Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Perjashtuar Maska e Loti-99
    Anëtarësuar
    21-11-2009
    Postime
    216

Omani bëhet vendi i 75-të që e ka njohur Kosovën, shtet të pavarur dhe sovran.

Prishtinë, 4 shkurt – Zv/ministrja në largim e Punëve të Jashtme të Kosovës, Vlora Çitaku bëri të ditur sot se Omani ka njohur pavarësinë e Kosovës.

Omani Ka njohur pavarësinë e Kosovës

Publikuar: Sot, më 04 shkurt 2011

Ministrja në detyrë, Vlora Çitaku, ka thënë se nota e njohjes i është dërguar ambasadorit të Kosovës në Britaninë e Madhe, Muhamet Hamiti. Po ashtu, ajo ka bërë të ditur se së shpejti do të vendosen lidhjet diplomatike me Omanin dhe ambasador për këtë shtet do të jetë ambasadori aktual në Britani, Muhamet Hamiti.

Kjo e çon në 75 numrin e vendeve që kanë njohur pavarësinë e Kosovës.
    Kjo njohje vjen në një kohë kur ndaj vendit tonë po zhvillohet një fushatë, e cila prej imazhin e tij. Bëhet fjalë për raportin e Dic Martit në AP të KiE-së, që akuzon lëvizjen çlirimtare dhe kreun e vendit për trafikim të organeve njerëzore dhe për krim të organizuar. Po ashtu ka disa muaj që vendi përballet me krizë qeverisëse.
    Omani ka mbi 2.300.000 banorë dhe shtrihen në rreth 309.500 kilometra katror. Është anëtare e Kombeve të Bashkuara dhe me ndikim në vendet e Gadishullit Arabik. Kryeqyteti i Omanit është Muscati.

Më 17 shkurt Kosova kremton trevjetorin e shpalljes së Pavarësisë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2010
    Vendndodhja
    ....Europe...
    Postime
    1,155
    .....Urime Kosove ,
    Faliminderit Oman ....

...Hashes kryeministrit , po ja njohin shtetin ....edhe pse serbia me klysht e vet albinistokurtitisto from Russia me isa putinin po mundohen me njollos pune e Hashes , bota demokratike po ja njeh shtetin ...

P.s , e pat shpall rugov coftina niher kosoven pavarsi , po sja pat njoft kerkush as vet ajo LDK-ja e keqe sja pat njoft ....
    e i mjerumi qe u kan .....po ja shyqyr ngordhi e ja mbathi me te katrat.....

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Faleminderit Oman

'gur mbi gur behet mur'

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Faleminderit Oman

Omani përveç që është njohja e 75 është edhe shteti i 20 nga Konferenca Islamike (nga 57 sa ka kjo organizatë) dhe shteti i 10 nga Liga Arabe (nga 22 shtete sa ka kjo ligë).
    Nëse shikojmë tek përqindjet atëherë i bie se njohja e 75 është:
    39.1% nga shtetet e botës
    45.5% nga shtetet e Ligës Arabe
    35.1% nga shtetet anëtare të Organizatës së Konferencës Islamike
    Ndryshuar për herë të fundit nga gimche : 04-02-2011 më 13:19
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Dhasht zoti edhe ndryshimet qe do te behen ne egjipt, tunis si dhe ne shtetet tjera arabe te jen ne favor te njohjes se kosoves,se paku ashtu une e deshiroj mos ardheshin ne pushtet legena te njejt!

Faliminderit Omani qe ma ne funde e njohe edhe ti shtetin e kosoves dhe dhashte zoti qe deri ka gjysma e keti viti te arrin numeri 100 nga njohjet ane e kende rruzllit qe ma ne funde edhe KOSOVA te behet shtet me te drejta te plota i OKB-se,,,dhe i gjithe mekanizmav nderkombetare

Se Boll ju benen edhe kosoves kunder duke filluar nga rusia e nje pjes e evropes kuder kunder shqiptarev dhe kunder thaqit po thaqi si gjithe here i forte dhe me shpres te madhe se nje dite do te lulzoj edhe kosova per se miri po duhet pune dhe durim ,,,se dite te mira edhe per kosoven dhe per shqiptarin ne pergjethsi urime kosove njohja nga omani

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Falenderojme miqte per kurajon dhe mbeshtetjen
    Rrofte Kosova.
    Njohjet do te jene te ngadalta.
    Kjo nuk eshte ndonje gje e re.
    Edhe Kina , dikur e ka pasur te veshtire njohjen ne OKB, mos u duket cudi.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Edhe shtetet arabe ma ne funde po ju vije era demokraci e jo russi e serbi dhe shkini ,,po gjithe here edhe ato duhet te forcohen ne te miret te popullit te tyre dhe muslimanizm,it ne pergjethsi duke e perfeshire edhe kosoven se myslim jemi,,,e jo ta degjojen rusin dhe shkaun e mos te na njohin po shpresoj qe shume shpejte do te vin dite te mira edhe nga keto shtete ...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •