Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 62
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    mjekrra duhet te ket gjdo musliman jo mjekerr te madhe sikur e ka binladeni po mjekerr te vogel edhe te paster me mabjte mir qe mu duk sa ma mir

pa mjekerr nuk nuk ban hiq duhet gjdo musliman te ket mjekerr do dallohet prej jo muslimanve
    Cudi ndersa une ketu ne Amerik i dalloj muslimanet beso ose mos beso nga biseda qe bej me ta!!!
    Shumica nuk kane mjekra, por ama kur flet e shikon se nuk jane duke folur sic folin kristijanet tek te cilet fjala "shit" eshte fjala qe perdoret cdo here pas nej fjale tjeter, perdoret me shum biles se sa foljet ndimese!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Cfar gabimesh ka aty , a ben me i dite ?!!
    nëse e ke pa filmin do të shohësh se historija e paraqitur shumë herë është ndryshe nga ajo realja që e lexojm nëpër librat e Sires.
    Dhe vllezërit e motrat që e kan shiku disa herë këtë film kur të takohen me librin që flet për Jeten e Muhammedit alejhiselam, hutohen sepse shohin diqka krejt tjetër nga ajo filmike.
    Tjeter është qe forma si e paraqesin Ebu Sufjanin radijallahu anhu pasi qe e pranoi islamin, te duket si njeri qe e pranoi islamin dhe prap po e lufton, e që në realitet ai ka vuajt shumë derisa Muhammedi alejhiselam e ka pranuar ate ....lexoni si e pranoi islamin ebu sufjani.

Ka dhe disa gabime tjera, qe mos ta boj tash referat dhe mos te marr rolin e atyre "kritik filmor".....

megjithate per fillestaret ne islam, ja vlen te shikohet sepse ky film ka ndikur tek te disa.....

Pc, tash po pritet qe te dal filmi i ri i pejgamberit ton a.s, pasi qe filmi mesazhi i pare, ishte i vetmi film ne holywood me karaktter islam, tek sa te krishteret jan me shume se 30.

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Cudi ndersa une ketu ne Amerik i dalloj muslimanet beso ose mos beso nga biseda qe bej me ta!!!
    Shumica nuk kane mjekra, por ama kur flet e shikon se nuk jane duke folur sic folin kristijanet tek te cilet fjala "shit" eshte fjala qe perdoret cdo here pas nej fjale tjeter, perdoret me shum biles se sa foljet ndimese!

GV_USA
    Mire o vella, por nese kalon pran teje nje udhetar, me mjekerr mulsiman, dhe ti psh je pa mjekerr, si do te indentifikoj qe ti je prej muslimaneve. Si te ipet selami nje njeriu qe nuk i njeh fen e tij?..... A po thua qe, t'i jepim selam vetem atyre qe i njohum, po vallahu kjo eshte prej shejave te kijametit, qe selami t'i ipet vetem atyre qe i njeh.
    Por nese ke nje mjekerr, qe perngjan si e atyre musliamnve, njerzit te identifikojn qe je musliman, pra pikerisht keshtu qysh na tha pejgamberi a.s (dallahuni nga mushriket, duke i lshuar mjekrat dhe shkurtu mustaqet) dhe selam do te marresh ne cdo hap qe do te takosh musliman d.m.th edhe nga ata qe nuk kan mjekrra, sepse ata tashme po te njohin.

Nje rast njeher tregon nje vella se ishte me nje shok, dhe ky vellau me mjekerr, merr selam nga nje musliman. Tash ky shoku qe ishte me të, po e pyet kete me mjekerr se, " A e njofte ate qe te dha selam" Ky vellau me mjekerr i tha jo valla, por keshtu e ke islami, dmth sa shum kjo i la pershtypje atij personit qe ishte me kete me mjekerr.

Dhe tjetra, sot po dole ne prishtine nese posedon mjekerr , jam i bindur qe nese udheton prej stacionit ne pune, ose fakulltet, do te marresh selam pa ndal, nga te vegjëlit e deri tek ata te pjekurit, sepse tashme po identifikohesh.

Allahu na beft prej atyre qe Allahu s.w.t te jet i knaqur me ne, qe ne qdo pune qe e bejm, ta bejm per Allah dhe keshtu te dalim faqe bardh neser para Allahut s.w.t
    Wel hamdu lilahi rabbil a'lemin
    we selamun alejkum we rahmetullahi we bereketehu

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Nje here nje dijetari ne Damask iu be nje pyetje:"Nese gjate abdesit flet a eshte ai i vlefshem"? Dijetari pasi ju pergjigj dhe mori falenderimet e pyetesit udhetoi per ne haxh.
    Pasi mbaroi haxhin u kthye serish ne Damask, ku i njenjti person e pyeti per te njenjten gje"Nese flet gjate abdesit a eshte ai i vlefshem?"
    Dijetari pasi shprehu keqardhjen e madhe ne shpirt nuk denjoi te pergjigjej me, por u shpreh me nje fjali te vetme' "Vella i dashur me vjen vertete keq qe akoma paske mbetur ne banjo.

Tema te tilla une si antar i hershem kam pare te diskutohen te paktem 90 here , e them me modesti kete ngaqe mund te jete diskutuar edhe me shume, por me e forta eshte se turremi pas dickaje konfliktuale qe nuk na takon te merremi me te(Sepse nuk jemi ne qe duhet te nxjerrim konkluzione per te) dhe harrojme detyrat tona te vertete, dashurine, respektin per njeri -tjetrin dhe per muslimanet kudo ne bote qe kane probleme shume me serioze se keto qe me qellim i hapim vetvetes.

Nese ka poste te vlefshme ne kete diskutim nje nga me te miret eshte ai i rueles. Allahu e nderofte dhe i shtofte urtesine.
    Profeti yne thote"Nese Allahu i do te miren dikujt, i jep nje kuptim te holle ne fe Pra nese Zoti dashka dike i mundeson te kuptoje hollesite e fese, te dije renditjen e vleren e gjerave ne te, e jo te na servire nafte bruto.

Diskutim te mbare vellezer dhe motra, une distancohem nga keto diskutime.
    Indrit.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Mire o vella, por nese kalon pran teje nje udhetar, me mjekerr mulsiman, dhe ti psh je pa mjekerr, si do te indentifikoj qe ti je prej muslimaneve. Si te ipet selami nje njeriu qe nuk i njeh fen e tij?..... A po thua qe, t'i jepim selam vetem atyre qe i njohum, po vallahu kjo eshte prej shejave te kijametit, qe selami t'i ipet vetem atyre qe i njeh.
    Por nese ke nje mjekerr, qe perngjan si e atyre musliamnve, njerzit te identifikojn qe je musliman, pra pikerisht keshtu qysh na tha pejgamberi a.s (dallahuni nga mushriket, duke i lshuar mjekrat dhe shkurtu mustaqet) dhe selam do te marresh ne cdo hap qe do te takosh musliman d.m.th edhe nga ata qe nuk kan mjekrra, sepse ata tashme po te njohin.

Nje rast njeher tregon nje vella se ishte me nje shok, dhe ky vellau me mjekerr, merr selam nga nje musliman. Tash ky shoku qe ishte me të, po e pyet kete me mjekerr se, " A e njofte ate qe te dha selam" Ky vellau me mjekerr i tha jo valla, por keshtu e ke islami, dmth sa shum kjo i la pershtypje atij personit qe ishte me kete me mjekerr.

Dhe tjetra, sot po dole ne prishtine nese posedon mjekerr , jam i bindur qe nese udheton prej stacionit ne pune, ose fakulltet, do te marresh selam pa ndal, nga te vegjëlit e deri tek ata te pjekurit, sepse tashme po identifikohesh.

Allahu na beft prej atyre qe Allahu s.w.t te jet i knaqur me ne, qe ne qdo pune qe e bejm, ta bejm per Allah dhe keshtu te dalim faqe bardh neser para Allahut s.w.t
    Wel hamdu lilahi rabbil a'lemin
    we selamun alejkum we rahmetullahi we bereketehu

E ke fjalen qe te dukemi si ky ketu me poshte ashtu ?!!

Ose si ky ketu ?!!

OSe mos valle si ky ketu ?!!

vazhdon ne postimin tjeter ....
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Dhe me trego ti mua ku dallon mjekra e ketyre nga mjekra e ketyre qe i postova me larte me mjekrat e ketyre qe do ti postoj ne kete postim :

ose e ketij ne vijim?!!

Ose e ketij tjetrit ?!!

Me respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Dhe me trego ti mua ku dallon mjekra e ketyre nga mjekra e ketyre qe i postova me larte me mjekrat e ketyre qe do ti postoj ne kete postim :

ose e ketij ne vijim?!!

Ose e ketij tjetrit ?!!

Me respekt
    GV_USA
    O ZOT O ZOT, a ende me leshrat e palar te ketyre te jevgeve jeni tu marr a?
    Jeni bere gazi i botes , une me skam nevoj ti blej cd-te e Stupcave te me bejne te qeshi ,jeni ju ata qe i keni zavendesu.

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Gostivari mos bo hajgare me keto foto qifutesh, dhe keto tjera qe ke sjell

pse nuk e sjell nje foto te nje shqiptari musliman qe mban mjekerr.

i/e regjistruar Maska e JUSTINIAN
    Anëtarësuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    ILIRID
    Postime
    61
    O zotri me lesh ene me dane nuk tregon se ie musliman,te paren gje qe mund ta perceptojsh eshte se je nje ardhacak me kultur krejtesisht tjeter thjesht je nje pakistanez po deshte te dalloesh nga te tjeret si shqiptar truse ksulen ose kecen ne krye
    Per aspira et astra

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga JUSTINIAN Lexo Postimin
    O zotri me lesh ene me dane nuk tregon se ie musliman,te paren gje qe mund ta perceptojsh eshte se je nje ardhacak me kultur krejtesisht tjeter thjesht je nje pakistanez po deshte te dalloesh nga te tjeret si shqiptar truse ksulen ose kecen ne krye
    Nuk don te thot qe po posedove nje mjekerr, perceptohesh si nje pakistan, dmth kjo ska te bej me kulture te huaj sepse kjo eshet e mbjellur tek te qdo njeri, mjekerr ke ti, arabi dhe amerikani por tjeter eshte ajo qe e hjek.

Kur jemi te kultura dhe tradita, nese mbaj mjekerr pikerisht une ruaj traditen dhe asesi nuk identifikohem si arab, sepse nese shofim nga figurat ma heret shqiptare, shofim se shumica nga ata kishin mjekrra si: Ismail Qemaili, Vellezerit Frasheri, Skenderbeu, Adem jashari, fehmi Lladrovci , Jakup Hasipi, etj... dmth edhe pse keta disa prej tyre i perkisnin feve te ndryshme, por kete e mora sa per te treguar ty qe nuk eshte mjekra kultur arabe, por kjo sic thash ma heret eshte krijatur e Allahut s.w.t e mbjellur te qdo mashkull.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Kushtetuesja: Vendimi i qeverisë për prishjen e mbikalimit antikushtetues
    Nga Gunnar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 247
    Postimi i Fundit: 18-01-2008, 12:05
  3. Vendimi i fshehtë, qeveria jep me qera 15 mijë m2 të Spitalit Ushtarak
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 04:56
  4. Vendimi per Kosoven jashte Keshillit te Sigurimit
    Nga FЯODO në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 05:32
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 11:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •