islame kane ndihmuar (dhene pasuri) islamit disa here shumen e pasurise çka e kane poseduar , p.sh ne qofte se Muhamedi a.s ndonje pejgamber tjeter apo dikush nga elita islame ka poseduar pasuri gjate jetes se tij 5 shtepi ata 4 shtepi ja kane dhuruar muslimanve dhe rruges se islamit.
    Kur te shoh ndonje musliman qe ja ben vetit te obligueshem kete tradite (sunna) qe e permenda me lart atehere edhe ndoshta ja pranoj mendimin e tij se mjekrra padyshim se eshte e obligueshme.
    E kane gjet disa musliman mburren me nje kinse tradite qe po e mbajn ne kete rast mjekrren ( e kane zgjedhur se eshte ma e lehta) kurse ne tjetren ane me mijera tradita tjera i lejn anash .

Eshte shume kollaj me u thirr ne islam me nje copez mjekrre dhe tjerat (sunna) tradita qe jane esenciale per muslimanin me i lane anash;

Per mendimin tim nuk ka qene asnjehere e obligueshme mjekrra por ma shume ka qene tradite e popujve te lashte.
    Mua nuk me pengon pse njerezit mbajn mjekerr , kam shume shoke musliman qe mbajn mjekrr por ende askush nuk me ka thene e ke obligim , çka me pengojn jane ata mjekrrxhungllashat qe mendojn se i kane zgjedhur 50 % te problemeve pasi po e mbajn mjekrren.

Edhe nje here po e them eshte kollaj me e leshuar nje copez mjekrr dhe me u mburr palidhje kinse po bejm disa tradita e ne tjetren ane traditat ma te mire qe i ka islami me i lene anash njera nder to e shenova me lart.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,756
    Cfare vendimi ka marre feja:
    Lidhur me femerat bionde,qe kane leshin poshte te zi.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    E une qe e urrej leshin qfar me preferoni mua,a do te thot kjo se une nuk qenkam as qifut e as mysliman
    Mjerim
    Drenicaku

Ka nga cifutet qe nuk kan mjekerr, por edhe nga muslimanet, dmth mjekrra ste ben as cifut e as muslimane.

vepra shperblehet sipas nijetit (qellimit) /hadith

Nese mjekrren e ke lshu per Allahu, normalisht pason shperblimi.

Por nese mjekrren e lshon per estetike ndokush, apo per qefin e tij, dmth edhe ky merr hakun sipas nijetit te tij.....

Ta marrim, psh perkuljen kur e bejn muslimanet, e bejn per Allah, dmth nijeti (qellimi i tyre ) eshte per Allahu. dhe shperblimin neser e marrin tek Allahu s.w.t

Por nese e ben ne njeri i rendomte nje perkulje para nje varri, apo guri e druri dmth edhe ky do ta marr hakkun sipas nijetit dhe qellimit qe ka pas ne zemren etij.

Dmth keto te dyja perkulje te njojta , por njera per ALlah dhe tjetra per idhuj te ndryshem. por shperblimi a eshte e i njejte, neser shifet kjo......

Edhe mjekrra, te dyte apo te tre posedojn mjekerr, Muslimani, cifuti, ai qe mban per estetik, e neser atyre do t'u shperblehet vepra varsisht prej qellimit te leshimit te mjekrres..........

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Cfare vendimi ka marre feja:
    Lidhur me femerat bionde,qe kane leshin poshte te zi.
    ti e ke fjalen per biondet artificiale kto ose te mos te e lyejn koken ose te e lyejn leshin e zi,pra ta bejn biond.
    biondet origjinale nuk e kane dhe aq te zi leshin aty posht,le te e mbajne sic e kane

ne te dyja rastet te mos te e rruajn fare,pyll ta mbajn

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Kushtetuesja: Vendimi i qeverisë për prishjen e mbikalimit antikushtetues
    Nga Gunnar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 247
    Postimi i Fundit: 18-01-2008, 12:05
  3. Vendimi i fshehtë, qeveria jep me qera 15 mijë m2 të Spitalit Ushtarak
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 04:56
  4. Vendimi per Kosoven jashte Keshillit te Sigurimit
    Nga FЯODO në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 05:32
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 11:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •