E ceka se ne pergjithesi te huajt kur degjojne muziken shqiptare mbesin te habitur, jo se atyre iu pelqen muzika jone por si popuul europian qe jemi dhe en krahasim te gjuhes sone qe krenohemi me te ku ketu te huajt na lavderojne mirepo kur vie rasti i ndonje argetimi apo te ndonje feste e qe tani me miqesit e zgjeruaar me boten, ne shqiptaret kemi arritur te krijojmi miqesi te zgjeruar me pjestar te kombesive tjera.
Doket e zakonet kemi arritur ti permirsojmi, me nje fjale kemi hyre edhe ne ne kultur perendimore mirespo, po e perseris, vetem kur vie momenti te argetimi me muzike ne keto festa kam vrejtur qe te huajt pra keta miqet tane mbesin te shtangur dhe pa fjalë, disi si te dyshimt, sikur te pyesnin; valle ç'eshte kjo muzikë ?
Jam edhe une i vetedijshem qe më ajo kohe nuk kthehet mbrapa mirepo te pakten te ishim munduar edhe ne qe te ripertrijmi kete tradit te vjeter qe e ruajn ende arbreshet.
Nuk e thash me pare se une ndegjoj edhe muzike amerikane italiane e franceze mirepo nganjehere edhe arbereshe...
Spasulati band dhe kenget arbereshe...
http://www.peppamarriti.com/Mp3/mp3.htm
Krijoni Kontakt