Si të krijohet një PPPoE në Ubuntu Linux 8.10 në mënyrë manuale jo përmes terminal..
Si të krijohet një PPPoE në Ubuntu Linux 8.10 në mënyrë manuale jo përmes terminal..
Nuk lejohet vendosja e lidhjeve ne firme
Plako ,nuk e di per cfare e do jo permes terminalit ,perderisa eshte e njejta gje ,gjithsesi
Une jam nje fanatik i terminalit keshtu qe ,kjo eshte ndihma jote:
sudo pppoeconf
Fut Username dhe Passwordin dhe jepi YES te gjithave ,pasi shumica e ISP-ve ashtu i kane lidhjet
Nqf se ke veshtiresi ,mund ta besh qe te filloj automatikisht nqf se i klikon te gjitha yes.
Nqf se gjate rruges del noi problem atehere perseri terminali dhe shkruaj:
sudo pon dsl-provider per ta riaktivizuar
sudo poff dsl-provider per ta caktivizuar
Keto jane gjithcka duhet te dish rreth PPPOE ne Ubuntu,gjithsesi per version Graphical ka versione te vecanta Ubuntu qe e kane automatikisht te instaluar kete sistem me ane te nje klikimi nga menuja kryesore.
Te tille jane ,KiwiLinux dhe Knoppix por Knoppix eshte veshtire te instalohet ne harddisk(por jo e pamundur) keshtu qe nqf se do ta shikosh ne fillim provo Knoppix Live ,pastaj vendos per KiwiLinux nqf se te pelqen.
Shtyp së bashku Alt+F2 dhe shkruaj /usr/sbin/pppoeconf
pastaj jep fjalëkalimin për root dhe vazhdon procedurën më tej.
Mundësia tjetër (ajo që po kërkon ti) është:
shko te Programe --> vegla sistemi --> ADSL / PPPOE konfigurimi
P.S Kështu është tek unë në GNU Linux Debian Lenny. E njëjta gjë duhet të jetë edhe te Ubuntu 8.10, pasi që ai është derivat i Debian-it.
Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare
por tek Ubuntu 9.1 si mund te shtoj nje lidhje adsl sepse nuk hyj dot internet.Nuk di sesi..ca duhet te bej ???? tek help thuhej duhet besh konfigurimin modemit..
Ju lutem me ndihmoni...
un ne windows klikoj ne 1 dritaret,e bej connect me usern dhe passw dhe me pas hyj intern..
por ktu nuk po e realizoj dot
Krijoni Kontakt