Kohet e fundit dy politikane shqipetare nje i majte dhe nje i djathte u bene shume shoke ne jeten e perditeshme me njeri tjetrin.diten e fillonin qysh ne mengjez me njeri tjetrin ,pinin kafe dhe shkonin ne pune,....nje weekend vendosen te shkonin ne mal per eskursion ne kembe,kishin mare per te ngrene dhe pire ,cfare u duhej ec ,e ,ec u lodh njeri ,.pushuan pak dhe u nisen prap.I majti me i dhjamosur se i djathti dhe me i madh ne trup,i thote me shaka shokut te tij e bejme si " gomari me elefandin'' njeri ta mbaje ne kuriz tjetrin ne malore dhe tjetri ne zbritje.rane dakort,hoqen short dhe .Elefand u be politikani i majte,e Gomari politikani i djathte.dhe shorti i takonte qe elefandi ta hipte gomarin ne kuris ne malore dhe gomari ne tatepiete elefandin.;filluan te ecin elefandi ne kuris te gomarit,maloria ishte emadhe dhe elefandi po shqiste nga kurizi i gomarit,atehere per tu mbajture kapi me dhembe gomarin ne qafe,gomari i thote ej cfare po ben se me kepute lekuren.lefandi i pergjigjet asgje kete e kam si disgi per tu mbajtur,me mundim te madh gomari engjiti lart alefandin,pushuan ,engren e pine dhe u nisen te ikin.ne tatepiete,gomari i thote elefandit tani te hipi une dhe keshtu u be.duke ecur se elefandi nxitohej gomari po shkiste perpara,atehere gomari mendohet pak,e mpreh mire pyken dhe ja ngjesh elefandit,elefandit i dhembi e i thote ej gomar cfare ben se me zyre frymen,gomari i thote ''po ndroj marshet'' kete e kam leven e marsheve,per pyken.
Krijoni Kontakt