shqiponja e flamurit te Kastriotit ka nje forem te tille e cila munde te pershtatet me se miri me nje "rrufe te Zotit".
shqiponja e flamurit te Kastriotit ka nje forem te tille e cila munde te pershtatet me se miri me nje "rrufe te Zotit".
Dija eshte injorance e mesuar.....
Me cuditi kjo fotografi qe eshte quajtur varri i Jezusit ,piramida dhe dera e saj jane gati njelloj me piramiden tone...........
C`eshte e verteta meqe pyetja eshte pjese e temes, po perpiqem t`i jap nje pergjigje modeste.
Simbolet gjithmone jane "kokecarje" per historine. Kjo sepse ne kohe te ndryshme dhe ne vende te ndryshme te njejtat simbole kane patur kuptime te ndryshme. Debatet per kryqin e thyer jane te shumta. Puna eshte se ai simbol eshte gjetur (me sa di une) ne hapesira shume te gjera (deri ne Indi e ndoshta edhe me larg) dhe ne kohera shume te lashta.
Por une mund te jap nje fare pergjigje per "pjesen tone". Mendimi i pergjithshem eshte qe Kryqi i Thyer eshte nje version i Kryqit (normal) dhe te dy jane simbole te Diellit. Ky simbol me pas, u "adoptua" nga krishterimi (dhe jo vetem ky). Prandaj meqenese ky flamur eshte gjetur ketu, atehere ky eshte drejtimi qe duhet te orientohemi sipas mendimit tim. Ndoshta nuk eshte ky kuptimi i mirefillte ne ate flamur, por besoj se vlen si pikenisje.
Alfeko perpara se ti lutesha Dalanit qe ti postonte per mua ne forum mu desh te verifikoja ne jane akoma ketu .Mos ki merak zonja qe i ka se jane shume eshte nga ai lloj njeriu qe idealin nuk e nderron me para, pavarsisht gjendjes ekonomoke qe eshte.Ndesa per se c'far tregon ajo lloj simbolike dhe shume te tjera do debatuar mbase e gjejme, mbase duke e pare si Algoritem Simbolik arrim ta kuptojme. Ka te tjera shum me te nderlikuara qe pasqyrohen brenda vetvetes.
Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.
Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.
Dalan mesa shikoj darius nuke ka dashur te jete i drejteperdrejt por nuke ka bere humor per kete hyj garant.
Te 6 objektet per te cilat ti ben pyetjen jane simbolika te organeve mashkullore. Kete simbolik ne jelek e vendosnin sic me kane thene femrat te cilat nuk mund te lindnin femij. Ndoshta prisnin qe mbarsja te vinte nga larte shembuj te tille me duket se ka.Mesa di kisha nuk e lejonte kete lloj simbolike.Petendohet se ky jelek eshte me i vjeter se koha e Karamahmut Pashe Bushatlliut kur popullsia e zones se Dukagjinit nuk ishin kristjane katolik por nje lloj tjeter kristjanizmi. Kete e verteton dhe nje leter qe ky pasha i dergon papes dhe i thot se:
POPULLSIA E ZONES SE DUKAGJINIT NGAQE KANE URREJTJE PER SLLAVET DHE KISHEN E TYRE DHE NGAQE KISHA QE KETA KANE ESHTE E PERNGJASHME ME SLLAVEN(ORTODOKSEN) DUAN TE KTHEHEN NE MYSLYMANE.JU LUTEM DERGONI PERFAQSUES TE KISHES TUAJ NE KETO ZONA. E kam pare kete citim diku por faksimilime te letres nuk kishte.Ndoshta ndonje ka me shume dijeni per kete ceshtje ketu ne forum.
Ja dhe ministatuja e fundit ,kjo eshte nder me te vjetrat ne bote.
Krijoni Kontakt