Close
Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 152
    Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nqs ti do te vetviktimizohesh atehere vazhdo se mire e ke. Dem vetes do i besh. Habitem si se ke kuptuar ti dhe tjeret si ty qe etiketimet e mesiperme nuk i adresohen aspak cdo myslimani shqiptar, por vetem asaj kategorie ekstremiste qe ne te menduarin, shprehurin dhe sjellen e tyre nuk demonstrojne asgje shqiptare por teresisht arabe dhe magjype. Po e thashe dhe une kete fjale, magjype qe cke me te sepse nuk dua qe vendi im te mbushet me koketrashe qe sillen si arabe, flasin si arabe, mendojne si arab dhe duan ta kthejne realitetin e vendit tim ne nje strofke te ndyre Arabie, pa identitet, kulture e 500 vjet mbrapa ne kohe. Ti dhe te tjeret si ty se keni lodhur asnjehere koken te mendoni qe shume nga ata qe perdorin termat taliban, arab, magjyp, beduin etj jane vete mysliman nga familja e tyre. Jane myslimane por jane ne rradhe te pare shqiptare qe e kane te qarte se elemente te tilla ekstreme fetare skane qene asnjehere pjese e realitetit shqiptar dhe nuk jane lejuar kurre qe te prishin harmonine midis tre feve qe ekzistojne sot ne Shqiperi. Dhe skane per tu lejuar kurre pavaresisht nga endrrat delirante te disave ketu qe flasin per prerje kokash, xhihad, mallkime, kercenime, flamure jeshile e germa ne forme krrabash qe te bejne te vjellesh. Imponimit te kesaj kulture te gjithe i themi JO me te madhe dhe ska force ne bote qe te na beje te ndryshojme mendjen. Nga ana tjeter cfare ndodh me te gjithe myslimanet qe shkruajne ketu dhe ne tema te tjera te ngjashme? Direkt sapo ndihen te prekur (pa e vrare fare ate tru, nese e kane, qe fjalet e perdorura nuk jane kunder cdo myslimani por ekstremistave) ja kepusni majtas e djathtas duke etiketuar kedo qe nuk eshte dakort me mendimin tuaj si serb e grek? A ka me turp? Lodhe njehere koken dhe syte e shiko postime te antareve te caktuar qe i perkasin besimit mysliman. Ka plot prej tyre qe jane te respektuar, ftohen ne dialog dhe nuk etiketohen kurre si magjypa apo arabe apo... Ke plot te tille si Gostivari Usa apo te tjere qe sme kujtohen tani. E them kete sepse nga goja e tij dhe te tjereve si ai skam degjuar ndonjehere te shahen figurat kombetare, skam degjuar ndonjehere te perpiqen te tjetersojne kulturen shqiptare, skam degjuar (ose me sakte lexuar) qe te duan te vendosin sheriatin apo te flasin per xhihade e ekstaza te neveritshme solidariteti me kultura e popuj qe sna lidh asgje. Por ne rast kur lexoj e shikoj tipa qe bejne keto qe sapo thashe, une i pari nuk pyes nese eshte mysliman, katolik apo ortodoks. Do ja perplas ne fytyre ate qe mendoj dhe do e 'luftoj' sic ben cdo antar tjeter qe ndihet shqiptar ne rradhe te pare e me pas mysliman, katolik apo ortodoks. Para vendit tim une nuk ve asgje. Boll na kane tallur e na kane marre neper kembe te tjeret. Mos fillojme tani te tallim e te marrim veten tone neper kembe se ne dalim te humbur. Mjaft me histerizma fetare dhe sidomos ju te Kosoves e Maqedonise beni mire te kurseni fjalet grek e serb ndaj cdo antari qe smendon si ju se e kenaqet dhe serbin dhe grekun me keto gjera. Po ferkojne barkun duke pare sesi disa trushkulur qe ju eshte mbushur mendja me budallalliqe, hedhin vrer ndaj shqiptareve te tjere. Nuk i paskan thene kot, me ruaj nga miku e vllai se nga i huaji e armiku ruhem vete.
    ta them nje gje ketu ke te drejt kur thu se serbet dhe greket ferkojn barkut vetem te na shofin duke u percar po tjeter her i shtin ne kllapa ata extremistet qe thu jo te perfshihen te gjith muslimanet,edhe un jam kunder atyre qe e quajn veten arab a po qka do qoft separi esht me rendesi te jesh shqiptar e mandej feja esht personale sepse normal qe me vjen shum keq kur te thon turk apo arba ti me me mish e me shpyrt lufton per ket gjuh e flamur ne fund del nje si mesia4ever apo albo (kta per mua njeri nga extremistet) ben propagand te kosoves kshtu te maqedonis kshtu.esht nje fjal e urt perskej te thatit shkon edhe i njomi ndoshta kta deshte te thuash
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

i/e regjistruar Maska e provokuesi
    Anëtarësuar
    24-12-2008
    Postime
    22
    Dhe kjo parti na duhej, metastazat e islamit 500 vjecar nuk sherohen leht. Sa me shume islamizohet shqiperia aq me shume afrohet shkaterimi total i saj.
    If you corner me, you are going to hear some unwelcome truths

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga provokuesi Lexo Postimin
    Dhe kjo parti na duhej, metastazat e islamit 500 vjecar nuk sherohen leht .
    me vjen keq per ty,por se pari do beje mire ti per vehten tende qe te besh ndonje terapi anti Islamofobi,pasi e shof se je kantandisur keq!

hajt te kaluara!

i/e regjistruar Maska e provokuesi
    Anëtarësuar
    24-12-2008
    Postime
    22
    Islamofobi? Nuk kam frike nga islami more beqo, jo, por kam frike se Shqiperia ime po identifikohet perdit e me shume me islamin arabo-magjypo-turko lesh. Dhe une si person nuk ja lejoj vetes te identifikohem me magjype qe e quajne veten shqiptar, Qe gjith magjyperine e tyre e fshehin pas shqiptarizmit dhe vllazerimit. Une vlla me nje magjyp qe e quan veten shqiptar nuk behem kurre.
    If you corner me, you are going to hear some unwelcome truths

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Per mendimin tim krijimi i kesaj partie tregon nivelin e larte te demokracise ne Shqiperi. Dhe me vjen keq qe ketu dalin ca "patriote" qe e kundershtojne kete parti.
    P.sh cfare te keqe i ka ardhur Shqiperise nga PBDNJ? Cfare te keqe i ka ardhur nga Fort-Shkelqesia e tij Anastasios Janullatos? (ju lutem prekni hallatet me dore qe mos ta marrin me sysh)
    E njejta gje vlen edhe per PDK-ne.
    Dikush aty me siper na e akuzon kete partine e re se mund te sponsorizohet nga Irani apo Turqia. Ja ta zeme (jo se eshte e vertete ee) se ashtu eshte.
    Po pse cfare te keqe kemi patur ne nga turqit apo nga iranianet njehere? Ne 500 vjet vllazen kemi qene.
    Dhe pervec kesaj perderisa greket dhe serbet kane perkatesisht nga nje parti te madhe ne Shqiperi (pervec PBDNJ apo LBDNJ) pse mos ta kene edhe turqit apo iranianet? Pse ne pak na do Erdogani nga c`na do Karamanlisi? Po pse mor burre me i keq na eshte Ahmadinexhadi nga Koshtunica bie fjala?

Ne vend qe te gezoheni qe na duan te gjithe nisni e shani sa majtas-djathtas.
    Mua me vjen keq qe une personalisht kam vetem nje vote dhe jane kaq shume parti qe dua t`i votoj se i dua njesoj.

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Te nderuar bashkeatdhetare!
    Konstatoj nje fryme anti - muslimane ne pergjithesi ne forum.
    Ne jeten e perditeshme (kur jetoja ne Shqiperi), ndoshta ekzistonte edhe atehere kjo fryme, porse, nuk me kishte ndodhur asnjehere, nje dhe vetem nje kristian apo i pafe te fliste para syve te mi me kaq urrejtje. Megjithese shumica kane problem (frike, kundershtim, mospelqim, ndeshje idesh me futjen e kultures arabe, turke, pakistaneze, maleiziane, sudaneze) gje kjo e natyrshme pavaresisht temes Islam, kur vijme tek qenia shqiptare e besimtareve muslimane e ngaterojne ceshtjen duke i "pagezuar" ata arabe.... etj .
    Muslimanizmi eshte nje realitet domonues ne Shqiperi, vereni veth ne vesh!
    Nje qytetar i shekullit te 21 kerkon rruge bashkejetese me besimtaret muslimane dhe jo ndarjeje!
    Muslimanet shqiptare nuk jane si cdo musliman tjeter ata jane NE RADHE TE PARE SHQIPTARE.
    Pranojeni kete realitet dhe kerkoni rruget qe te cojne ne paqen midis nesh. Ne muslimanet i duam kristianet, i respektojme dhe natyrisht eshte pergjegjesia jone te kujdesemi per pastrimin dhe ndricimin e rrugeve te vllazerise mes nesh qe do te na shoqerojne deri ne pavdekesi(te gjithe jemi te pavdekshem, ndoshta ne kete jete kemi ca kontradita qe me pak realizem ne zgjidhje shuhen) ndaj le te mos ulemi ne nivele mesjetare kur bashkebisedojme per kete ceshtje. Vete facti qe bashkebisedojme eshte nje fillim i mire, nuk po them se si bashkebisedojme, meritojme nivel me te kenaqshem.
    Po vjen dita e mbaresuksesit musliman .2000 vjet ishit ju vellezer kristiane tani erdhi koha jone . Me radhe jane keto pune ndaj mereni sa me te lehte ringjalljen e fuqishme te muslimanizmit boteror dhe ate shqiptar, natyrisht.
    Qendroni vellezer mes tuaj dhe All-llahu(zoti) di c'te beje!
    Salam!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korbi999 : 23-01-2009 më 10:33
    Bese dhe hakmarrje.

Le te hapen edhe 100 parti perseri do fitoj Sali Berisha

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin
    Te nderuar bashkeatdhetare!
    Konstatoj nje fryme anti - muslimane ne pergjithesi ne forum.
    Ne jeten e perditeshme (kur jetoja ne Shqiperi), ndoshta ekzistonte edhe atehere kjo fryme, porse, nuk me kishte ndodhur asnjehere, nje dhe vetem nje kristian apo i pafe te fliste para syve te mi me kaq urrejtje. Megjithese shumica kane problem (frike, kundershtim, mospelqim, ndeshje idesh me futjen e kultures arabe, turke, pakistaneze, maleiziane, sudaneze) gje kjo e natyrshme pavaresisht temes Islam, kur vijme tek qenia shqiptare e besimtareve muslimane e ngaterojne ceshtjen duke i "pagezuar" ata arabe.... etj .
    Muslimanizmi eshte nje realitet domonues ne Shqiperi, vereni veth ne vesh!
    Nje qytetar i shekullit te 21 kerkon rruge bashkejetese me besimtaret muslimane dhe jo ndarjeje!
    Muslimanet shqiptare nuk jane si cdo musliman tjeter ata jane NE RADHE TE PARE SHQIPTARE.
    Pranojeni kete realitet dhe kerkoni rruget qe te cojne ne paqen midis nesh. Ne muslimanet i duam kristianet, i respektojme dhe natyrisht eshte pergjegjesia jone te kujdesemi per pastrimin dhe ndricimin e rrugeve te vllazerise mes nesh qe do te na shoqerojne deri ne pavdekesi(te gjithe jemi te pavdekshem, ndoshta ne kete jete kemi ca kontradita qe me pak realizem ne zgjidhje shuhen) ndaj le te mos ulemi ne nivele mesjetare kur bashkebisedojme per kete ceshtje. Vete facti qe bashkebisedojme eshte nje fillim i mire, nuk po them se si bashkebisedojme, meritojme nivel me te kenaqshem.
    Po vjen dita e mbaresuksesit musliman .2000 vjet ishit ju vellezer kristiane tani erdhi koha jone . Me radhe jane keto pune ndaj mereni sa me te lehte ringjalljen e fuqishme te muslimanizmit boteror dhe ate shqiptar, natyrisht.
    Qendroni vellezer mes tuaj dhe All-llahu(zoti) di c'te beje!
    Salam!

(cfare postimi i qesheshem bre)

Po pse duhet feja te perzihet ne politike more?

Feja dhe fetaret dihet ku e kane vendin: brenda mureve te kishave dhe xhamiave.

Poshte partite politike-fetare?

POSHTE!

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    (cfare postimi i qesheshem bre)

Po pse duhet feja te perzihet ne politike more?

Feja dhe fetaret dihet ku e kane vendin: brenda mureve te kishave dhe xhamiave.

Poshte partite politike-fetare?

POSHTE!
    E nderuara Rinushke_87!
    Megjithese e kuptova c'do te thuash, kam nje pyetje:- Ku lexove politike ne ate qe shkruajta une?
    Kapa vetem aspektin qe permenda per te ndihmuar sadopak mundem, qe diskutimi te qendroje ne nivel te rriturish.
    Ndersa, ne do te dish mendimin tim per pjesmarrjen e fetareve ne politike, po permend vetem nje faktolitika eshte pu.tane, te gjithe meshkujt duan te merren me politike.
    Salam!
    S.Zallalli.
    Bese dhe hakmarrje.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Une jam duke formu partin e ateistave por kam ngel ne gjysm rruge,sepse emrin nuk po di si te ja vej,nese dikush ka ndonje ide do bente mire te me ndihmoj.
    Une nuk po ju besoj as syve e as veshve se si eshte e mundur qe ne shqiperi te formohet parti islamike,kjo tregon se niveli i civilizimit len shume per te deshiru.
    Nuk mund te krahasohet partia demokristiane me ate islamike sepse ka shume dallime
    Keto parti formohen nga armiqet tan dhe duhet urgjentisht shteti te e pengoj,demokracia nuk lejon anti kultur sepse po te jetohet se si thot feja islame del se ne duhet te kethehemi e te jetojm si ne avganistan apo iran.
    As ne kosove hiq ma mir nuk eshte vetem ketu njehr po kan pune ne mes veti rryma te ndryshme te islamit,njeher jan duke shkep grushta hoxhollaret nder veti.
    Me nje fjal rrjeti i al kaides eshte shtri ne ter teritoret shqiptar,dhe eshte vetem qeshtje kohe kur do pelcas.
    Paramendojeni berishen dhe thaqin me mjekrra e me pantullona te shkurta pra vahebist

Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Shumëllojshmëria e partive politike!
    Nga YoUGoTNoGaMe në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 09-04-2009, 04:53
  4. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •