Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 62
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Jo mos e quaj biblen kontraditore, por kete quaje te ndryshuar ...

sa i perket haditheve, edhe pse ato kontraditore prap nuk bien ndesh me kur'anin dhe sunnetin.

ta marrim nje shembull:

Nje hadith per prishjen e abdesit, qe nese prek organet xhenitale, prishet avdesi...dhe tash tjetri hadith qe nese preken organet xhenitale me epsh prishet avdesi, perndryshe jo. Dmth hadithe kontraditore por nuk jan ne kundershtim me kur'an dhe sunnet....

vella gostivari do te sjell nje material insheAllah per divergjencat ne mes te dijetarve.
    Si the mos e quaj BIBLEN KONTRADIKTORE ?!!! Ta quaj te NDRYSHUAR ?!!
    Po mire ato ndryshimet ne Bibel , cfare kane krijuar mbrenda saj ?!!
    Nese nuk e di , kane krijuar KONTRADITA !!!

Andaj Bibla eshte edhe KONTRADIKTORE edhe e NDRYSHUAR !!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Dhe dicka une nuk kundershtoj ata qe mbajne mjekren , une kundershtoj ata qe thuajne qe per te qene musliman doemosdo te mbajsh mjeker !!!!
    Pra keto kundershtoj une. Do te kisha perkrahur mendimin e tyre sikur nje urdher i tille i prere te ekzistonte ne Kuran.
    Perderisa nuk ekziston mendoj qe asnje dijetar nuk ka te drejte te pohoj se per me qene besimtar i vertete doemosdo te mbajsh mjeker!

ME Respekt
    GV_USA
    Po gostivari, ka pasur edhe ne kohen e pejgamberit a.s qe kan pasur mjekrra por ata kan qen nga munafiket dhe hipokritet. Sdo me than te mbash mjekerr dhe te jesh nga ata te devotshmit.

Mjekrra eshte pjese e dinit dhe eshte e renit qe nje musliman, mashkull ta mbaj.

Ka njeri qe ben namaz ter naten, por qe nuk ka mjekerr, apo agjeron qdo te hene dhe te ejte perveq ramazanit, tash a me than une se jam ma musliman se ai..... jo assesi.

Sa i perket asaj pse nuk ka ardh ne kur'an, gostivari Usa kete e kam ma heret, se jo qdo gje qe nuk ka ardh ne kur'an, duhet te hudhet posht, ose te ulet vlera e saj.

Psh: per namazin e vitrit, ky namaz eshte ber legjitim nga ana e pejgamberi a.s dhe mbetet vagjib, dhe kush nuk e fal kete meriton ndeshkimit,

Tek meshkujt, berja e sunetis, eshte vagjib dhe kjo nuk ka ardh ne kur'an por ne sunnet, dmth kjo quhet wagjib i sunnetit, pra urdher qe ka ardh ne sunnet.

Njashtu edhe mjekrra....

dhe shume urdheresa te tjera qe nese lehen pa ndonje arsye te fort meriton ndeshkimin....

pastaj, nuk duhet te hudhen poshte hadithet, sepse ka hadithe qe quhen mutewatir qe eshte hadithi kur nga nga Prejgamberi a.s transmeton nje grup i midh i Sahabeve, nga Sahabet nje grup i madh i Tabiineve e keshtu me radh grup pas grupi derisa eshte shenuar ne librat e hadithit, pra eshte forma ma e besueshme e transmetimit te hadithit dhe afrohet me Kuranit pra kush e mohon nje dispozit qe eshte mbeshtetur ne kete hadithi eshte qafir.

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Gostivari Usa sic te premtova do te sjell nje material per shkaqet e divergjencave te dijetarve, por kete do ta hapi ne nje tem te re ne kete nen forum qe insheALlah eshte shkas per perfitimin e dijes dhe dobin e saj,

tema permban pak tekst keshtu qe te kisha kshilluar qe ta lexosh , te them ty sepse ti me se shumti ke kekuar sqarim ne lidhje me kete....

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Po gostivari, ka pasur edhe ne kohen e pejgamberit a.s qe kan pasur mjekrra por ata kan qen nga munafiket dhe hipokritet. Sdo me than te mbash mjekerr dhe te jesh nga ata te devotshmit.

Mjekrra eshte pjese e dinit dhe eshte e renit qe nje musliman, mashkull ta mbaj.

Ka njeri qe ben namaz ter naten, por qe nuk ka mjekerr, apo agjeron qdo te hene dhe te ejte perveq ramazanit, tash a me than une se jam ma musliman se ai..... jo assesi.

Sa i perket asaj pse nuk ka ardh ne kur'an, gostivari Usa kete e kam ma heret, se jo qdo gje qe nuk ka ardh ne kur'an, duhet te hudhet posht, ose te ulet vlera e saj.

Psh: per namazin e vitrit, ky namaz eshte ber legjitim nga ana e pejgamberi a.s dhe mbetet vagjib, dhe kush nuk e fal kete meriton ndeshkimit,

Tek meshkujt, berja e sunetis, eshte vagjib dhe kjo nuk ka ardh ne kur'an por ne sunnet, dmth kjo quhet wagjib i sunnetit, pra urdher qe ka ardh ne sunnet.

Njashtu edhe mjekrra....

dhe shume urdheresa te tjera qe nese lehen pa ndonje arsye te fort meriton ndeshkimin....

pastaj, nuk duhet te hudhen poshte hadithet, sepse ka hadithe qe quhen mutewatir qe eshte hadithi kur nga nga Prejgamberi a.s transmeton nje grup i midh i Sahabeve, nga Sahabet nje grup i madh i Tabiineve e keshtu me radh grup pas grupi derisa eshte shenuar ne librat e hadithit, pra eshte forma ma e besueshme e transmetimit te hadithit dhe afrohet me Kuranit pra kush e mohon nje dispozit qe eshte mbeshtetur ne kete hadithi eshte qafir.
    Perseri me keqkupton , une nuk i hedh poshte hadithet, vetem them qe duhet te pastrohen prej kontraditave.
    Sa i perket mjekres, ate dua te them une eshte se personalisht thirjet e tilla qe vijne nga drejtime te ndryshme qe nqs nuk mban mjeker nuk je musliman, aq shum me iritojne tipanin e veshit sa qe me shkaktojne dhimbje te madhe dhe nuk mund ti duroj dot.
    Sic e thash kush ka deshire lete mbaj mjeker e kush nuk ka mos te mbaj.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Dhe dicka une nuk kundershtoj ata qe mbajne mjekren , une kundershtoj ata qe thuajne qe per te qene musliman doemosdo te mbajsh mjeker !!!!
    Pra keto kundershtoj une. Do te kisha perkrahur mendimin e tyre sikur nje urdher i tille i prere te ekzistonte ne Kuran.
    Perderisa nuk ekziston mendoj qe asnje dijetar nuk ka te drejte te pohoj se per me qene besimtar i vertete doemosdo te mbajsh mjeker!

ME Respekt
    GV_USA
    Jam plotesisht dakort me kete mendim.

Dhe per besimtaret e tjere qe i referohen shkrimeve te shenjta, a ka mundesi te shkruani Shqip letrare dhe te kuptojme dhe ne disa gjera. Mbase keni studiuar ne arabi por une nuk di qofte dhe nje fjale arabe apo turke.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Perseri me keqkupton , une nuk i hedh poshte hadithet, vetem them qe duhet te pastrohen prej kontraditave.
    Sa i perket mjekres, ate dua te them une eshte se personalisht thirjet e tilla qe vijne nga drejtime te ndryshme qe nqs nuk mban mjeker nuk je musliman, aq shum me iritojne tipanin e veshit sa qe me shkaktojne dhimbje te madhe dhe nuk mund ti duroj dot.
    Sic e thash kush ka deshire lete mbaj mjeker e kush nuk ka mos te mbaj.

GV_USA
    Pajtohem ketu me ty gostivari, ai qe thot se nese nuk mban mjekerr nuk je musliman, jo jo vertet ai qe thot keshu mu ai eshte injorant dhe ka pak dije ne islam.
    Une te thash me lart qe ka nga ata musliman qe ja ibadetgji shume te fort por nuk kan mjekrra, tash a mi than ne atij qe ti nuk je musliman a?. jo vallah

sepse Umeri r.a ka than: AI qe quan dike jo musliman, dikush per atyre dyve nuk eshte musliman, e mos po del ky qe e tha .......

Mos mbajtja e mjekrres nuk te shpie ne kufr, por te mohuarit e saj.....

Ne e dim cilat gjera te sjellin ne kufr, keshtu qe nuk ka nevoj t'i permendim.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Pajtohem ketu me ty gostivari, ai qe thot se nese nuk mban mjekerr nuk je musliman, jo jo vertet ai qe thot keshu mu ai eshte injorant dhe ka pak dije ne islam.
    Une te thash me lart qe ka nga ata musliman qe ja ibadetgji shume te fort por nuk kan mjekrra, tash a mi than ne atij qe ti nuk je musliman a?. jo vallah

sepse Umeri r.a ka than: AI qe quan dike jo musliman, dikush per atyre dyve nuk eshte musliman, e mos po del ky qe e tha .......

Mos mbajtja e mjekrres nuk te shpie ne kufr, por te mohuarit e saj.....

Ne e dim cilat gjera te sjellin ne kufr, keshtu qe nuk ka nevoj t'i permendim.
    Epo nese nqs se pajtohesh me mua , atehere duhet ti thuajsh dicka ketij hapesit te temes , sepse ne postimin e tij mund te lexojsh se kush nuk mban mjeker nuk eshte musliman.
    Duhet ti tregojsh ketij vellau se ben gabim kur shprehet ashtu.
    Fundja mesa di une ndoshta jam gabim , por djali i adoptuar i profetit nuk mbante mjeker , te pakten keshtu portretizohet tek filmi "Mesazhi".

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809
    Epo nese nqs se pajtohesh me mua , atehere duhet ti thuajsh dicka ketij hapesit te temes , sepse ne postimin e tij mund te lexojsh se kush nuk mban mjeker nuk eshte musliman.
    Duhet ti tregojsh ketij vellau se ben gabim kur shprehet ashtu.
    Fundja mesa di une ndoshta jam gabim , por djali i adoptuar i profetit nuk mbante mjeker , te pakten keshtu portretizohet tek filmi "Mesazhi".

Me Respekt
    GV_USA

jo vella mos u kap ne argumentet e filmit Mesazhi, sepse aty edhe pse eshte shume afer te vertetes, ka edhe gabime te shumta, keshtu qe nuk ja vlen te flitet shume rrethe kesaj...

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    jo vella mos u kap ne argumentet e filmit Mesazhi, sepse aty edhe pse eshte shume afer te vertetes, ka edhe gabime te shumta, keshtu qe nuk ja vlen te flitet shume rrethe kesaj...
    Cfar gabimesh ka aty , a ben me i dite ?!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    mjekrra duhet te ket gjdo musliman jo mjekerr te madhe sikur e ka binladeni po mjekerr te vogel edhe te paster me mabjte mir qe mu duk sa ma mir

pa mjekerr nuk nuk ban hiq duhet gjdo musliman te ket mjekerr do dallohet prej jo muslimanve

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Kushtetuesja: Vendimi i qeverisë për prishjen e mbikalimit antikushtetues
    Nga Gunnar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 247
    Postimi i Fundit: 18-01-2008, 12:05
  3. Vendimi i fshehtë, qeveria jep me qera 15 mijë m2 të Spitalit Ushtarak
    Nga Humdinger në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 04:56
  4. Vendimi per Kosoven jashte Keshillit te Sigurimit
    Nga FЯODO në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 05:32
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 11:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •