Close
Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 152
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Nisma e kesaj partie vjen si kunderpergjigje e:

1. Suksesit te madh politik qe ka arritur PBDNJ, partia qe perfaqeson minoritetin grek ne vend, ne keto 2 dekada, duke konsoliduar elektoratin e vete dhe duke marre 4% e votave gati ne cdo zgjedhje. PBDNJ ka qene ne koalicionin qeverises si kur ne pushtet ishin te majtet, edhe kur ne pushtet u ngriten te djathtet.
    Sipas logjikes tende, meqenese ekziston nje parti qe perfaqeson minoritetin grek (per sa kohe qe ky ekziston), atehere duhet te kete edhe nje parti qe te perfaqesoje minoritetin turk. Te rrofte logjika, sigurisht.

Ne fakt, sic eshte katandisur Shqiperia, me filo-greke e filo-turq, keto parti do mbijne.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga KING_SNAKE Lexo Postimin
    po,dhe demokraci edhe kristiane,eshte absolutisht kompatibel,doktrina kristiane nuk bie aspak ndesh me demokracine,islami me sheriatin e tij barbar po.

Giulio Andreotti demokristian ka qeverisur per vite e vite te tera ne itali dhe beri epoke,te gjithe e dime madheshtine e tij,dhe megjithate feja ishte e ndare nga shteti,dhe po flasim per nje shtet ku eshte qendra e krishterimit boteror,vatikani.
    Ky forum eshte fantastik fare,ketu njeriu lexon absurditetet me te medha.
    Gallate fare.Giulio Andreotti qe i ka duart e perlyera me gjak dhe ka ngrene ne nje sahan me Toto Rinen paska bere nje epoke madheshtore?Se ku qendron kjo madheshti,vetem ti mund ta shpjegosh.ne fakt kam njohur nje sicilian qe lante piata dhe gjithe diten degjonte kenge te malavites.Po me dukesh si ai.Ca lidhje ka ketu mer palle Andreotti me krijimin e nje partie myslimane ne Shqiperi?
    Une nuk jam fetar, as mysliman e as kristian,por njeriu duhet te jete objektiv ne gjykimet e tij,dhe nuk duhet te jete kale karroce.Ne qofte se kristianizmi( me sa di une eshte fe) eshte kompatibel me politiken,atehere perse myslimanizmi nuk mund te jete i tille?Askush ketu nuk eshte ne gjendje te argumentoje ato qe shpreh,por jane thjesht kercime gjeli sic e kemi zakon ne "pallazgo-iliret" e famshem.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga murik Lexo Postimin
    Ne qofte se kristianizmi( me sa di une eshte fe) eshte kompatibel me politiken,atehere perse myslimanizmi nuk mund te jete i tille?Askush ketu nuk eshte ne gjendje te argumentoje ato qe shpreh,por jane thjesht kercime gjeli sic e kemi zakon ne "pallazgo-iliret" e famshem.
    e thjeshte fare,kristianizmi nuk e prek sekularizmin,nje parti demokristiane ne pushtet nuk prek kushtetuten demokratike te nje vendi.kurse nje parti islamike ne pushtet shemb demokracine vendos sheriatin si ligj shteteror,dhe e ben shqiperine si afganistani i kohes se talebaneve.

ps.meqe nuk i pelqeu Andreotti zoteris sate po te jap shembull ish kancelarin gjerman Kol.

as une nuk jam fetar,as musliman as kristian,ti japim cezarit ate qe eshte e cezarit,sorry per shprehjen biblike.

ja kshu mer pall kshu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 21-01-2009 më 23:25
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Dita Lexo Postimin
    Nga doli minoriteti turk ne Shqiperi???
    Kur te mbahen zgjedhjet e ardhshme dhe kur te numerohen votat e kesaj partie, edhe ti e shume si ty do te mesoni per ekzistencen e minoritetit turk mes shqiptareve. Ne fakt, minoriteti turk eshte i perfaqesuar me se miri edhe ne kete forum, edhe ne kete teme.

Turqit e Shkodres, Prizrenit e Tiranes njiheshin ne mbare perandorine otomane si "te perkedhelurit e Sulltanit" pasi nuk i paguanin as haracin Sulltanit dhe nuk i dergonin as femijet e tyre ne lufte.

plus qe kjo parti do jete vendimtare ne politiken shqiptare,meqense do kete me vehte mbi 80%te elektoratit shqiptar!!!
    Perqindja e myslimave sunite ne Shqiperi, nuk eshte me shume se 45% e popullsise e perqendruar kryesisht ne Shkoder e Shqiperine e Mesme. Ne kete 45%, 8-10% jane minoritare turq, qe u bene "shqiptare" pas renies se Portes se Larte dhe pas shpalljes se pavaresise nga Shqiperia ne 1912. Pra numri real i "safi myslimaneve" ne Republiken e Shqiperise eshte aty tek 37% e popullsise.

20% te tjere jane besimtare myslimane bektashij, jo sunite qe banojne tradicionalisht ne Shqiperine e jugut dhe ne disa qendra te Shqiperise se Mesme. 25%-30% jane besimtare te krishtere orthodhokse, edhe keta shumica te perqendruar ne Shqiperine e Jugut, krah per krah bektashijve. Komuniteti tjeter i krishtere, komuniteti katolik eshte 10% e popullsise, kryesisht ne Malesine Shqiptare dhe Lezhe, Shkoder, Mirdite.

Bektashijte, orthodhokset dhe katoliket se bashku perbejne shumicen e elektoratit shqiptar ne Shqiperi, 55%.

Edhe une u habita sapo lexova emrin e kesaj partie. Edhe Demokraci edhe Islam, shume paradksale dhe komplet kontradiktore me bazat e fese islame. Islami nuk e njeh demokracine, as komunizmin e as fashizmin apo nazizmin. Keshtu qe eshte me te vertete per tu çuditur. Por gjithsesi jetojme ne vendin e çudirave dhe paradokseve.
    Mos u habit: Demokraci + Myslimane = Shteti turk i Qemal Ataturkut, demokracia e vetme quasi-suksesshme ne bote ne kete shekullin e fundit ne nje popullsi myslimane. Pasi deshtuan me nismen e para disa viteve ne Shkoder duke i apeluar "fese Islame" te popullsise myslimane shqiptare, turqit po mundohen te perdorin nje formule tjeter. Llogjika eshte e thjeshte, nese shqiptaret myslimane nuk e praktikojne ne mase besimin e tyre ne Islam, duhet ti apelojme "identitetit kulturor islam", duhet tu apelojme "myslimaneve laike shqiptare". Shqiptaret aspirojne te hyjne ne NATO dhe BE, edhe ne (partia e re) duam te hyjme ne NATO dhe BE si myslimane pasi "Shqiperia eshte nje popull islamik".

pritni tash kur te na dalin edhe nje kallabellek parti te tjera fetare ... partia demokratike ortodokse, partia demokratike katolike, partia demokratike protestante, partia demokratike budiste, partia demokratike bektashiane etj. etj.
    Nuk ka asgje te keqe qe parti te tilla dalin ne skene. Ato vetem sa reflektojne realitetin demografik te Shqiperise. Askush nuk i detyron shqiptaret qe sot jane te lire te votojne per X apo Y parti nese nuk e mbeshtesin ate parti dhe programin e saj.

Sipas logjikes tende, meqenese ekziston nje parti qe perfaqeson minoritetin grek (per sa kohe qe ky ekziston), atehere duhet te kete edhe nje parti qe te perfaqesoje minoritetin turk. Te rrofte logjika, sigurisht.
    Kur Nano e Berisha marrin PBDNJ ne koalicionin qeverises, kur maredheniet shqiptaro-greke bejne hapa te medhenj para, keto nuk jane ne interesin kombetar te Turqise. Turqia nuk deshiron te shohi nje Shqiperi ne NATO dhe ne BE, pasi kjo per ta do te thote qe Shqiperia nuk na e ka me nevojen. Ne fakt, Shqiperia ka shanse qe te pranohet ne BE perpara se vete Turqia, qe ne syte e Erdoganit e kompani eshte nje "turp evropian per Turqine". Bashkimi Evropian eshte me i prirur qe te pranoje 4 milion shqiptaret myslimane ne BE se sa 70 milion myslimanet turq. Dhe kur te shtyje per te disaten here kerkesen e Turqise per anetaresim ne BE, evropianet do te justifikohen me "nuk kemi gje kunder fese se turqve, ja shikoni, ne pranuam shqiptaret ne BE."

Koha ka manine qe te vertetoje ato qe une shkruaj ne kete forum, ok "njeri racional"?

Albo

Krijimi i nje partie te tille perben nje rrezik eminent ndaj interesave jetesore te Shqiptareve. Kjo eshte nje sirene e forte alarmi dhe qe duhet bere dicka patjeter qe ti ndalohet kesaj partie te marre pjese ne zgjedhje. Ne Shqiperi s'duhet te kete asnje parti fetare, ne menyre absolute kjo. Eshte bere gjithe ky mund per tu futur ne BE dhe per tu afirmuar si nje komb Europian. Kjo parti, nese shenderohet ne nje force politike, do te behet kanceri i Shqiperise dhe fatkeqesija me e madhe gjitheshqiptare. 500 vjet tjetersim dhe ende barishtet turko-arabe e nxjerrin koken e tyre ne drite per ta rikthyer vendin tone ne ditet me te erreta te historise se tij.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Koha ka manine qe te vertetoje ato qe une shkruaj ne kete forum, ok "njeri racional"?
    Ky eshte objektivi yt i vogel ne jete, qe koha te vertetoje perrallat e tua? Ok...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e alproud
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Postime
    292
    extreme,

e ti i nderuar a nuk e sheh se edhe ne jemi popull musliman demokrat .... sikur ato vende qe jan te krishter demokrat ....

- Une jam ne dijeni te kesaj dhe do i jepja kredit per kete ngelizhimit te fese nga shqipetaret dhe lartesimin e interesave te tyre perpara ceshtjeve shpirterore. Psh...Nuk ndodh dicka e tille qe nje mysliman sado ekstrem ne mendime te kerkoje te shkoje te jetoje apo punoje ne lindjen e mesme, Arabine Saudite, por perkundrazi shikon nga perendimi.

Shkrimi im ishte nje pergjigje ndaj nje postimi qe thoshte se nuk eshte e mundur per te qene nje shtet i krishtere me nje sistem demokratik.

i uroj sukses ksaj partije shpresoj qe te jen njerz te pergjegjshem

- Urimi im i vetem eshte qe kjo parti te mos jete ure lidhese me lindjen dhe ti sherbeje klaneve te botes arabe, por te jete nje parti e moderuar dhe jo shum ekstreme ne idologjite e saj. Perndryshe do te ndikoje shume keq ne bashkimin e shqipetareve, ne emrin e shqiperise dhe ne pasoja te tjera te renda duke perfshire edhe imazhin e islamit ne shqiperi qe eshte jo pak i dyshuar dhe i debatuar.
    Fali armiqte e tu por asnjehere mos harro emrat e tyre.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po kush jane biroja e kesaj partie?
    di kush te na sqaroje?

nje pietje tjeter me rendesi..

kush mundet te na sjelle me emra e mbiemra.. krejt kryesine e partise PBDNJ.. qe nga kryetari e deri tek kryetaret e degeve te kesaj partie ne rrethet e vendit..

..

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Populli palestinez e hengri njehere qe votoi per Hamasin. Kujdes musilman te Shqiperise (jam dhe vete 1/2 musilman) se mund ta hani dhe ju nje here a mos me teper!

Nqs rreth kesaj partie bashkohet elita e ketij vendi, atehere kjo parti do te kete voten time.

ps: Sa per sqarim: Me elit nenkuptoj personalitete te fushave te filozofise, shkencave, inxhinjerise, juridikut etj. Njerez qe mbaj tituj e grada shkencore, qe jane shkolluar ne Universitetet me te mira ne Bote (nuk perjashtoj dhe ata qe jane shkolluar brenda vendit).

A i ka kjo parti keta intelektual? Deri me tani jo? Atehere ja pse une jam kundra tani per tani!
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    kur te hiqet edhe partia demokristiane at her le te hiqet edhe partia demokrate muslime nese njera nuk behet as tjera nuk do behet ,kapishi
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Shumëllojshmëria e partive politike!
    Nga YoUGoTNoGaMe në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 09-04-2009, 04:53
  4. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •