Mirembrema te gjitheve....ose miremengjes, whatever.
Ne fakt kam seminar ne statistike pas nja 4 oresh dhe nuk po mund ta mbaroj dot te gjithin keshtuqe kush do me ndihmoje do ishteee shume i sjellshem dhe do tia dija realisht per faleminderit!!!
ex1
U - ndryshore aleatoire qe ndjek nje ligj normal te qendruar dhe e reduktuar
V - ndryshore aleatoire qe ndjek nje ligj khi-dy me 25% liri
Keto dy ndryshore jane te pavarura. Te gjendet b, ne menure qe P((U/rrenja katrore e V)<b)=0.99
Te gjendet fraktili i rendit 0.05 i ligjit te Fisher-Snedecor F(30,20).
ex2
X- ndryshore aleatoire qe ndjek ligj normal
P(X<-3)=0.0228
P(X<-1.9)=0.5793
Te gjendet a, ne menrye qe P(XX+4X<a)=0.75
ex 3
Nqs X eshte nje ndryshore aleatuare pozitive ne menyre qe lnX ndjek nje ligj normal, te gjendet ligji i probabilitetit i saj.
ex 4
X- ndryshore aleatoire qe ndjek nje ligj N(0,ecart type). Te gjendet ligji i ndryshores aleatuare Y=-X. Te llogaritet V(X+Y) dhe te gjendet ligji i Z=X+Y
ex5
Kur ndez nje ampule elekrike, ka probabilitet p>0 qe kjo te digjet, eveniment qe do te quhet A. Nqs ky eveniment nuk realizohet, gjatesia e jetes e kesa ampule perfaqesohet nga nje ndryshore aleatoire Y qe ndjek nje ligj eksponencial me parametra 1/§ ku § eshte positiv. Ndryshorja aleatoire X qe prezanton gjatesine e jetes se kesaj ampule eshte e tille qe X=0 nqs evenimenti A realizohet dhe X=Y nqs ai nuk realizohet.
1. Te tregohet qe funksioni i ndarjes F i X, per cdo x>0 eshte
F(x)=p+(1-p)(1-e,e eshte ne fuqi -x/§)
2. Te gjenden E(X) dhe v(X)
3. Te gjendet ligji i probabilitetit i ndryshores aleatoire N,qe perfaqeson numrin e ampulave qe jane djegur kur jane ndezur, mes n ampulave qe jane ndezur ne menyre te pavarur.
Ok, e di qe eshte nje "casse-tete" i vertete, dhe edhe pse nuk jam e mire ne statistike jam konshiente qe probabiliteti qe dikush ti zgjidhi eshte pothuajse O.....po thone qe shpresa vdes e fundit![]()
Krijoni Kontakt