Postuar më parë nga
Darius
Nqs ti do te vetviktimizohesh atehere vazhdo se mire e ke. Dem vetes do i besh. Habitem si se ke kuptuar ti dhe tjeret si ty qe etiketimet e mesiperme nuk i adresohen aspak cdo myslimani shqiptar, por vetem asaj kategorie ekstremiste qe ne te menduarin, shprehurin dhe sjellen e tyre nuk demonstrojne asgje shqiptare por teresisht arabe dhe magjype. Po e thashe dhe une kete fjale, magjype qe cke me te sepse nuk dua qe vendi im te mbushet me koketrashe qe sillen si arabe, flasin si arabe, mendojne si arab dhe duan ta kthejne realitetin e vendit tim ne nje strofke te ndyre Arabie, pa identitet, kulture e 500 vjet mbrapa ne kohe. Ti dhe te tjeret si ty se keni lodhur asnjehere koken te mendoni qe shume nga ata qe perdorin termat taliban, arab, magjyp, beduin etj jane vete mysliman nga familja e tyre. Jane myslimane por jane ne rradhe te pare shqiptare qe e kane te qarte se elemente te tilla ekstreme fetare skane qene asnjehere pjese e realitetit shqiptar dhe nuk jane lejuar kurre qe te prishin harmonine midis tre feve qe ekzistojne sot ne Shqiperi. Dhe skane per tu lejuar kurre pavaresisht nga endrrat delirante te disave ketu qe flasin per prerje kokash, xhihad, mallkime, kercenime, flamure jeshile e germa ne forme krrabash qe te bejne te vjellesh. Imponimit te kesaj kulture te gjithe i themi JO me te madhe dhe ska force ne bote qe te na beje te ndryshojme mendjen. Nga ana tjeter cfare ndodh me te gjithe myslimanet qe shkruajne ketu dhe ne tema te tjera te ngjashme? Direkt sapo ndihen te prekur (pa e vrare fare ate tru, nese e kane, qe fjalet e perdorura nuk jane kunder cdo myslimani por ekstremistave) ja kepusni majtas e djathtas duke etiketuar kedo qe nuk eshte dakort me mendimin tuaj si serb e grek? A ka me turp? Lodhe njehere koken dhe syte e shiko postime te antareve te caktuar qe i perkasin besimit mysliman. Ka plot prej tyre qe jane te respektuar, ftohen ne dialog dhe nuk etiketohen kurre si magjypa apo arabe apo... Ke plot te tille si Gostivari Usa apo te tjere qe sme kujtohen tani. E them kete sepse nga goja e tij dhe te tjereve si ai skam degjuar ndonjehere te shahen figurat kombetare, skam degjuar ndonjehere te perpiqen te tjetersojne kulturen shqiptare, skam degjuar (ose me sakte lexuar) qe te duan te vendosin sheriatin apo te flasin per xhihade e ekstaza te neveritshme solidariteti me kultura e popuj qe sna lidh asgje. Por ne rast kur lexoj e shikoj tipa qe bejne keto qe sapo thashe, une i pari nuk pyes nese eshte mysliman, katolik apo ortodoks. Do ja perplas ne fytyre ate qe mendoj dhe do e 'luftoj' sic ben cdo antar tjeter qe ndihet shqiptar ne rradhe te pare e me pas mysliman, katolik apo ortodoks. Para vendit tim une nuk ve asgje. Boll na kane tallur e na kane marre neper kembe te tjeret. Mos fillojme tani te tallim e te marrim veten tone neper kembe se ne dalim te humbur. Mjaft me histerizma fetare dhe sidomos ju te Kosoves e Maqedonise beni mire te kurseni fjalet grek e serb ndaj cdo antari qe smendon si ju se e kenaqet dhe serbin dhe grekun me keto gjera. Po ferkojne barkun duke pare sesi disa trushkulur qe ju eshte mbushur mendja me budallalliqe, hedhin vrer ndaj shqiptareve te tjere. Nuk i paskan thene kot, me ruaj nga miku e vllai se nga i huaji e armiku ruhem vete.
Krijoni Kontakt