Me aq sa mund te kuptoj ne shkrimin tuaj, vej re nje vajze e cila edhe pse ne nje moshe delikate siē eshte adoleshenca, ka mundur t'i frenoj instiktet e saja duke vene ne pune logjiken dhe egon.
Lekundjet e herepashershme krijohen si rezultat i mos shkeputjes se plote te kontakteve me subjektin(njeriun) qe juve ju shkakton ngacmime emocionale. Logjika juaj deri me tani ka funksionuar pozitivisht, mirepo ju duhet me teper force e brendshme per te frenuar ndjenjat/emocionet dhe pasionin e perkohshem qe po ju turbullon logjiken tuaj dhe automatikisht po interferon ne aktivitetet ne jeten normale.
Nese ju do te analizoheni me qetesi, pjekuri dhe logjike kete histori tuajen, do te kuptoni shume shpejt se gjasat per te arritur nje jete te lumtur me kete individ jane te pamundura. Naiviteti i moshes nga njera ane, i nderthurur dhe me influencimin e personit tjeter per t'ju bere medoemos te tijen, ju ka mbajtur ne vend numero dhe ka krijuar tek ju nje gjendje konfuzioni gjate gjithe kesaj kohe. Prandaj une ju keshilloj qe ju te beheni me e forte dhe te shkepusni totalisht ēdo lloj kontakti me kete person dhe te mundoheni qe te shoqeroheni me moshataret tuaj, sidomos me ata te cilet ju ruani marredhenie te mira shoqerore dhe qe mund t'i besoni.
Gjithe te mirat.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Faleminderit per pergjigjen! Kam marr parasysh keshillen tuaj dhe te disa prej forumisteve te tjere, kam nderpre qdo kontakt me profesorin. E kam shlyer email-in e tij nga email adresa ime. Ka dy dite qe e kam bere kete, dhe nje here per nje here po ndihem rehat, por nuk jam e sigurt nese do te jete keshtu edhe diteve ne vijim. Pasi qe tani jam ne sezonin e provimeve, me duhet me shume koncentrim ne mesim, dhe disi me largohet mendja nga ai, por pasi qe te mbaroi sezona e provimeve te shoh nese do te arrij tu beje rezistence emocioneve. Por, do te mundohem me tere forcen time te brendshme te rezistoj edhe me tutje, deri sa ta shlyej teresisht nga mendja. Nga personat qe me njohin me shume cilesohem si vajze e pjekur dhe forte, por ky rasti qe me pati ndodhur, disi me ka hequr pak vetbesimin tim, me ka larguar pak nga mesimet (edhe pse gjate shkollimit te mesem kam patur nje sukses briliant). Mbetem me shpresen se do te gjej forcen e nevojshme per te tejkaluar edhe kete sfide!
Pellumbeshes nuk i ndihmoi asnje koment i antetareve te forumit. Por me te hapur temen ajo hapi shpirtin e saj, flaki tutje te gjitha bashke edhe me ndjenjen per ate person. Dhe beri shume mire, sepse ndihma me e madhe vjen nga vet shfryerja. Suksese Pellumbeshe.
- The rest is silence.
Ke bere gjene me te mire ne momentin e duhur. Sezoni i provimeve do te te ndihmoje qe te shkeputesh nga ai person dhe te shkeputesh me te lidhjet virtuale. Me vjen mire qe asnjehere nuk ke pranuar te dalesh me ate person e te kryesh me te veprime te nxituara qe ndoshta me vone do te te fusnin ne nje depresion ose do ti jepnin jetes tende tjeter drejtim.
Tani problemi qendron nese ti do te mundesh te harrosh teresisht kete person. Kjo eshte edhe gjeja me e veshtire dhe qe do vere ne prove te forte vullnetin e personalitetin tend. Ti tashme je nje vajze 19 vjeēare, shume e re ne moshe dhe ke jeten perpara. Je nje studente dhe duhet te mbarosh shkollen e larte sa me mire. Kjo eshte detyra jote e pare qe duhet permbushur ne keto momente. Por, ndjenjat jane ndjenja dhe nuk mund t'u bejme bisht. Por ama, disa ndjenja duhen frenuar dhe nje nder to eshte dhe ndjenja jote e momentit. Ti shkakton dy deme te pariparueshme nese do vendosesh qe do dalesh me kete person, e para dhe me e rendesishmja, do shkaterrosh veten, sepse ne te ardhmen do te te ndjeke nga pas e shkuara ose do ndryshosh drejtimin e jetes tende dhe e dyta, do shkaterrosh nje familje. Nuk mendoj se ti mund te mbash mbi kurriz keto dy barre kaqe te renda, prandaj te keshilloj qe STOP, ky eshte kufiri i fundit.
Ti duhet te bashkebisedosh me veten per problemin qe ke, duhet ti thuash vetes NDAL, ai eshte nje njeri i martuar, ka nje familje, femije qe e presin ne darke ne shtepi. Une jam nje vajze e re qe kam jeten perpara, dikur do vije momenti qe dhe une te krijoj nje familje, por ky person nuk eshte i duhuri dhe nuk e permbush dot kete gje. Duhet te mbaroj shkollen, duhet te shikoj perpara dhe te harroj kete person.
Mbaro sezonin vajze e nderuar, perkushtoju shkolles, familjes e shoqerise tende, pasi jane gjerat me te mira qe mund te besh per momentin. Dalengadale do vije dhe momenti qe te gjesh gjysmen tende te vertete dhe te jesh e lumtur. Me te vertete asnje djale nuk te ka hyre ne sy deri tani, por ky nuk eshte problemi i "djemve", por problemi yt, sepse ti ke fokusuar te gjithe vemendjen tek ai person dhe ne kete menyre nuk mendon per tjeter njeri. Nese do ti mbash te shkeputura kontaktet me profesorin te jesh e sigurte qe do te hapen syte, do shikosh me larg dhe do shijosh nga jeta gjera me te bukura se sa ke menduar deri tani.
Albanian Perandory
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Roi : 13-01-2009 mė 01:47
Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...
Si ti dhe ai gabim jeni.
Ky profesori yt mbase eshte nga ata tipa qe kerkon pasione te reja, se me pahir se kan detyruar te martohet, do ket qen edhe ai i dashuruar me gruan e tij dikur...thjesht tani do te zgjoj pasionet e vjetra...apo kapricot e tija.
Kur te merzitet me ty, do vazhdoj me tjetren. Edhe ta zem sikur gruaja e vet s'eshte emire, e tradheton dhe ky se don me, prape se prape te jesh i martuar ende dhe te shkosh pas tjetres (d.m.th ty ne ket rast) s'eshte zgjidhje, ai duhet ti japi zgjidhje marteses se vet. Ose te ndahet dhe pastaj te vazhdoj ato gili vili me ty ose nese sdo te ndahet nga gruaja , te zgjidh problemin me martesen e tij.
Se kuptoj ti me cmend e dashuron ket? Ai thjesht e ka pa qe ti e pelqen dhe je e re dhe naive mbase , per te ren ne"gracken" e tij, ai e din shume mire c'ka eshte duke ber, vec ti je ajo qe je confused. per mendimin tim jepi fund, nese te don aq shume te lej gruan dhe pastaj te vazhdoj me ty, nese ai vazhdon me justifikime...athere vec budallai se kupton lojen e tij.
nesje puna jote.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eve : 13-01-2009 mė 09:34
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
Me kujtove nje histori ''dashurie'' te njerit ,qe iu qep nje vajze qe kur ajo ishte ne gjimnaz.Vajza ishte shume e bukur,yll fare ka qene dhe eshte.Edhe djali ishte shume simpatik.Ajo nuk e pranonte se kishte pretendime .Ai nuk ju nda edhe pasi ajo mbaroi shkollen e larte.Me ne fund ju mbush mendja asaj e pranoi ,u martuan.AI tani nuk le femer te bukur pa ngacmuar.
Prandaj moj goce mblidhe mendjen ,mos e bej si njera qe thoshte ,''nuk me con i dashuri mua prostitute se une jam e vecante''.Perfundimi, e coi.
E bukur kjo...edhe i dashuri i saj,me siguri per ate arsye e ka cuar prostitute...vajzat e vecanta sjellin goxha te ardhura..)
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Krijoni Kontakt