Me thene te drejten as une nuk kam degjuar emer Adelina ne Shqiperi. Ada, Adela, Alda kam degjuar shume, por Adelina........ vetem Adelina Ismajli![]()
Me thene te drejten as une nuk kam degjuar emer Adelina ne Shqiperi. Ada, Adela, Alda kam degjuar shume, por Adelina........ vetem Adelina Ismajli![]()
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
http://www.shqiperia.com/numeratori....ane&mode=kerko
Kliko pak ketu, eshte numratori telefonik, thjesht fut emrin Adelina dhe te shohim sa pak Adelina do te te dalin.
Gjith Shqiperia 33 Adelina? Pse kete quan ti emer te perhapur?
Edhe Tajar paska me shume, 45 emra.![]()
Life's too short to remove USB safely.
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Amerikanet nuk i ka dy lidhje me krye se si duken shqiptaret, ata e kan pyetur dikend, pra varet se kush ishte dhe ēka ishte ai dikushi qe iu ka dhe informatat sipas qejfit te vet mbi pamjen e shqiptarve.
More kjo perbihet diqysh masi nuk e kan qite aty ni taliban me kallash.
Mos te harrojme edhe dicka tjeter, qe ShBA vitet e fundit kane ndjekur nje politike te kujdesshme ne drejtimin e permiresimit te imazhit te tyre ne syte e opinionit boteror.
Kjo, me synim per t'i treguar botes se pavaresisht se kane hyre ne lufte ose kane konflikte me shtete ku islami praktikohet ne mase, ata nuk jane kunder njerezve a bindjeve fetare te tyre por kunder shteteve autoritare/diktatoriale nen te cilet ata ndodhen, p.sh. "Free Iraq" eshte nje sllogan qe e pasqyron kete "filozofi".
Edhe mbeshtetja e palekundur qe ShBA i kane dhene Shqiperise per antaresim ne NATO eshte ne kuader te ketij marketingu politik.
Shto ketu edhe mbeshtetjen ndaj Turqise per aderim te saj me te drejta te plota ne strukturat europiane.
Edhe ajo foto, megjithese nuk pasqyron realitetin e femres shqiptare, eshte nje detaj i vogel ne kete fushate te ketij lloji marketingu.
Madje, vitet e fundit kemi pare edhe filma amerikane apo britanike me tematika qe trajtojne paragjykimet qe kane perendimoret ndaj myslimaneve ne perpjekje per tu integruar ne shtetet perendimore.
Ne shtypin e diteve te fundit eshte permendur nje apo disa incidente ku femra myslimane duan te dalin ne foto te mbuluara (me shami) gjate procedures se leshimit te kartes se identitetit.
Ligji jo vetem qe eshte ligj por ka edhe nje logjike mbi te cilen eshte hartuar, miratuar dhe shpallur ne fuqi.
Nje person, pas asnje dallim nuk mund te dale i mbuluar, sepse qellimi i fotos eshte posacerisht per te mundesuar identifikimin e personit qe eshte ne foto.
Nese femrat myslimane duan te dalin ne foto si talebane, le te dalin ne foto familjare per kujtim, por jo ne foto per dokument identifikimi.
Nese nuk u pelqejne ligjet e shtetit tone laik, le te aplikojne per lenie nenshtetesie, presidentin e kemi te mire, ua miraton dhe ua nxjerr emrin madje ne fletore zyrtare, pastaj le te ikin ne Afganistan te bejne foto per ID cards.
Nje zyshe ne shkollen tetevjecare ku kam qene une quhej Adelina. Jepte gjuhe shqipe dhe ishte nga Shqiperia e Jugut. Se nuk te ka rene rasti ty JW te njohesh Adelina, s'do te thote qe nuk ekzistojne Adelina ne Shqiperi.
Sesi na imagjinojne amerikanet ne, mjafton te shihni sesi na paraqet Hollywood ne filmin me Antonio Banderas dhe Meg Ryan. Ai filmi eshte thjesht per NO COMMENT. Keshtu qe mua as me habit fare nese per ta realizuar c'kane realizuar, kane marre nje foto me nje tete te mbuluar dhe ia kane vene emrin Adelina Bajrami.
Kush eshte ne Tirane le ta beje nje screenshot te kesaj qe ka pare dhe t'ia dergoje me note proteste Ambasades Amerikane. Ose kush eshte SHBA le t'ia beje aty nje note proteste Zyres perkatese.
Nuk duhet shqiptari tė pėrfaqėsohet ashtu nė atė mėnyrė, jo vetėm nė kėtė rast por edhe kudo tjetėr. Shqiptari duhet tė pėrfaqėsohet si komb e jo si fe!
Sui generis
Ti more alamet nuk po dishe tjeter veq "kosova keshtu e kosovari ashtu", si ndonje grua e keqe, ty me siguri ta ka ba hunden ēizme ndonje shqiptar nga kosova, qe nuk le vend ne kete forum pa llapite kunder tyre.
Ju te shqiperise nuk jeni ekstremista te fese, jo more ēfar, pa hajt shiko pak te kjo teme :
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=104208
ne kosove nuk ka keshtu diēka si te ju, duke mos harruar ortodokset e shqiperise qe nga ekstremizmi fetare gati te gjith u bene grek.
Rapsoul, ashtu i kane bere ata qe i pergatisin keto reklama te perfaqesohen shqiptaret. Ne SHBA emigrojne me mijera shqiptare cdo vit e une seriozisht besoj se numri i atyre qe kane gra te mbuluara e vete jane besimtare eshte 0. Kam pershtypjen se kush mbulohet nga shqiptaret ka Meke Meken e jo SHBA-ne.
Krijoni Kontakt