Sa eshte data sot ?
25 Janar ....
Shpejt je ngritur , do te te pregatis dicka te hash?
E pashe me ata syte te zbehte dhe te lenduar , doja ti pergjigjesha por thelle ne kraharorin tim dicka e forte me shtrengonte , dhe nuk me linte te shprehesha.........
Po qirinjt pse i ke ndezur?
Atehere e kuptoi pergjigjen , ate pergjigje qe me kishte lene shume e shume net pa fjetur , ate pergjigje te ngulur si nje gozhde e trashe dhe ashper ne trupin tim duke me dhene dhimbje te temershme nat e dite , dhimbje qe skane te pushuar, dhimbje qe po te mundesha ti zvendesoja me dhimbjet me te keqija fizike do ta beja pa u menduar dy here , por smundem ............. dhimbje............... kujtime , inat , zemerim ..........helmi i cigares po me helmonte gryken..
Do me besh nje kafe
Nuk do hash nje kafshat buke , ndoshta ndihesh me mire?
Jo , nje kafe te lutem
Shikimi im kishte humbur diku pas dritares , era e forte perplaste me zhurme pikat e shiut pas xhamave , duke krijuar forma nga me te cuditurat ..
Edhe kjo kohe na cmendi, gati kafeja
U ul prane meje , dhe filloi te pinte cajin e saj njekohesisht perpiqej te terhiqte vemendjen time me zhurmen qe mundohej te krionte , por me kot , une vazhdoja i zhytyr ne eresiren mendimeve te mia!
Rufisja lengun e zi dhe e shikova ne sy , ata syte e saj te embel qe mundoheshin te me ngushellonin , por me kot , asgje se ngushellon ate trazire te eger te mbledhur brenda trupit tim
Sa vite vajten ?
14 iu pergjigja me nje ze te humbur dhe te thelle!
E pashe ne ender , kishte ardhe te krevati dhe po me ledhatonte floket , ngrehu pashai i nenes se te vajti ora per ne shkolle, ndieja ne floket e mi te ngatrura nga gjumi doren e saj te ngrohte, nuk doja te zgjohesha kur ajo u ngrit dhe filloi te largohej !
O nene mos ik i bertita por ajo vazhdonte te largohej, uhodha nga krevati dhe doja ta ndiqja , por fuqite me kishin lene zgjata duart e mia te vogla por ishte e pakapshme!
Mbaj mend qe u zgjova mes klithmave , duke thirur emrin e nenes dhe aty me pushtuan dhimbjet , inati , zemerimi , urejtja!!
Nderkohe qe nusja po behej gati te ikte ne pune , une vazhdoja te veshtroja gjethet e vyshkura qe era i vertiste sa andej dhe ketej!!
Dhimbje........
Ne kujtim te nenes time , qe e padrejtesisht e humba akoma femij!
A.M
Krijoni Kontakt