A nte pastë pasë llafin për forum, osht problem tjetër.
Kur vje dikush në forum edhe thotë unë jam vrasës është e drejta ime, ose unë jam prostitutë është e drejta ime, ose unë unë jam taleban është e drejta ime. Në këtë rast je duke thirrur të tjerët që të kundërshtojnë.
Sepse eshte importuar nga Anadolli si kulture prandaj.
Thashethemet dhe kafe per 700 pale qefe...
Fjalet futen te njerzit qe zdin te brohen te gjithkush nuk futen JO....
te une asht ligj:... qe del nji maje hunde ketej gardhi kputet si ne kohen e turku !
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
memet ti ke shum te drejt po hec e mbushi mendjen njerzimit dhe ktyre plakave te mija ne komshi qe mbesin neper dritare gjith naten duke par vajzat dhe djemt e botes kur ikin e kur kthehen
"Ju botën e shikoni, ndërsa veten tuaj jo! Për sa kohë do të qëndroni brenda kësaj verbërie? "
Duke u nisur nga kjo shprehje e mrekullueshme, qe eshte me shume per te bere nje vete kritike per vete veten tone....
Ne te gjithe boten njerezit flasin per tjerin dhe jo per punet e tyre, po une po kapem me shume me vendin tone dhe me njerezit qe jetojne ketu.
Ne shqiperi ekziston ai humori ku nje shprehje kryesore e ketij humori eshte
" Si i keni punet?
Punet e mia, me mire pyet komshiun sepse ai i di me mire,,
Mua me pyet per munet e komshiut."
Nje shprehje qe shume kujte munde ti duket normale?
Po ne te vertete kjo eshte nje gje shume e hidhur, pasi duke u marre me punet e te tjereve realisht ne humbasin shume ...
Pasi per punet tona kush merret??
Pasi ne nuk jemi ne gjendje te gjykojme veteveten dhe e kemi me te lehte te gjykojme sjelljet dhe veprimet e te tjereve, kjo eshte dicka shume e keqe per te gjithe ne?
duke u vetperfshire une them qe duhet te jemi skeptike dhe sinqerte me cdo sjellje me cdo veprim qofte ky veprim me njeriun me te larte ne poste ne vendin tone, po ashtu edhe me njeriun me te ulet ne poste ne vendin tone,
duhet te gjykojme ne menyre te barabarte per te gjithe,
duhet te shikojme dicka qe nuk eshte e jone si dicka qe ska pse vete admirohet,
duhet te punojme, te mesojme, te luftojme per te permiresuar vete veten tone,
ne cdo fushe , duhet te ndihmojne ate qe mundet ta ndihmojne dhe njekohsishte te mos presim asnje gje ne kembim, duhet te heqim idene e shpifur e korrupsionit dhe te rryshfetit pasi eshte bere e modes , e gjejme kudo.
Une thjeshte ju ftoj te gjykojme drejte dhe te permirsojme kushtet e vendit tone, pasi une mendoj se vetem keshtu munde te ece i gjithe vendi perpara.....
Unë mendoj nuk jemi vetëm ne shqiptarët që merremi me këtë punë, por i tërë ballkani kanë këtë ''fenomen'' është çeshtje mentaliteti
Apo ndoshta mendoj se këtë gjë e bëjn edhe popujt tjerë, por më diskretë se ne.
Po në të vërtetë kjo është një gjë shumë e hidhur, pasi duke u marrë me punët e të tjerëve realisht ne humbasim shumë ...
Pasi për punët tona kush merret???
Askush se meriton lotin tend te art Qe del nga avulli i djegjes se shpirtit
Vertet cdokush ban galjen e huaj duke mos pare te veten.....sic thon : ha buken e vet, ban gajlen e huj.....sepse ne nuk jemi mesuar te jetojm per vete por per te tjeret....(kete e ben rrethi qe jetojme)
mirpo sa per tek forumi do thoja se jane debade mes forumistave...eshte mir kur ka kundershtime sepse ashtu me mir mund te gjejm fakte nga ajo qe flasim....
Where there is love..there is life.!!
Krijoni Kontakt