Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Perdorni live cd eshte thene e sterthene po keta te rinjte direkt kalojne ne instalime. Linux nuk eshte I veshtire per nje njeri qe ka ide kompjuterike por per nje person qe eshte fillestar e sidomos qe ka punuar vetem me windows instalimi e perdorimi I linux mund te jete gogol. Nese keni shkakur ubuntu ka nje opsjon per live cd pa instaluar fare ne kompjuter.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Perdorni live cd eshte thene e sterthene po keta te rinjte direkt kalojne ne instalime. Linux nuk eshte I veshtire per nje njeri qe ka ide kompjuterike por per nje person qe eshte fillestar e sidomos qe ka punuar vetem me windows instalimi e perdorimi I linux mund te jete gogol. Nese keni shkakur ubuntu ka nje opsjon per live cd pa instaluar fare ne kompjuter.

Ardi
    Une po e shkarkoj tani Ubuntu Linux, dhe do ta provoj me CD LIVE, dua ta testoj dhe ta mesoj sepse me kane thene dhe po ma rithojne shume veta qe eshte fantastik.
    Por nje pytje kisha per Linux, me qe jemi ne kete teme.
    Te gjithe Driver e kompjuteri i njeh vet automatikisht apo duhet te kerkosh ne internet per driver apo ate cd qe ke aktualisht mund ti instalosh edhe ne Windows Ubuntu Linux? "gjithmone flasim nese une dua ne te ardhmen ta instaloj Ubuntu Linux.

Citim Postuar më parë nga Bledari Lexo Postimin
    Por nje pytje kisha per Linux, me qe jemi ne kete teme.
    Te gjithe Driver e kompjuteri i njeh vet automatikisht apo duhet te kerkosh ne internet per driver apo ate cd qe ke aktualisht mund ti instalosh edhe ne Windows Ubuntu Linux? "gjithmone flasim nese une dua ne te ardhmen ta instaloj Ubuntu Linux.
    Ubuntu Linux i njehë gati të gjitha, me ndonjë përjkashtim të vogël!
    ...Në Windows mund ta instalosh (emulosh) duke përdorur ndonjë makinë virtuale; si psh vmware apo qemu.
    ...Më së lehti është ta instalosh prej windowsit duke përdorur wubi. Këtu është e paraqitur edhe me foto!
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Citim Postuar më parë nga altiX Lexo Postimin
    Ubuntu Linux i njehë gati të gjitha, me ndonjë përjkashtim të vogël!
    ...Në Windows mund ta instalosh (emulosh) duke përdorur ndonjë makinë virtuale; si psh vmware apo qemu.
    ...Më së lehti është ta instalosh prej windowsit duke përdorur wubi. Këtu është e paraqitur edhe me foto!
    Ok te flm gjithsesi une do bej nje prove ta shoh nje her si funksionon ne CD Live Linux, por nje pytje kisha une tani dhe 5 min mbaron shkarkimi i Linux qe po e mar nga faqa e saj, si mund ta hedh ne disk pasi une nuk kam Power ISO qe ta djeg ne ISO kshu qe me Nero mund ta djeg ne CD nese po SI MUND TA HEDH?

Unë jam përdorues vetëm i Linux-it. Për të bërë djeg'jen e iso. të dhënave përdor zakonisht programe siq janë: gnomebaker apo k3b.

Ti duhet të dhënën .iso që ke shkarkuar nga webfaqja e Ubuntu Linux (ubuntu-8.10-desktop-i386.iso), ta bëshë 'burn' me nero si CD Image. Pra, burn CD Image!

...Gjeta njö foto në internet (kështu psh):

Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Citim Postuar më parë nga altiX Lexo Postimin
    Unë jam përdorues vetëm i Linux-it. Për të bërë djeg'jen e iso. të dhënave përdor zakonisht programe siq janë: gnomebaker apo k3b.

Ti duhet të dhënën .iso që ke shkarkuar nga webfaqja e Ubuntu Linux (ubuntu-8.10-desktop-i386.iso), ta bëshë 'burn' me nero si CD Image. Pra, burn CD Image!

...Gjeta njö foto në internet (kështu psh):

me vjen keq, por prap nuk arrij dot ta bej edhe me burn image pasi nuk di, nje pytje programin qe shkarkova ishte ubuntu-8.10-desktop-i386 tani ky file eshte rar duhet ti bej extract???? dhe nese po si mund ta djeg sepse nuk di ma shpjegoni pak ndonjeri me foto apo me tutorial si behet?

O Bledar, te duket sikur eshte .rar, se nuk eshte i tille. Ka marre ikonen e Winrar pasi ky i fundit mund ta cpaketoje.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Dr
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    Bledar kliko opsionin burn image dhe kur te hapi dritaren, kliko te ubuntu....... edhe burn pasaj, kaq. kur te perfundoj disku, shuje kompjuterin dhe rindize me diskun mrena e zgjidh boot from cd, pasaj ndiq opsionet e kaq, e instalove linux.

Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Ku hap nga nero Burn Image nuk me del fare ne liste ubuntu qe eshte e kompresume ne rar :s ka ndonje njeri te ma tregoje me foto dhe me tutorial?

Dr
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    bleddar une se perdor nero me, ka programe te tjera si brassero ne linux, por ka mundesi se duhet te zgjedhesh all files kur e hap.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Varfëria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •