Thuhet se varferia i coi femrat e europes lindore ne tregjet e prostitucionit ne perendim. Te jete vertet varferia? Deri dje mburreshim me moralin e shqiptareve se megjithse ishim nje vend i varfer perseri kishim akoma njefare morali, njefare vlere te familjes me shume se ish vendet sovjetike apo edhe rumania e bullgaria.
Sot shoqeria shqiptare po hyn drejt nje epoke te re qe pjesa me injorante e quan HYRJE NE EUROPE. Sot ne shqiper shikon dhe degjon gjithfare bemash. Eshte e modes qe grate e martuara te shkojne me cuna te rinj, burra te martuar te shkojne me gjimnaziste, Mosha ku ne pergjithsi femrat ishin te virgjera ishte 18 ka shkuar 15. ( jo se ka shume rendesi thjesht statistike)
Ika ne 2004 nga Tirana dhe u ktheva ne 2006 per te vizituar
Nje ndryshim kolosal. Mbase Tirana keshtu ka qene gjithmon por mu duk shume ndryshe. Ne pergjithesi ne Amerike njerezit jane shume praktik. vishen shume thjesht kur shkojne te bejne pazar apo kur shkojne ne shkolle. Ne shqiperi te bente pershtypje se si Femrat visheshin edhe duke shkuar poshte pallatit per te blere buke visheshin me taka. Une jam skandalizuar. Vertet me beri pershtypje per mire ne mbremje kur dilnin njerezit ne bllok apo clube nate. Po edhe per te shkuar per te blere buke duhet te vesh 1 kg make up dhe te pispillosesh? me taka??
Te gjith qe kthehen nga amerika skandalizohen me mentalitetin shqiptar jo vetem une. Mbase jam mesuar une ketej.... se di. ... po per nje femer qe rrogen mesatare e ka 500 mije leke me shkolle te larte flas se ka edhe me gjimnaz, te shpenzojne kaq shume para per te mbajtur veten. Se di se si ju del.... shume e habitshme. nejse mo u dalte per mire ky modernizimi pa lidhje.....
Te gjith ciftet qe njifja qe ishin lidhur qe ne gjimnaz me Dashuri perrallore ishin ndare. 90% e femrave qe linin burrat i linin per dike me leke. Nje Kurveri e papare qe mbase me bente pershtypje ngaqe nuk jetoja me ne shqiperi po prape 2 vjet sa do kishte ndryshuar mentaliteti aty?
Tani si shpjegohen te gjitha keto fenomene?
Valle i njejti fenomen qe ndodhi ne Europen lindore po ndodh edh en e shqiperi??
te jete vertete varferia? Apo injoranca? Apo Vlerat e familjes po zhduken?
Une e lidh me :
1- Varferine
2- Injorancen ( une e lidh injorancen me mungesen e exposimit te te vertetes )
Krijoni Kontakt