Te dyja bashk...
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Kombin ton e nxer ne drit vetem tradita, ne skemi as tradit as respekt ....
sejcili thot une jam une ...
nji shembull:
te folesh per rugoven shum e qujn budalla
te folesh per qosjen po ashtu
per Albin Kurtin po ashtu
te folesh per Sali berishen po ashtu...
te folesh per Mbretin e tyre Zogun po ashtu
ja kjo tregon qe ska tradit por si ai tregimi....
po vlon verlla, jo tybe une spoperlla.....
tash vje Homza me lapidar...normal ka gjak shqiptar e tradit ska !...
Sulioti shum teme e mir, kemi me kerku e asgje skemi me gjete....
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Nese gjejm dicka te vyeshme do te thote se ja kemi dal mban, nese nuk ndryshojm rruge, nuk kemi bere asgje tjeter pervec se kemi mbetur budallenj, por ket her jo per shkak te injorances, por per vete un un un qe thua ti.
Valle e kan pyetur veten te gjith ata qe ja bejn une une une se sa te forte jan per tu ber ball gjerave...... fjala vjen nje sulmi nga ana tjeter e kufirit.
Por keshtu eshte nuk studion te shkuaren per te kuptuar rendesin e shkopinjve te GJERGJ KASTRIOTIT.
Mire e ka Dorontina , eshte veshtire ti besh 2 shqiptare te besojne ne te njejtat ideale , une besoj qe Rugova ka punu shum per kombin tone por qohet nje tjeter qe urren Rugoven dhe me kete prishet ajo fare shoqerie ndermjet tyre.
Perderisa ti kuptojme idealet tona , per qka jem te lindur , per qka jetojm , per qka marrim fryme , dhe perderisa nuk e konsiderojme at njeri qe ka ne zemer Shqiperine dhe te miren e Shqiperise ne meritojme te quhemi me dy emrat , te paafte-qe sdijme ti dallojme gjerat , dhe te pafat-qe spo ka kush ti na hap syt![]()
E mira e SHQIPERIS eshte vetem rruga e ndermjetme, dhe shum e thjesht, per tu kuptuar.
Nuk jam kołmunist dhe e urrej Enver Hoxhen per shum gjera, POR E ADHUROJ PER NJE GJE qe shume bashkebisedues ose bashkekombas se kan kuptuar akoma,ai bashkoi KOMBIN, DHE MBOLLI NJE FARE VENDI(emra me origjine pagane tradicionale)kjo eshte ajo qe beri njerzit te ishin te gjith njesoj PARA KOMBIT dhe jo para nje feje te caktuar.
Drita o Xhamia ka qen eshte dhe do te jet ketu midis nesh, por varet se sa cfare dritaresh te jan krijuar ne jet , per ta pare driten e vertet.
O Suliot mos fut fen pash besen ketu sepse ska te beje asgje me fatin ton. Pse ??
Ne mesin tone gjat shekujve kem patur tradhtar edhe prej shqiptarve musliman , katolik dhe te pa fe .
Nganjeher mendoj se jem nje popull qe ska krahasim ne dy aspekte .
E para per nga tradita dhe morali e du popullin shqiptar , kurse
e dyta e urrej sepse vet populli eshte hajduk , si mos me qen ata nkry ?? e urrej se vllau vllan e tradhton , te urren vetem qe ec perpara etj etj .
Por une perseri e du Shqiperin por jo dhe gjithe "shqiptaret" qe jetojne mbrenda saj .
Mjafton o Suliot me depertu drita dhe me ndje at drite .
Kete gje te mencur e thua ti qe kupton e i di ca gjona, po ec e mbushi mendjen atyre qe si kan as kater klas shkoll.
Armiku i perdor keto njeres te trash or ti xhamia(qe man nofk jo shqiptare)dhe ja arrin qellimit sepse ata nuk njohin kombin si paresi, po zotin qe ju eshte imponuar.
Kure paresia te jet kombi ehhhhh ather mund te marim pak frym lirshem.
ska njerez te pafat sot, fatin e krijojne njerzit dhe rrjedhimisht eshte paaftesi qe deri me sot jane ne vend numero.
komb i paafte !!
Antishqiptaret ja kane arritur qellimit deri diku, na kane vrare dhe prere, grabitur historin dhe nderin, te paret tone dhe po ashtu dhe trojet dhe tani fale prapagandes se tyre 70 vjeqare brezi i ri i rritur ne frymen e kesaj prapagande shfleton faqet e fundit se liberthit te tyre per zhdukjen e Shqiptareve duke fajesuar veten dhe duke hedhur gjdo fatkeqesi, banalitet, dhe mizori qe ato krijuan ne supet e tyre, madje dhe duke shkuar deri aty sa ta shikojne veten si inferior para syve te gjakpiresave.
Ksaj peytje i jep pergjigje zbardhimi i 97-tes dhe kush jane ato qe e mbajne peng Shqiperin ne mizori dhe mjerim qe detyrojn Shqiptaret te mos shikojne nje te ardhme ne vendin e tyre, por te arratisen duke rrezikuar jeten vetem per te ngrene nje kashat buke duke lane kriminelat te ladrojne te lire ne eshtnat e te pareve tone nen emnin "Shqiptare" dhe duke na dhane jehone ne mbare boten si kriminela, trafikante, terrorrista, grabites femijesh dhe vajzash.
Krijoni Kontakt