Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 61
    Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    e cfare pastaj?? Vertet qenka problem konvertimi.Ne cfare aspekti te jetes ndikon ky ''fenomen''?? Apo disave u djewg.Kur duhet ta kuptoni se kombi dhe feja nuk jane e njejta gje.Mos lidhni kot krishterizmin me shkaun dhe grekun.Nese ata qe jane konvertuar e kane bere qe ti kthehen fese se te pareve te tyre,para se te pushtoheshin nga gabelet osman.Mos harroni se shteti i Kosoves eshte laik dhe feja qofte kristiane qofte islame duhet te mbahet brenda xhamise apo kishes
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Konvertimet nuk jane te lehta ne Kosove. Sebashku me rritjen e konvertimeve eshte rrit edhe fondamentalizmi islamik. Ata qe konvertohen e bejne ne menyre sekrete te plote sepse ka shume presione dhe kercenime. Ata qe jane konvertua kane pesuar jo vetem krecenime verbale por edhe dhunime fizike, u jane djegur shtepi etj. fenomene qe ndodhin ne shoqeri islamikisht te kontrolluara. Kosova, me gjithe propaganden qe behet, nuk eshte nje vend demokratik. Aty veprojne me force sherbimet sekrete serbe qe punojne ne forcimin e islamit radikal. Deri ne vitin 1999 ne Kosove nuk kishte islam, njerzit ishin musliman nga familja por te gjithe jopratikant. Me clirimin e Kosoves, paradoksalisht u forcua edhe islami, ne njeren ane nga investimet miliardere te sheikeve arab dhe nga ana tjeter nga puna shume e madhe e sherbimeve sekret sllave. Te gjithe hoxhallaret, qe flasin kunder histroise se popullit shqiptar, figurave te saj, jane agjent ne sherebim te ketyre sherbimeve.
    Te gjithe ata musliman qe duan te konvertohen ne katolik por edhe ne protestant, nuk kane persekutime nga shteti por nga shoqeria, qe ne nje fare menyre, eshte shume me e rrezikshme. Njerzit e kane me te lehte te ruhen nga autoritet se sa nga shoqeria. Shoqeria, qe ne ralitet nuk perben shumicen e popullsise, por qe eshte e perbere ne grupe radikale violenet e te rrezikshem. Sikur Kosova te kishte mentalitetin e shoqerise shqiptare, ne pak vite islami do te mbetej pakice. Per te evituar kete ata perdorin te njejten menyre qe perdorin ne te gjithe boten, ligjet islamike, qe denon njerzit per blasfemi dhe braktisje te islamit.
    Pastaj infrastruktura: Prizreni qe eshte nje qytet sa Shkodra pak a shume ose me i vogel, ka te pakten 36 xhami. Praktikisht ka dy here me shume xhami se shkolla.

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    S'eshte e vertete qe e bejne fshehurazi konvertimin, madje e bejne edhe me spote.

Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Prizreni qe eshte nje qytet sa Shkodra pak a shume ose me i vogel, ka te pakten 36 xhami. Praktikisht ka dy here me shume xhami se shkolla.
    Objektet ndertohen proporcionalisht me numrin e "vizitoreve".
    Perderisa ne shkolla shkojne ata qe jane 6-18 vjec, ne xhami shkojne nga 5-100+ vjec.
    Dhe shkolla mund t'i kete 50 klase, kurse xhamia ka vetem nga nje vend ku behet falja. Andaj s'me ka rastisur kurre te shoh nxenes duke mesuar ne hapesire te hapur (fatmiresisht), ne anen tjeter eshte e pamundur te kalosh prane ndonje xhamie te premten e te mos shohesh besimtare neper rruge. Madje edhe ne qofte bore, shi apo diell i forte. Pastaj per festa mos te flasim fare.
    I feel Kosovereign!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    Miriam...
    Desha te te plotesoja edhe pak, por mos um keqkupto dicka...

Ok, jam dakord me ate cfare thua ti...
    Por, nese ti thua qe une besoj vetem ne Zot, dhe kjo me mjafton...atehere je gabim...
    Po e zeme sikur, ti je mbyllur ne nje dhome...dhe deshiron te kalosh ne dhomen tjeter...atehere qe te kalosh tek dhoma qe deshiton ti, atehere duhesh te kalosh permes koridorit, qe lidhe keto dy dhoma mes vehte...
    Dmth, koridori mendoj qe luan rolin e fese, pa marre parasyshe cfare feje ke perzgjedh ti, per te arritur deri tek dhoma e deshiruar, apo ne kete rast deri tek besimi ne Zot...

Andaj, keto qe thua ti, nuk e kuptoj fare, pasi shprehejt si te tuat, jane vetem per te shperlare gojen...mos me keqkupto, thjeshte te tregova mendimin tim...

Gjithe te mirat...
    RinorZ
    Jeni plotesisht ne te drejte, nuk di ku e gjejne njerzit Zotin nese jo ne "koridor" fe. Edhe ky chino e disa tjere ateiste, qe mohojne chdo gje qe ka te bej me fe, do ta shohin nje dite sa gabim ishin. Se ka pak besimtar te mire, asht e qarte. Per ata edhe punet po na shkojne ksisojit.
    Me habit fakti pse simbas ateisteve u dashka te jete njeriu i pa besim, po deshi te jet nje atdhedashes.
    Kurrkun nuk kam lexue te thot feja mos e duej atdheun. Perkundrazi, ajo meson me dasht atdheun dhe te afrmin tend. Per ket kemi si shembull martiret tone qe kane dhane jeten me mend, goje e vepra per fe e atdhe. Te gjith pa dadhim ishin sa fetare, aq edhe patriot te medhej. Jam i bindun se po te kishte ma shume besim te vertet, perchamjet as nuk do te egzistojshin. Shendet dhe bekim

Fatkeqesisht aty ku jetojne shqiptare xhamite nuk ndertohen ne baze te banoreve por ne baze te nje kursi politik asimilues. Jam i sigurt se 10 te tilla do ti kryenin te gjitha nevojat e popullsise.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar më parë nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    Ik mor mos ben thirrje ne mjerim dhe ne humbje te kesaj bote dhe te perhershmes.
    Allahu te udhezoft ne rrugen e vertet. Rruga e vertet eshte vetem Islami...
    Pse more "burr i dheut" kishte me qene mjerim e humbje e kesaj bot e tjetres, Po ti more i mjere kuptoje njehere e pergjithmone se ky do te ishte hapi ma i mire i te gjitha kohnave dhe nikosisht shpetimi shpirtnor e kombetar per te gjith shqipetaret.
    Zoti qoft me ty!

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Ec be pirdhu, se kur ma permend fjalen "ortodoks" me vjen te vjell. E ndyte gjith forumin.
    Huuuup
    Mazlemat pastaj protestojne per intolerancen qe ju behet .

Une ketu e gjithe kete kohe , qe jam anetar kam kuptuar te kunderten , qe vetem muslot e ndotin kete forum , me ndotjen intelektuale qe vjen i importuar nga stepat e azise .

Kete e konstaton dote c do njeri me 2 klasa shkollore , edhe nje iq mbi 70 . Shpresoj qe mund ti perkasesh ketij groupi , se shumica e adhuruesve te kultures arabe edhe te gjysem henes , nuk jan aq me fat .

P.S jam ateist .
    Ndryshuar për herë të fundit nga IllyrianPatriot : 11-06-2011 më 15:29

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Hajt tregoni sa persona konvertohen ne vit ?

A konvertohen 30.000 mij ?

Nese po , ateher per 80 vite katoliket dhe muslimanet behet 50-50.

Por nese konvertohen nga 100 persona , ateher do tju duhet 1000000000000000000000 vite, per tu barazu me muslimanet.

Andaj mjaft pat endrra me sy hapur , ndegjojeni Kastratoviq M-jen dhe Anton Kciroviqin , bashkohuni me serbet dhe rrjepni shqiptar musliman, vetem keshtu mund tju plotsohen endrrat.

Cka po thoni?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin

Numri i myslimanëve kosovarë të konvertuar në krishterim është duke u shtuar. Gazeta prestigjioze, The Economist, përmes artikullit të saj lidhur me fetë në Kosovë, tregon se të konvertuarit e fundit janë 38 banorët e Klinës. Ata u pagëzuan natën e Krishtlindjeve të fundit.

Nga The Economist më 12.01.2009 në ora 9:10

Një bredh krishtlindjesh duket në qendër të Prishtinës. Pak më tutje, po ndërtohet një katedrale katolike, shumë e madhe. Më larg qëndrojnë statujat e dy heronjve shqiptarë: Nëna Tereze e Kalkutës, një murgeshë katolike dhe Skënderbeu, princi mesjetar, i cili hoqi dorë nga islami për shkak të katolicizmit. Ende 95 për qind e shqiptarëve etnikë, prej popullatës 2-milionëshe që ka Kosova, janë myslimanë. Ndërkaq, Don Shan Zefi, një klerik katolik, tregon se janë vetëm 65 mijë katolikë në Kosovë.

Nëse Don Zefi ka të drejtë, në të ardhmen do të ketë shumë më shumë. Në natën e Krishtlindjeve, 38 banorë të Klinës janë pagëzuar. Konvertimet në krishterim janë bërë të shpeshta (edhe pse kisha katolike nuk jep shifra të sakta lidhur me këtë). Don Zefi thotë se ai e di për një numër të madh, “më shumë se dhjetë fshatra”, të cilat dëshirojnë të konvertohen.

Paraardhësit e tyre mund të jenë konvertuar në islam, pasi që ishin nën diktatit otoman, por, prapa dyerve të mbyllura ata i kanë mbajtur traditat katolike. Jahja Drançolli, një historian, shton se “religjioni gjithmonë ka qenë sekondar” për shqiptarët. Ai thotë se të konvertuarit dëshirojnë t’i kthehen fesë që besojnë se e kanë pasur dhe të tregojnë se ata janë “pjesë e trendit euroamerikan”.
    Nuk është aktive në Kosovë vetëm kisha katolike. Sipas Artur Krasniqit, prift protestant, që prej vitit 1985, më shumë se 15 mijë kosovarë janë kthyer në fenë protestante, ku 2 mijë prej tyre rregullisht shkojnë në kishë. Ai thotë se Kosova, përkundër faktit që shquhet për numër më të madh të myslimanëve, ajo nuk ka “identitet fetar”. Por ai shpreh shqetësim për rritjen e ndikimit të myslimanëve radikalë. Si ankohet se protestantët nuk mund ta kenë parcelën e tyre të veçantë në varreza, pasi që autoritetet nuk dëshirojnë të provokojnë grindje me myslimanët lokalë.

Rreth ortodoksizmit? Afër zyrës së priftit Artur, qëndron Katedralja ortodokse serbe, e papërfunduar dhe e lënë pas dore. Serbët e Kosovës, të cilët janë ortodoksë, përbëjnë grupin më të madh të të krishterëve në Kosovë. Ata nuk jetojnë më në kryeqytet, por në veri të vendit, ose në enklavat dhe fshatrat e shpërndara. Që prej luftës së vitit 1999, shumë prej kishave të tyre janë shkatërruar. Edhe më keq, kisha ortodokse serbe është copëtuar nga ndasitë politike që ka bërë murgjit të grinden dhe të luftojnë në mes vete. Në Beograd, patriarku ortodoks serb, 94-vjeçari Pavle ka qenë i sëmurë rëndë dhe lufta vicioze është zhvilluar pandërprerë. Për momentin, format e tjera të krishterimit duken më shumë paqësore.

Përktheu: Dafina Myrtaj

http://www.gazetaexpress.com/index.p...exo/641/C4/C15

po le te kthehen ore nese ua ka qejfi le ta bejne. te kthehen nga mysliman ne katolik pastaj nga katolik ne mysliman budista po te duan le te behen. vetem nje gje mos te harrojn shqiptarin pastaj te tjerat rregullohn. tung.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    po ishalla krejt shqiptaret konvertohen ne katolik, per mue kryesorja eshte me qen shqiptar, krishtian, e mysliman[pak mysliman nuk me vije mire po... hahahaha] nuk ka lidhje feja shqiptar te gjithe, rroft shqiptaria pa fe!

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •