Rastėsisht hyra nė kėtė temė dhe desha t“i them do fjalė e ndoshta u hyn nė vesh dhe mėndje kėtyre djelmoshave tė KGH-sė : jam i vetėdijshėm qė ėshtė vėshtirė t`ua spjegoj dhe argumentoj qėndrimin personal, mirėpo duke pas parasysh moshėn relativisht tė re tė pjesėmarėsve nė KGH(ashtu supozoj unė) do orvatem t ju jap ca ide pozitive.Kohė tė gjatė jam nė rrjet dhe shpesh eksperimentoj dhe testoj softuerė dhe faqe tė ndryshme.Besa kam has nė mjaft artikuj nė internet qė ka tė bėn me hacking, cracking etj.E dijmė qė ėshtė vepėr antiligjore dhe dėnohet cdo kund.Nė SHBA si cdo kund ndjeken reptėsisht veprimtarėt e tillė, mirėpo SHBA-ja dhe ca shtete tjera kan gjetur njė metodė mė efektive pėr eleiminim tė dukurive tė hackimit;kur i kapin hackerėt ata nė vend qė ti dėnojnė(ne ca raste tė jashtzakonshme) u ofrojnė PUNŹSIM.Do thotė pėr ta shpaguar dėmin qė ia kan bė ndonjė kompanie tė softuerėve, organet e caktuara shtetėrore i punėsojnė duke ua shfrytėzuar, pėrvojėn , diturinė dhe talentin e kėtyre djelmoshave e ndoshta edhe vashave, pėr krijim tė sistemeve mė tė sigurta dhe mė stabile tė softuerėve, aplikacioneve etj.Do thotė prej elementeve negative shoqėrore krijojnė elemente tė dobishme nė sferėn e teknologjisė informative.Andaj njė proces i tillė mund tė aplikohet edhe tek na;ore djem, e dij qė ju punėn qė e bėni, e bėni nė rradhė tė parė pėr prestigj, famė dhe kėnaqėsi shpirtėrore e cila nuk mund tė paguhet me tė holla....Po mendoni pak, ato dituri qė i dispononi, ide, talent shftytėzoni pėr tė mirėn tuaj.Krijoni njė grup pėrfaqsuesish dhe drejtohuni sė pari nė mėnyrė anonime p.sh. profesorėve tė informatikės nė univerzitetin p.sh. nė Prishtinė, Tiranė e pse jo edhe nė Tetovė.Tregoni talentin tuaj dhe diturinė tuaj( ca fragmente nga kapaciteti juaj) qė i inspiron puntorėt e informatikės dhe me kohė do gjeni pėrkrahje, mirėkuptim dhe jam mė se i sigurt edhe punėsim;mbrojtje tė faqeve tė institucioneve, kompanive tė ndryshme, sistemeve kompjuterike ku gjenden serverėt etj.pastaj zhvillim tė sistemeve tė reja pėr faqet, softuerėt etj.[B]Pra mund tė krijoni vet njė kompani legale e cila do ketė vlerė tė madhe financiare dhe shkencore jo vetėm tek na, po edhe nė hapėsirat e Evropės dhe mė gjėrė....
Ju pėrshėndes kudo qė frymoni
Krijoni Kontakt