Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 74
    i/e regjistruar Maska e S`ka Lezet
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Michigan USA
    Postime
    129
    Miss Congeniality.....
    C`do gje mund te kthehet ne nje semundje sic eshte edhe kjo e imja e diteve te fundit...Ashtu eshte edhe pirja e cigares...ngarja e makines...leximi pa karar e sa e sa te tjera...Tani persa i perket magjive...ato ekzistojne por veshtire se mund te jesh detektiv i jashtzakonshem pa njohur ose zbuluar veten...Mos ngaterro semundjet psiqike me artin e magjive...Shume here mund te jesh protagonist ose shume here mund te jesh "carrier"...e rendesishmja eshte ti zbulosh e ti shpjegosh....por gjithmone mos te harrosh te jesh racionale deri ne nje fare pike...Une mund te vleresoj parandjenjen dhe koincidencen qofte kjo e fundit shoqeruar me mendimin dhe veprimin....and start connecting the dots...por fundja do bej vetem aludime...ka mundesi qe rrethin ta ngushtosh e te gjesh dhe ate qe kerkon...por a ja vlen te lodhesh mendjen??Me mire konsideroje veten me fat dhe veji kapak....
    Btw une kam nenen fallxhore por nuk besoj te ato qe thote ajo pavaresisht se i dalin te verteta....nejse s`po zgjatem se ja kalova dhe nastradinit....LOL
    Money talks..abuse walks...

General Trial of Tears HVO/OKH

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Postuar mė parė nga S`ka Lezet
    Miss Congeniality.....
    C`do gje mund te kthehet ne nje semundje sic eshte edhe kjo e imja e diteve te fundit...Ashtu eshte edhe pirja e cigares...ngarja e makines...leximi pa karar e sa e sa te tjera...Tani persa i perket magjive...ato ekzistojne por veshtire se mund te jesh detektiv i jashtzakonshem pa njohur ose zbuluar veten...Mos ngaterro semundjet psiqike me artin e magjive...Shume here mund te jesh protagonist ose shume here mund te jesh "carrier"...e rendesishmja eshte ti zbulosh e ti shpjegosh....por gjithmone mos te harrosh te jesh racionale deri ne nje fare pike...Une mund te vleresoj parandjenjen dhe koincidencen qofte kjo e fundit shoqeruar me mendimin dhe veprimin....and start connecting the dots...por fundja do bej vetem aludime...ka mundesi qe rrethin ta ngushtosh e te gjesh dhe ate qe kerkon...por a ja vlen te lodhesh mendjen??Me mire konsideroje veten me fat dhe veji kapak....
    Btw une kam nenen fallxhore por nuk besoj te ato qe thote ajo pavaresisht se i dalin te verteta....nejse s`po zgjatem se ja kalova dhe nastradinit....LOL
    S'ka Lezet tani te flasim per eksperienca te cilat s'i kemi kaluar, apo jo?
    Kjo histori qe te thashe, ka qene ne kohen e komunizmit, kur njeriu, aq me teper brezi im (jam ne te njezetat) s'e dinte se c'donte te thoshte fjala Zot, e jo me magjia, ok? E prinderit tane ishin si puna jone, gjithashtu.

Une s'dua te jap informacion me detaje mbi kete ceshtje sepse me ka krijuar shume dhimbje si femije dhe perpiqem ta harroj, por ama e kam pare me syte e mi shnderrimin. Ate personin e familjes sime e njohin mire te gjithe mjeket shqiptare sepse s'la test pa bere, vit pas viti, dhe i dilnin te gjitha normal por po ta shikoje fizikisht do te te vinte keq per te. S'la ilac pa provuar dhe asnjeri s'i bente efekt. Ilacet dhe mjeket popullore i ka marre me radhe e kur vjen puna, hic. Ka shkuar jasht shtetit dhe eshte vizituar tek mjeket me te mire ne itali, france, dhe gjermani dhe ata i thane s'ke absolutisht asgje dhe u cuditnin me gjendjen e tij.
    Per vite te tera, ai njeri as shkallet e pallatit s'i ngjiste dot (megjithese ishte shume i ri) e jo me te luante futboll (qe ka pas qene i tmerrshem) apo dhe te dilte shetitje me ne.

E vjen nje plak (pa asnje klase shkolle) nga nje katund i thelle e kur vjen puna e ngriti ne kembe per dy jave. Asnje ilac, asgje sperdori, vecse dicka shume te shtrenje te tijen i dogji, ok? C'i thua kesaj ti? Te dhenat egzakte qe ky plak i dha mbi ceshtje personale qe kishin ndodhur dy dekada me pare, ishin mahnitese sepse ky person ka qene njeriu i vetem present. A kupton?
    Dhe aty pastaj e kemi kuptuar qe egzistoka nje bote tjeter, per te cilen s'kemi njohuri.

Do te thuash jam mendjengushte? Sigurisht! S'te ndalon njeri sepse eshte mendimi yt personal. Por ate qe kam pare vete s'ma mohon dot njeri sepse cdo nate (per 14 vjet) e shikoja ate njeri ne buze te vdekjes e rrija gjithe ankth se po vdes tani e po vdes pastaj, ok?

Thuaj dicka si kjo mos te rafte sepse po te ra, hapi deren! Dhe e kam vene re, shume gjera ne jete i besojme vetem atehere kur na bien mbi kurriz.

Miss Congeniality
    p.s. meqe ra fjala, ai person ka qene njeriu me ateist qe do te kishe takuar ndonjehere. Vec pasi takoi ate plakun ka filluar te besoje ne egzistencen e Zotit.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

ABC Maska e bicjani
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    poshte gjallices
    Postime
    130
    Une them qe nuk ekzistojne.
    nuk me ka rene te shikoj nje gje te tille.
    keshtu qe pa pare diēka me thoni si ta besoj .
    nuk ka
    .................................................. ..........

VlonjaT Maska e BlEdIi
    Anėtarėsuar
    11-10-2002
    Vendndodhja
    Nj
    Postime
    418
    Mendoi dhe besoi se egziston nje gje e till.
    Po ju tregoi pak per dy persona qe i njof:
    Ishte 23 vjec dhe po kthehej nga greqia...ishte nat dhe pyll kur e perzuri policia dhe nuk dinte ku po shkonte vetem ikte me vrap.Nuk mbante ment asgje vetem ne syt e tij i dukeshin dy qen te zinj te medhenj sikur i turreshin per ta kafshuar.Sa erdhi ne shpi filloi te rrifte njerzit dhe te bertiste e bente gjera qe kurr si kish ber.
    E cuan ne cmendim dhe kur e kam takuar un mbas disa ditesh (isha 12 vjec ather) ishte normal,beri muabet tamam dhe nuk donte te shifte doktorat me sy se kish frik nga gjilperat.Tha se nuk ishte i cemendur,kam frik tha se mos me han qent se nuk me len te qet dhe te fle gjum.
    Mbas ca kohesh (se mbaj ment sa ndenji ne spital) shkon ne nje qytet larg dhe takohet me nje grua qe kish nje vend te mir.
    Ajo tha se ky eshte trembur shum nga policat dhe qent qe e kan perzen dhe kur ka ikur me vrap ka shkelur nje xhind dhe i ka thyer krahun.....qe mos te zgjatem qe ate dit ai eshte normal.Nuk ka me asnje shqetesim.

Sot eshte 44 vjec.Flet,shkruan dhe mbron 5 gjuh.(frengjisht,italisht,greqisht i kish mesuar vetem me libra dhe radio para 90 dhe anglisht dhe spanjisht mbas) Eshte avokat sot.
    Para 90 kur ishte 20 vjec i futen ti benin nje goc,po shum shum keq dhe ky nuk pranoi.Filloi familja ti fliste se po shkonte te 30 e kusur pa martuar dhe nuk donte...ky thosh nuk martohem.Dicka nuk shkonte se per zgjuarsi e mendje dhe shpirt te madh te rrall njerez gjen...dhe te shkonte neper vende te mira nuk donte se nuk besonte as ne zot.
    Ne vlor eshte nje vend qe quhet Kuzum babaja dhe mbas 90 atje gjeje nje djal te ri,eshte vend i mir dhe po te te kendoj ai dicka te vete mbar.
    E jema e tij i cojn ca shenja atje se ai vet nuk shkonte se nuk besonte.
    Dhe Babai atje i thot:
    Kur djali te ka qen pak mbi te 20-tat ju kan nderhyr njerez te afert per ti ber nuse.Ju dhe djali nuk keni pranuar dhe ajo qe ka kemngulur i ka bere magji dhe ja ka hedh ne gjell i cili e ka ngren.Eshte shum e vjeter dhe ka pak mundesi per tu sheruar.

Ne kete bot ca nuk ndodh.Po nuk te ra dicka ne pjes nuk i beson.Me mir mos ta besosh.
    "O bindu o permendu o merr malet e cemendu"

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Citim Postuar mė parė nga LORUSHJA
    Une kam degjuar shume per njerez qe bejne magji dhe nje rast i ka ndoshur nje kusherires time.....une sdo guxoja kur te beja gjera te tilla
    Ju a besoni tek magjite?Dhe a keni bere ndonjeher?Keni degjuar per to?

Lorena

Shqipetaret jane populli me supersticioz (te pakten ne Europe) dhe qe kane besuar prej kohes tek magjite dhe kjo ndodh per vete faktin se per shume kohe ne nuk kemi pasur se ku te besojme tjeter, sepse cdo besim fetar na ishte ndaluar.

Magjite jane thjesht iluzione qe njerez te "shkathet" mendojne se praktikojne, po s'jane asgje me teper. Eshte truri pastaj ai qe percjell ate informacion qe do nga keto "magji" dhe i kushton grada te ndryshme rendesie.

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Magjistare? Hm kam rezervat e mija mbi kete... nje qime floku, thonj, ADN sample te Tom Cruise dhe fati im ndryshon drejtim.
    Ne fallxhore ne fakt edhe besoj. Me teper nga fakti qe njehere ne Shqiperi me cuan disa mikesha te mija tek nje plake ne Durres qe kishte nam per te lexu filxhanin e kafese dhe per cudine time te gjitha qe me parashikoi me dolen te verteta, betohem...tani sa here qe e tregoj kete histori pikerisht ne kete pike vellai im fillon e qeshen me te madhe, nejse nuk e kam sh problem sepse ter llafet e plakes mua me dolen, cprove me teper duhet? A do shkoj serisht tek plaka kur te jem ne Shqiperi? Qe javen e pare, kesaj radhe kam nje seri me pyetje, do i vete e pergatitur lol.
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    une gjithnje kam dashur te jem supersticioze por ngaqe rastet qe u kane ndodhur te tjerve nuk me duken shume te besueshme edhe ngaqe vete s'kam pare njeri te beje magji, jam e lekundur ne kete drejtim.
    I mean, gjera si parashikimi i fatit, telekinetika, "channeling" mund te kene nje fare
    gjeje ne to por "casting spells" s'ma ha mendja
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rebele : 02-08-2004 mė 20:28

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    eshte gjeja qe nuk e besoj kurre ne bote....

bile ata njerez qe besojne me duket se nuk jetojne ne ket shekull..

ve re se akoma ne vitin 2004 ka njerez qe zgjedhin magjistarin para doktorrit (shkences).Kjo me plot goje eshte budalllallek....

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664

Supersticionet - A besoni nė to?!

Pershendetje anetare te nderuare !!

Me qe jemi te gjithe shqipetare , ne disa raste ka nevoje te trajtohen edhe keto tema qe ne shume familje shqipetare ,ankohen per njeri tjetrin ne lidhje me magjite te zeza (syhire) .

Dasmat gazmenet e shqipetareve s'imbas statistikave kushtojne shume shtrejte ,bile bile munde te krahasohen s'i standarde me te larta te familjeve me te ardhuna minimale. Keni ndegjuare ndonje here ne kojshi apo familje me te gjera, kurre thone, se sivjet do t'a shkundim , per inat te kojshise rrethines apo edhe katundiot e me gjere. Ka pasur raste kurre zoti i shtepise eshte detyruare qe t'a shese lopen apo edhe token qe te plotesohen kushtete e huxhuzeve plaka me saltanate orendi te pa nevojshme ,qe mbas mbarimit te dasmes ,menjehere fillojne pasojat e grindjeve ne familje ,per arsye te dobesimit te ekonomise.

Dobesimi i ekonomise, sjell ne familje grindje te medha s'a qe menjehere fillojne dyshimet me njeri tjetrin ,se dikush nga kojshia apo katundi na beri magji te zeza apo syhire. Mos kujdesia per ruajtjen e ekonomise sjelle probleme te madha me po sa' te martuarit (ciftin e po s'a martuare) s'a qe ne disa raste akuzohen kojshia fare fisi se dikush paska bere magji te zeza (syhire).

S'i mendoni anetare te nderuare, mos kujdesi i rruajtjes se stabilitetit ekonomik ,duke harxhuare nje shume te madhe te pa nevojshe bjere pasoja ne familje bile bile ne disa raste te te s'a martuarit .

i/e regjistruar Maska e theodora*
    Anėtarėsuar
    16-01-2004
    Postime
    879
    Pse?
    Ekzistojne Akoma Magjite E Zeza?
    Un E Dija Se Keto Jan Perralla.
    Po Mos U Merni Me Budalleqe O Njerez.po I Besove Ekzistojne Ne Mendjen Tende.po Nuk I Besove...nuk Ekzistojne.
    "MY LOVE IS YOUR LOVE AND YOUR LOVE IS MY LOVE"

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  2. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovės?
    Nga ILMGAP nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  3. Pėrse nuk besoni nė "zot"?
    Nga Albo nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:11
  4. A besoni nė bestytni...?
    Nga master2006 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22
  5. Pėrse besoni nė Zot?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •