Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet shteti te jete me i ashper ndaj besimeve qe kercenojne identitetin shqiptar?

Votues
64. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po, shteti te marre masa

49 76.56%
  • Jo,shteti le te qendroje pasiv

9 14.06%
  • S'jam i/e sigurte

1 1.56%
  • Abstenim

5 7.81%
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 99
    Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    2,501
    Intelegjentja,sa te shoh une ti poston dhe hap tema vetem cka ka te beje me fen islame e kurgje tjeter,cte keqen ke moj zogooo je deshperu dicka,jo se mbroj tash anen e ndonjerit po me te vertet kto koh ti vetem ne kto tema mund tet gjej njeriu,thjesht po te pyes di dicka tjeter ti.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Ty s'te ftoi njeri. Tema eshte per te gjitha fete qe sjellin percarje, c'ti besh qe arabeve ju ka mbetur zhuli pas gjithe atyre maskaralliqeve qe bejne? Mua te gjithe fete qe jane kunder SHQIPTARIZMIT me sjellin ndoht. Ti po pate ndonje gje me produktive per te thene mund te shprehesh, nqs jo ik helmohu me vrerin qe vjell.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Inteligjentja Lexo Postimin
    ....
    Per te tjerat i bashkohem ideve te tua.
    epo kot nuk je Inteligjentja ti

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Une jam kunder ndalesave te tilla si ne Turqi.Mendoj se kjo do te sillte me shume deme se sa dobi.Te gjithe e dime se cfare do te thote molle e ndaluar.Mirepo ajo cfare duhej te kontrollonte shteti,simbas mendimit tim,jan organizatat dhe grupet,shoqatat e ndryshme te cilat ne emer te kesaj apo asaj,mbjellin urrejtje dhe perqamje.Ndalesa e rrobave te caktuara,mjekrrave apo kryqave do te krijonte teren shume te pershtatshem per ekstremist dhe " revolucionar " .

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    nuk eshte ketu penges feja muslimane, problem eshte fondamentalizmi i erret islamikė qe e erreson popullin e ia humb identitetin kombtar popullit shqiptar.
    Nganjehere them; a thua a ka shteti shqiptar qeveri, ministra a apo sharlatana ?
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    politikanet tonź mbyllen syt dhe lejun te hyn edhe tjera religjone ne troje tona, te lejohet prostitucioni e homoseksualizmi ...e ti me flet per cilat fé ?
    nese e ke per musliman e ke kot ?

para se te futesh nji trandafil ne vaze te duhet mi kput gjembat dhe disa fleta...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Black_Mamba Lexo Postimin
    Intelegjentja,sa te shoh une ti poston dhe hap tema vetem cka ka te beje me fen islame e kurgje tjeter,cte keqen ke moj zogooo je deshperu dicka,jo se mbroj tash anen e ndonjerit po me te vertet kto koh ti vetem ne kto tema mund tet gjej njeriu,thjesht po te pyes di dicka tjeter ti.
    Deri sa ata mjekrroshat aty ne Yutybe nuk turprohen e bejen propagande fetare ne internet mbi kurrizin e popullit shqiptar atehere intelegjenja mendoni ju se duhet te rriej me duar ne xhepa ?
    Jo i nderuar, ata mjekrroshat e kane ēoroditur edhe per 50 vite kombin shqiptar dhe mbaje mend se keq do perfundojmi, mjafte me toleranca toleranca..
    Ku e din ti, ndoshta edhe uen jam prej atyre fshatarve te cilet kan patur deri diku nje fe e besim musliman te moderuar, kemi mbajtur fen ne shtepi, askend se kemi demtuar, nuk kemi rekllamuar e rrahur gjyks se jemi mysliman asnjehere por kemi thene se turku na e sjelli kete fe, na i hjeku kishat mbaroi xhami por e dijmi se se pari jemi shqiptar e feja eshte e fundit, e festonim ne shtepi dhe mbaroi puna.
    Po keta horrat qbejen tani ?
    i shef se si jane ēoroditur me ato mjekrra ?
    Turp eshte ti thon veti shqiptar.
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    nuk eshte ketu penges feja muslimane, problem eshte fondamentalizmi i erret islamikė qe e erreson popullin e ia humb identitetin kombtar popullit shqiptar.
    Nganjehere them; a thua a ka shteti shqiptar qeveri, ministra a apo sharlatana ?

E po nuk eshte vetem fundamentalizmi i erret islamik,por edhe fundamentalizmi ortodoks dhe ai katolik.Per ne shqiptaret asnjeri nuk eshte i mire dhe qe te gjithe duhet ne nje forme te mbahen nen kontroll.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    epo kot nuk je Inteligjentja ti
    Me pelqen dashuria inteligjente

Problemi nuk eshte aspak i thjeshte.
    Shteti bazohet mbi parime te caktuara te cilat gjenden zakonisht ne kushtetute.
    Perderisa kushtetuta thote qe lejohet liria e besimit, atehere edhe propaganda fetare lejohet e propaganda fetare ka forma nga me te ndryshmet, e nuk mund te ndalosh femijet te mos degjojne zerin e fetarit. Kjo eshte antikushtetuese.

Mbrojtja e kombit nga fete, nuk mund te vije dot nga shteti, pasi shteti edhe pse ne formen e shteti-komb, nuk ka percaktuar asnje fe si te rrezikshme per kombesine e keshtu te merrte masa te ashpra ne ate drejtim.

Por situata nuk eshte kaq e deshperuar sa duket, nga pikepamja legjislative, pasi shteti meqe kombetar, mund te dale fare mire me nje ligj, qe mbron elementet kulturore shqiptare nga nderhyrjet e jashtme qe mendon se mund te jene te rrezikshme per te ardhmen e kombit.
    Kete e perdori me zgjuarsi Zogu ne 1929, kur ne baze te nje parimi qe thoshte se shqiptari ne gjunje eshte moralisht i vdekur, kerkoi qe besimtaret islamike te mos luteshin ne gjunje ne publik, sepse kjo binte ndesh me vlerat e kombit.

Kjo mund te behet persa i perket psh perces, meqe kultura shqiptare qe nga antikiteti me i larget nuk e njeh percen. Percja bie ndesh me traditen shqiptare,prandaj ligjerisht ndalohet ne publik.

Kuptohet qe serisht kemi thike me dy presa, se do jete problem me gjera te tjera qe nuk respektohen e i perkasin perendimit, dhe duhet thene se ruajtja e kombit e njekohesisht e disa parimeve demokratike bien ndesh me njeri- tjetrin. Shembulli me domethenes eshte vete kjo teme, ku ruajtja e kombit ndaj invazionit kulturor fetar bie ndesh me parimin demokratik te lirise se besimit e propagandes fetare.

Duhet sakrifikuar dicka edhe ne aspektin demokratik e perparimtar, per te ndaluar invazionin kulturor me baze fetare.
    Kush eshte gati nga ju 2 pellumba perparimtare ta beje ate sakrifice ?
    Une per vete jam gati ta bej.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Duhet sakrifikuar dicka edhe ne aspektin demokratik e perparimtar, per te ndaluar invazionin kulturor me baze fetare.
    Kush eshte gati nga ju 2 pellumba perparimtare ta beje ate sakrifice ?
    Une per vete jam gati ta bej.
    Edhe une jam gati ta bej. Qe sot. Kjo qe kemi ne nuk eshte demokraci, eshte anarki. Kane ardhur lloj-lloj palacosh dhe po na bejne ligjin. Jam dakort me ty qe eshte anti-demokratike por sado keq qe mund te tingulloje situata ka ardhur ne ate pune sa nuk duhet te kete tolerime per ato raste ku vertete cenohet tradita jone. Ai shembulli qe dhate ju eshte shume interesant por po te aplikohet te jesh i sigurte se kane per te dale lloj-lloj shtremsash qe do lehin sa ne nje media tek tjetra. S'eshte pune ajo. Duhet pak ekstremitet sa per te "pasturar" popullsine. Une e thashe qe shqiptaret kane qene tolerante ne shekuj SEPSE KANE QENE NE SHPIRT DEISTE (ne mos laike fare). C'kemi mesuar ne familjet tona? Ka nje Zot dhe kaq. Do ti te falesh, falu po jo te me thuash mua ne surrat se Gejrgj Kastrioti ka qene horr. Jo te peshtysh mbi simbolet e mia, te perdhosesh gjuhen time. Kjo eshte e pafalshme. Shkollat fetare TE CFAREDOLLOJ BESIMI s'duhen lejuar.

P.S. edhe une s'jam pellumbjam pellumbeshe . :P
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Pėrgjigje: 1385
    Postimi i Fundit: 07-10-2011, 09:52
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Qendrimi i Skenderbeut ndaj Besimeve Fetare
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:06
  5. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •