Close
Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 152
    Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kur te mbahen zgjedhjet e ardhshme dhe kur te numerohen votat e kesaj partie, edhe ti e shume si ty do te mesoni per ekzistencen e minoritetit turk mes shqiptareve. Ne fakt, minoriteti turk eshte i perfaqesuar me se miri edhe ne kete forum, edhe ne kete teme.

Turqit e Shkodres, Prizrenit e Tiranes njiheshin ne mbare perandorine otomane si "te perkedhelurit e Sulltanit" pasi nuk i paguanin as haracin Sulltanit dhe nuk i dergonin as femijet e tyre ne lufte.

Perqindja e myslimave sunite ne Shqiperi, nuk eshte me shume se 45% e popullsise e perqendruar kryesisht ne Shkoder e Shqiperine e Mesme. Ne kete 45%, 8-10% jane minoritare turq, qe u bene "shqiptare" pas renies se Portes se Larte dhe pas shpalljes se pavaresise nga Shqiperia ne 1912. Pra numri real i "safi myslimaneve" ne Republiken e Shqiperise eshte aty tek 37% e popullsise.

20% te tjere jane besimtare myslimane bektashij, jo sunite qe banojne tradicionalisht ne Shqiperine e jugut dhe ne disa qendra te Shqiperise se Mesme. 25%-30% jane besimtare te krishtere orthodhokse, edhe keta shumica te perqendruar ne Shqiperine e Jugut, krah per krah bektashijve. Komuniteti tjeter i krishtere, komuniteti katolik eshte 10% e popullsise, kryesisht ne Malesine Shqiptare dhe Lezhe, Shkoder, Mirdite.

Bektashijte, orthodhokset dhe katoliket se bashku perbejne shumicen e elektoratit shqiptar ne Shqiperi, 55%.

Mos u habit: Demokraci + Myslimane = Shteti turk i Qemal Ataturkut, demokracia e vetme quasi-suksesshme ne bote ne kete shekullin e fundit ne nje popullsi myslimane. Pasi deshtuan me nismen e para disa viteve ne Shkoder duke i apeluar "fese Islame" te popullsise myslimane shqiptare, turqit po mundohen te perdorin nje formule tjeter. Llogjika eshte e thjeshte, nese shqiptaret myslimane nuk e praktikojne ne mase besimin e tyre ne Islam, duhet ti apelojme "identitetit kulturor islam", duhet tu apelojme "myslimaneve laike shqiptare". Shqiptaret aspirojne te hyjne ne NATO dhe BE, edhe ne (partia e re) duam te hyjme ne NATO dhe BE si myslimane pasi "Shqiperia eshte nje popull islamik".

Nuk ka asgje te keqe qe parti te tilla dalin ne skene. Ato vetem sa reflektojne realitetin demografik te Shqiperise. Askush nuk i detyron shqiptaret qe sot jane te lire te votojne per X apo Y parti nese nuk e mbeshtesin ate parti dhe programin e saj.

Kur Nano e Berisha marrin PBDNJ ne koalicionin qeverises, kur maredheniet shqiptaro-greke bejne hapa te medhenj para, keto nuk jane ne interesin kombetar te Turqise. Turqia nuk deshiron te shohi nje Shqiperi ne NATO dhe ne BE, pasi kjo per ta do te thote qe Shqiperia nuk na e ka me nevojen. Ne fakt, Shqiperia ka shanse qe te pranohet ne BE perpara se vete Turqia, qe ne syte e Erdoganit e kompani eshte nje "turp evropian per Turqine". Bashkimi Evropian eshte me i prirur qe te pranoje 4 milion shqiptaret myslimane ne BE se sa 70 milion myslimanet turq. Dhe kur te shtyje per te disaten here kerkesen e Turqise per anetaresim ne BE, evropianet do te justifikohen me "nuk kemi gje kunder fese se turqve, ja shikoni, ne pranuam shqiptaret ne BE."

Koha ka manine qe te vertetoje ato qe une shkruaj ne kete forum, ok "njeri racional"?

Albo
    Thash njeher , ju jeni shum te zoti kur eshte puna me nxjerr dicka qe njerzit aspak nuk e thojn , sikur qe doni tani ti beni njerzit turq , pa u ndjer te till dhe pa u deklaruar asnjeher te till.

Sot Islami ne Shqiperi , bashk me katolicizmin , eshte religjioni qe ka 95% (minimum) shqiptar , ndersa nga ana tjeter fatkeqsisht ortodoksia eshte religjion me nje perqindje shum te madhe te minoritetit grek , vlleh dhe sllav . ( dhe ka shqiptaret qe tanime jan te gatshem te jen ne sherbim te shtetit grek (duke qen sherbyes te Janullatosit)).

Kush sa na don qe te hyjm ne NATO dhe BE , tregojn zhvillimet e gati 20 viteve te fundit , kur greket vazhdimisht na nxjerrin pengesa drejt ketij misioni , ndersa Turqit cdoher kan dal ne mbeshtetje te shqiptarve .

Por me te vertet : "Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Drini_i_Zi : 22-01-2009 më 08:25
    "Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga Dita Lexo Postimin
    Nga doli minoriteti turk ne Shqiperi???
    Dita ka te drejte!

Me pushtimin osman erdhen shume te huej ne Shqipni e sot ato jetojne te asimiluem. Nga qe quhet pushtim turk keto te ardhun dikush i konsideron turq ne tanesi, por ne fakt nuk jane aspak te tille. Bile shume prej tyne s'kane aspak lidhje Turqine.
    Ne "Shkodra dhe motet" Hamdi Bushati jep nji liste te familjeve shkodrane te ardhuna ne kohen e sundimit turk, por ato jane prej Turqise, Egjyptit, Arabise, Marokut, Tunizise, Algjerise, Sirise, Dagistanit, Sudanit etj. Pra kur ndokush flet per minoritet turk ne tanesi te ardhun gjate pushtimit turk, injoron se ato jane prej kombesive te ndryshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shkodra13 : 22-01-2009 më 08:33

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Deri sa te ekzistoj fryma islamike ne trojet shqiptare (dhe kudo ne bote), diell nuk do kete!
    Eshte e vertet qe ekzistojn parti demokristiane, por ne programin e tyre nuk e proklamojn biblen. Islami nuk ka guxon te mbeshtet ne nje dokument tjeter pervec kuranit ferrsjelles.
    Edhe ne Kosove ishte formuar nje parti islamike dhe reklama (spoti) e saj ishte mjaft kuranor dhe madje pa ngjyra qe tamam shpaloste erresiren qe do te sillte.

Nje besim qe sot po shkakton vetem tmerre ane e mban botes, duhet pasur kujdes ndaj tij!
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga shkodra13 Lexo Postimin
    Ia vuni vulen. Prej gjyqit Andreotti ka dale i pafajshem, keshtu qe mundohu me u informue para se me fole.
    Jam shum i informum.
    Anndreotti i shpetoi burgut se sentenza u dha mbasi kishin kalu shum vite dhe kishte maru afati.(caduta in prescrizione)
    Ne daç ta tregoj edhe sentencen ku thuhet se eshte vertetuar se Andreotti ka bashkpunuar me mafian deri ne vitin 80. Ka prova qe deshmojne se Andreotti takohet 2 here me kapon e "Cosa Nostra" Stefano Bontate, i cili e paralajmeron se do te vrisnin nje democristian qe kishte guxu me fole keq per mafien. Andreotti nuk e denoncon ket fakt dhe anetari i DC vritet.

Partia Demokristiane asht aq e felliqun...sa e mori Italine zhele te mbas LIIB, me nji te kalueme diktatoriale fashiste, me nji kercenim komunist dhe e bani nji vend te lulzuem ku shkuen te kacavarun neper direket e anijeve shqiptaret qe japin mend e gjykojne. Asht nji parti qe ndertoi nji vend demokratik, te zhvilluem. Pak dite ishin komunistat partizane ne kontroll te disa territoreve dhe filluen menjihere urrejtjet, raprezaljet e krimet si ne Shqipni.
    Puroshkodran, mos fol per cka s'din. Keshille nga nji bashkeqytetar.
    Nje parti e lidhun ngusht me mafian nuk mund te quhet ndryshe. Shif sa te denuar per mafie ka pase kjo parti e pastaj flasim
    Un nuk jam besimtar, e mos kujto se jam antikatolik. Kam rrespektin ma te madh sidomos per klerin shqiptar qe ka kene ajka e intelektualve te vendit. Por mos na thoni qe DC italiane e Vatikani nuk kane pase lidhje me mafien.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Drini_i_Zi Lexo Postimin
    Kush u ka faj atyre demoKRISTIANEVE qe quhet kristian dhe nuk respektojn Biblen , nuk respektojn fjalt e Bibles kur thot : bija e priftit nese kurveron duhet te vritet , kush u ka faj atyre qe sdojn te respektojn Biblen kur thot : nese ste del gruja e virgjer ateher ajo duhet te vritet para shtepis se vet me gur.

Ose : "Ai që e mallkon të atin ose të ëmën të dënohet me vdekje".

Ose : 13 Nëse mashkulli bie me mashkull si bihet me femër, të dy bëjnë vepër të urryer: le të ndëshkohen me vdekje: gjaku i tyre rëntë mbi ta.

Kjo eshte demokracia kristiane , te cilen edhe ju qe e quani veten te krishter akoma nuk e njifni , si do ta njihni kur se njifni Biblen.
    Ca je tu then o mazllem,mos e devijo temen ne teologjike,jo po thot bibla kshu jopo thot kuroni ashtu.

thelbi i temes eshte ky,nje parti islamike aspiron te instaloje sheriatin islam ne shtet,.....dhe sic e dime sheriati eshte diktature,krejtesisht i kundert me demokracine....prandaj e kam shkruar qe ne fillim te temes,ne nje vend demokratik partite islamike duhen ndaluar me ligj.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga GeNi_25 Lexo Postimin
    E kam sqaruar ne postimet e mesiperme qe te pakten sa te integrohemi ne BE nuk duhet te ekzistoj nje parti e etiketuar si musilmane sepse do ta kemi te veshtire te futemi ne BE siç e ka dhe turqia. Feja nuk duhet te perzihet me politiken

Megjithate e shikoj qe me ju nuk ia dilet. Mbase duhet te perdor firmen tuaj.
    a esht evropa demokratike qe thot te gjith duhet te jen te barabrt e pse ta mohoj un fen time tash vetem qe te hy ne evrop, dhe ndersa turqia esht me shum se gjysa ne azi shqipria esht ne evrop e din edhe ti kte. mos u frigoni se nuk perben rrezik kjo parti mduket shkruan partia demokratike muslimane jo partia muslimane me sheriat ,jam i qart tash . edhe sa per ilustrim firmen e kam nduar per disa qe nuk mundem te jua mbushi mendjen sepse nuk duan te debatojn po vetem shikojn te sjellin percarje mos ti permendi me emra tash
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Drini_i_Zi Lexo Postimin

Sot Islami ne Shqiperi , bashk me katolicizmin , eshte religjioni qe ka 95% (minimum) shqiptar , ndersa nga ana tjeter fatkeqsisht ortodoksia eshte religjion me nje perqindje shum te madhe te minoritetit grek , vlleh dhe sllav . ( dhe ka shqiptaret qe tanime jan te gatshem te jen ne sherbim te shtetit grek (duke qen sherbyes te Janullatosit)).

Kush sa na don qe te hyjm ne NATO dhe BE , tregojn zhvillimet e gati 20 viteve te fundit , kur greket vazhdimisht na nxjerrin pengesa drejt ketij misioni , ndersa Turqit cdoher kan dal ne mbeshtetje te shqiptarve .

Por me te vertet : "Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"
    ku e gjete minoritetin sllav ne shqiperi ti mer mazllem,vetem 5 fshatra me maqedons ka ne zonen e prespes.

dhe ortodokset jane shqiptare o klluf,ka nje minoritet te vogel grek ne sarande dhe gjirokaster,por nuk perbejne keta shumicen e ortodoksve.

ate 95% islamik nga e gjete mer,apo si gjithmone endrra me sy hapur ju.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    ndersa nga ana tjeter fatkeqsisht ortodoksia eshte religjion me nje perqindje shum te madhe te minoritetit grek , vlleh dhe sllav . ( dhe ka shqiptaret qe tanime jan te gatshem te jen ne sherbim te shtetit grek (duke qen sherbyes te Janullatosit)).
    Shteti shqiptar njeh 1% minoritet grek,CIA njeh 3% ndersa Greqia 13%.Ke marr te dhena greke ti a si?
    Sllav?..lol I ke nga Dibra sllavet,i ke edhe afer.Ka qene zone mish-mash qe ne mesjete ajo.
    Vlleh? Sa jane vllehet kot per kuriozitet?

Kshu puna qylyf.Mos ishin ato ortodokse "gjakeprishur" s'kishte per te pas gjuhe shqipe sot por gjuhe magjype turke,ndoshta edhe arabe me vone...

Nejse na thuaj disa rilindas nga Maqedonia...apo s'ka se ju lezetote turku?

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Turqit e Shkodres, Prizrenit e Tiranes njiheshin ne mbare perandorine otomane si "te perkedhelurit e Sulltanit" pasi nuk i paguanin as haracin Sulltanit dhe nuk i dergonin as femijet e tyre ne lufte.
    Kjo eshte e vertete.Keto ishin bejleret me te cilet pati probleme edhe Mbreti Zog me vone.
    Keto ishin mbeturinat e feudalizmit...
    Kemi kryengritjen e Shqiperise se Mesme me turkun Haxhi Qamil ose shprehjen karakteristike kavajse "Kavajë e kuqe, rremë Stamolli.",boshnjaket e turqizuar te Shijakut,Prizrenin qe sot flet gjysem turqisht...

Pastaj ka Kosova minoritet turk e s'paskemi ne qe jemi me afer Turqise?Aq me afer aq me shume...gjithsesi nje shifer qe nuk mund te varioj me shume se 3%-4%,njerez qe duken mjaft qarte,si konstrukti i kokes qe eshte tipik selxhuko-anadollak.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Po Verehet Panika

Si tha ai Preshevalia ,ne Kosove prej pas luftes existon Partia Kristiane dhe qfar eshte me e rendesishmja te thuhet eshte se rreth 90% te votave i kishin nga Muslimanet.

Keni fillu te vereheni koheVe te fundit
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Shumëllojshmëria e partive politike!
    Nga YoUGoTNoGaMe në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 09-04-2009, 04:53
  4. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •