Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 163
    Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Kur Hesse shkruante novelat e tij, me fame boterore sot, Frojdi i kishte rene kryq e terthor botes shpirterore, madje akoma me pare, Mikelanxhelo dhe piktore te rrilindjes (ndoshta dhe te tjere para tyre) ja kishin kaluar dhe Frojdit ne studimin e trupit, njeriut, brendesise se tij me shume se botes se jashtme dhe asaj cfare na rrethon.

Hesse vetem vite pasi kish shkruar Demian, vuri re dhe vete se (me duket Mikelanxhelo, nuk jam e sigurt cili nga piktoret) e kishte zhvilluar nje ide te tijen mbi njeriun 100 vjet para tij. (do i gjej me fakte keto dite qe tu jap quotes nga ato cfare vete Hesse ka thene, apo dhe ate cfare bashkon Mikelanxhelon, Frojdin, e te tjere para dhe pas tyre) Dali si perfundim del te jete vetem nje kopjues i asaj cfare keta njerez me lart (edhe shume njerez te tjere te shkences dhe artit) kane arritur vite me pare...

Duhet te kuptoni dicka. Njeriu fillon e njeh boten nga ajo mase intelekti qe i jepet ne brendesine e tij. Cdo njohje me boten dhe me veten eshte e vecante, sado e njejte ne dukje. Pasi ne fund te fundit te gjithe jemi njerez dhe ajo cfare eshte perpara nesh, brendesia jone apo dhe bota jashte, eshte atje sic ka qene, sic do jete. Ka njerez qe tentojne te hapim syte dhe qe shikojne vizion i ri, te cilin me pare nuk e shikonin se nuk kishin 'sy'.

Rendesi ka qe te gjithe te mbetemi femije dhe te shikojme boten si te re si te pa pare, pasi vetem keshtu do shikojme ato gjera qe i kemi pare gjithe jeten me sy po asnjehere me mendje! (mbeshtetur kjo e fundit ne nje thenje te Pikasos).

I rashe pak shkurt asaj cfare doja te thoja, po kush do te kuptoje e kupton dhe me kaq!

In Flames Maska e dimegeni
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    I re gjat dhe me e kuptushme s'ka ku te shkoj mo!!!!
    Macia_blu u habite e?Po para ca kohesh nuk le gjo pa then per autorin.Kjo tregon qe flet kot gjithmon kur vjen puna e te njofurit.Eh,sa me shume te njohesh me teper ke per tu cuditur!!
    Tung!!!
    Discover me like emptiness.......

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Dimeeeeeeeeee, pse nderhym kot o njeri , pse me grric?
    pse?????????????????
    une flas si ndjehem e si me usheqen artisti autori ..jo njohja. NUk jam ketu per krushqi e miqesi te ahtukujtuara prej teje. Ashtu si ndihem e mbushem shkruaj.
    Me vjen krej keq qe nuk e ke iden fare si flet e kur flet macia.
    megjitheate me ler ti them denkut....
    portreti "perlat" eshte fare i bukur. Ndersa ajo "pa titull " qe ke shenuar te mos indihemi ne siklet me ka tronditur duke e besuar. Nga e njeta dalje e zakonshme mund te dale nje njeri i tille....
    ...Tjeter , me ler te pershendes edhe Fiorin... per reagimin serio-dinjitoz.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

be yourself by yourself Maska e denku
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    in the casket garden
    Postime
    362
    Lypėsi para shtėpisė time!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drini_nė_TR : 18-04-2003 mė 17:16
    Nuk mund te qortohem,sepse dhe vete njeriu model ka skadencen e tij....!!!!!!!!

i/e regjistruar Maska e Denix422
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    VA, USA
    Postime
    19

hallall

O vella/moter na bej ndonje skice me shqiponjen po deshe se duam te bejem nje tatuazh....

Respekt,
    Ne Emigrim ne jetojme, por Shqiperine cdo dite e kujtojme!!

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    denk,
    urime per skicat...edhe une ne rangun e te habitureve jam tani (ndenje e lezetcme te suprizosh huh.)
    ej...paske rregullu scanerin me duket...lol

;)

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    denku, lypsin e ke qa, te pakten ja ke dhi Dalit ato "perlat", une them ngaqe e ke lypes origjinal, duket pak si 'gjenerali ushtrise se vdekur' te Kadarese.
    Se mos trembesh ore nga keto qe them, se une kur kam nimfen afer them gjithnje budalliqe.
    urime denku per talentin.
    urime nimfe per provimet,
    urime fiori, per thellesine e analizes.

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    ornament,
    ma kujto icik ate portretin qe kishe si ikone (e paske heq tani.) kam tere keto dite, s'po gjej dot c'me kujton.

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    orn', mbasi lexova nimfen mu kujtu me pa ikonen e re qe paske vene... e pashe gjate... Nje here kujtove se atij kale -gomar- mushkut (e kam fja;en per te terheqesin nga karroca lol dhe jo terheqesin e karroces....) i eshte kujtu dashnoria e ka ngrit kembet me ba hypsin lol po kur e pashe ma me vemendje kuptova se ishte krejt ne ajer...dmth viktima e peshes provonte shijen e te fluturuarit.
    Jam shkri se qeshuri...nderkohe qe edhe mu tronditen do mendje te fjetura.
    .......... Ti je fantastik dukesh si me qene o vlonjat o lab. lol
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    cilin portret ket;
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •