Me duket e cuditshme qe shqiptaret qenkan vetem 7.6% katolike (ku je Kadare?), dhe plot 6.5% evangjeliste. Ku u bete evangjeliste, apo bete shkolla amerikane dhe ju dhane schoolarship? Jeni jeniceret e shekullit te 21.
Me duket e cuditshme qe shqiptaret qenkan vetem 7.6% katolike (ku je Kadare?), dhe plot 6.5% evangjeliste. Ku u bete evangjeliste, apo bete shkolla amerikane dhe ju dhane schoolarship? Jeni jeniceret e shekullit te 21.
Ku shkel turku, nuk mbin bari.
(Thenie popullore shqiptare)
Kiufiu!
Kam vene re se gjate gjithe kohes , ju myslimanet krenoheni me faktin se Shqiperia eshte 80% muslimane, dhe te krishteret as 20%. Per kete do te desha tju bej nje pyetje: A krenoheni ju si komunitet musliman, per faktin se Shqiptaret sot ne Perendim, mbahen si me te keqijte dhe me kontrabandistet, dhe sic pohoni ju , pejsa me madhe eshte muslimane,: a ju nderon juve si 80% muslimane?
Deshmuesi.
I dashur deshmues, nuk di nga dole me mendimin qe une jam mysliman. Familja ime eshte kristiane ortodokse, une nuk jam i pagezuar, por kam bere si gjithe shoket e mi betimin perpara flamurit dhe shokeve te mi pioniere.
Personalisht mendoj se vuajtja e popullit shqiptar i detyrohet sidomos te perkaturit fese myslimane. Kjo e ben qe te mos kete vlera te perbashketa etniko sociale me popujt e tjere evropiane. E thene troc, nje baba italian, gjerman apo francez, po te kete dy para mend, e mendon dy-tre here para se t'ia jape gocen apo djalin nje shqiptari/shqiptareje.
Thjesht nuk duan te bejne krushqi me ne. Une ne vendin e tyre do te beja te njejten gje. Nuk kemi festa te perbashketa fetare, nuk e mendojme njesoj per raportet familiare (sidomos per raportin ndermjet burrave dhe grave), nuk kemi ide te ngjashme politike, nuk kemi perspektiva te aferta per jeten.
Sa isha ne Shqiperi, derisa u bera 18 vjec nuk dita ndonjehere se cili nga shoket e mi kishte fe te krishtere dhe cili ishte mysliman. Ajo kohe nuk kthehet me. Por nese ka pasur bashkim te vertete ndermjet shqiptareve ka qene pikerisht gjate komunizmit. Vetem atehere numri i martesave ndermjet bijve te feve te ndryshme ka qene i larte. Kjo sepse emeruesi i perbashket i shqiptareve ishte komunizmi.
Tani ky popull po percahet prape. Mua nuk me shqetesojne evangjelistet. Me shqeteson shpirti i shqiptareve, qe e ka cmimin e ulet. Le te mirevije kristianizimi. Po a eshte i vertete? Apo eshte si myslimanizimi i para 500 vjeteve per efekte taksash?
Ku shkel turku, nuk mbin bari.
(Thenie popullore shqiptare)
Ungjilloret nuk jane veēse te krishteret me shembullor nga ēdo fe qe e mban veten per te krishtere. Nese shikon mire tek ungjilloret gjen se:
1- njeriu duhet te pranoj Jezusin ne Jeten e vet(Gjoni 1:12),
2- pagezohet pasi ka pranuar Jezusin, edhe jo ne fillim pagezohet edhe pastaj pranon Jezusin(Marku 16:16),
3- Baza e besimit eshte Bibla edhe jo ajo qe thote nje person human, sepse njerezit gabojne por fjala e Perendise nuk gabon, prandaj nese eshte sipas Fjales se Perendise i besojme atij personi nese jo nuk i besojme(1Gjoni 4:1)
4- Leximi i Bibles perdite (Jozueu 1:8)
5- Lutja perdite(1Thesalonikasit 5:17)
6-Jetojne Jeten e Perjeteshme qe tani edhe jo nuk eshte se do ta kene por e kane qe tani(atehere do te kene nje shtepi qjellore Gjoni 14:1)
Ne fjalen e Perendise nuk ka sakramente siē e quan kisha katolike edhe ajo ortodokse sepse Bibla eshte nje sakrament.
Shembulli qe tregohet tek veprat e Apostujve eshte shembulli qe shikohet nga te krishteret ungjillore, si p.sh.:
Te pranojne ne fillim Jezusin ne jeten e vet(Veprat 16:31)
te pagezohesh pasi te pranosh Jezusin ne jeten tende si Zotin edhe shpetimtarin tend personal(Veprat 8:36-37)
Te lexojne edhe te shqyrtojne shkrimet e shenjta perdite(veprat 17:11)
Te predikosh krishtin te tjereve(te jesh deshmimtar i Jezusit) (Veprat 1:8; 2:14-36)
Qe jetojne diten e pentekostes(2:4)...etj etj!!!
Eh te shikosh me vemendje fjalen e Perendise do te habitesh edhe do te thuash po eshte e vertet kjo gje.mus u bazo nga fakti sepse te krishteret ungjillore kane dale nga katoliket por shiko faktin se ne ēraport jane Ungjilloret me Perendine, sepse siē thuhet ne fjalen e Perendise qe nese e duam Jezusin duhet te degjojme fjalne e tij edhe duhet ta njohim(Gjoni 14:15)
Zoti ju bekofte edhe ju udheheqte!!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Per vete me nderon fakti qe jam shqiptar dhe mysliman.. Megjithese shqiptaret qe jane kriminele, se bejne kete kriminalitet as si myslimane e as si te krishtere, por per shuem shkaqe tjera (mos dalim teme komplet tani).. po mbasi te vjen turp ty qe shqiptaret "nga myslimanlleku" e kan kete nivel krimi.. atere ndro identin.. beju italjan, gjerman etj qe te kesh "fytyren krishter i paster, i perparuar, i pranuar nga perendimi etj etj etj etj... "Postuar mė parė nga deshmuesi
Kam vene re se gjate gjithe kohes , ju myslimanet krenoheni me faktin se Shqiperia eshte 80% muslimane, dhe te krishteret as 20%. Per kete do te desha tju bej nje pyetje: A krenoheni ju si komunitet musliman, per faktin se Shqiptaret sot ne Perendim, mbahen si me te keqijte dhe me kontrabandistet, dhe sic pohoni ju , pejsa me madhe eshte muslimane,: a ju nderon juve si 80% muslimane?
Suksese signore
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 04-01-2003 mė 23:40
O Vella nuk eshte fakti qe te ndryshojme identitet por eshte fakti sepse nuk ka perulje ne islamizem edhe ajo perulje sjelle ne injorancen me te madhe qe ne fund te bene qe te jesh arrogant edhe i trashe...!Neve nuk duhet te ndryshojme identitetin sepse jemi krenare qe jemi Shqiptarer edhe nuk e ndryshojme me asnje tjeter(une kurre), sepse kuptova se Perendia do Shqiperine Shume, shume, shume! Nese une jam i krishtere, jam nje shembull ketu ku jam(ne Itali) qe kur shikojne habiten sepse nuk kane pare shqiptare ne kete menyre por te te them te drejten as italiane te tille(qe mban fort emrin e krishtit, veēse kush eshte i krishtere po).Ne kete menyre shume veta ketu ku jam kane ndryshuar mendjen per shqiptaret edhe nuk flasim me keq por biles i nderojne edhe kur degjojne qe flitet keq per shqiptaret atehere kundershtojne!!!
Te jesh i krishter(jo religios apo fanatik) do te thote qe te jeshe nje shembull i bukur qofte per Vendin tende qofte per familjen tende qofte per te tjeret qe jane prane teje.edhe jeta jote do te kete bekime te pa fundeshme!!!!
Me respekt i krishteri!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Krijoni Kontakt