Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 141
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    A ke argument te me thuash se jo fjala "nuse" nuk ka asnje lidhje me fjalen "nysos" ose qe nuk kane te njejtin kuptim -vajze e re?
    ca diskutimi qesharak ben mer daku,duhet te jap une argument per pohimet e tua!!!!!!!!!!!!!!!!je ne rregull ti apo jo

une e kam dhene argumentin tim qe ne postimin nr #6 te kesaj teme

postuar me pare nga KING_SNAKE

sa per temen une do bej dhe lidhjen qe ka fjala me latinishten.
    snusus latinishte arkaike>nurus latinishte klasike >nuera latinishte medioevale/mesjetare....nuora ne italisht,si dhe tek gjermaniket snura,snora...dhe ang-sass snoru,snor--------origjina e fjales sipas meje eshte tek gjermaniket....fjala angleze son...gjermanisht sohn...bir.....pra nuse nje femer qe i jepet birit.

si perfundim, fjala jone shqipe nuse eshte teper e ngjashme me fjalen snusus latinishte arkaike....mendoj qe latinet e kane marre nga ne fjalen.

nysos eshte me e re si fjale se snusus dhe kjo e fundit ka nje paraardhese(dhe nuk te sjell referenca fare,do i mbaj per vete,vetem kjo qe po them eshte e bazuar nuk e luan topi,kerko gjej hulumto),hajt shnet,hera e fundit qe merrem me medioker.(nuk ta them per te te ofenduar)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Them se eshte e kote te besh gjiron e botes per te gjetur nje emertim ne gjuhen shqipe, kure dihet se shqipja eshte gjuha me e vjeter ndoshta ne bot.

Per DHENDER nuk beht fjal per nje person te caktuar si dhender po per deren ne te cilen eshte dhen nusja;dmth eshte tekslolisht sic e perdorin akoma dhe sot fshataret e thjesht, qe kur e pyet dikush per te bijen se ku e ka martuar ky i thote se e ka (dhen ne deren) e filanit.pra emertimi dhender nuk ka te beje me nje person pra me ate qe njohim si dhender, por dhender nenkupton, deren e shtepis ne te cilen esht dhen nusja, dhe nusja si emertim ploteson kete emertimin per dhendrin do me then nusja =nuse=nise=dmth ajo qe niset per te dera e dhen.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    More sulo goxha mire po i lexoke tjeret ti!!!
    (Tjera here cito burimin apo me saktesisht mos bluaj ne emrin tend mallin e huaj)
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015

Cool

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    More sulo goxha mire po i lexoke tjeret ti!!!
    (Tjera here cito burimin apo me saktesisht mos bluaj ne emrin tend mallin e huaj)
    PO une i lexoj te tjeret se ndryshe nuk do kishte kuptim, por ky mendim me erdhi ne momentin qe mu kutjua kjo theniia e njerzve te thjeshte akoma dhe sot( e kam dhen vajzen ne deren e filanit)kjo ishte dhe ajo qe une shkruajta, lidha traditen me fjalen.

vet jam i mendimit se te gjithe ketu ne tema te ndryshme, vnedosim nje pjese, per te plotesuar pazellin e nje teme,qe ka si qellim zgjidhjen e nje problemi te caktuar,pra ansjeri nuk bluan mallin e huaj me emrin e vete, po thjeshte e ploteson pazellin me nje pjes te re.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    PO une i lexoj te tjeret se ndryshe nuk do kishte kuptim, por ky mendim me erdhi ne momentin qe mu kutjua kjo theniia e njerzve te thjeshte akoma dhe sot( e kam dhen vajzen ne deren e filanit)kjo ishte dhe ajo qe une shkruajta, lidha traditen me fjalen.

vet jam i mendimit se te gjithe ketu ne tema te ndryshme, vnedosim nje pjese, per te plotesuar pazellin e nje teme,qe ka si qellim zgjidhjen e nje problemi te caktuar,pra ansjeri nuk bluan mallin e huaj me emrin e vete, po thjeshte e ploteson pazellin me nje pjes te re.
    Shume mire,...
    tjera here mundohu qe keto mendime te te vijne ndermend para se ti kesh lexuar, dhe ne vend se te na i sqarosh si mendime tua momentale...; -Eshte ne edukaten primare te kultures autentike shqiptare te komunikimit: te citosh ate qe ke lexuar, pa te thuash pajtohem me mendimin e filanit dhe deshiroj te shtoj... etj...etj.
    Ne pyetje vjen etika jote ketu, te tjerat jane me pak te rendesishme.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Baptisti e kishte fjalen per kete:

Citim Postuar mė parė nga Albo Posti #5
    Dhen-der

Interesant eshte fakti se fjala dhender, burri i nuses, mund te intepretohet si "dhene ne deren e". Pra origjinen e vete si fjale e ka tek nusja, pasi eshte nusja eshte "dhene ne deren e djalit".

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015

Cool

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Shume mire,...
    tjera here mundohu qe keto mendime te te vijne ndermend para se ti kesh lexuar, dhe ne vend se te na i sqarosh si mendime tua momentale...; -Eshte ne edukaten primare te kultures autentike shqiptare te komunikimit: te citosh ate qe ke lexuar, pa te thuash pajtohem me mendimin e filanit dhe deshiroj te shtoj... etj...etj.
    Ne pyetje vjen etika jote ketu, te tjerat jane me pak te rendesishme.
    po pse mor zoteri etika ime, fjala vjen ti hap nje tem te cfare do lloj, dhe nje X anetar jep mendimin e tij, dhe pastaj pas shume kohesh vjen nje X anetar e jep mendimin e tij pa i lexuar mesazhet te gjitha, dhe mendimi i ketij te fundit ngjason me ate te parin, kjo nuk eshte vjedhje sis shprehesh ti, por mendimi i njejte ne lidhje me temen, une kam pare pa fund ne tema te ndryshme, mendime pothuajse te njejta, e nuk mund te gjykoj ne ate menyre si ty, personat qe perputhen ne mendime eshte thjeshte nje koecidence, nuk mund ta quaja kurre vjedhje mendimi apo ideje, ka pasur shume raste qe pergjigjem ne nje tem te caktuar vetem duke lexuar shkrimin hapes te temes, e nese dikush brenda ne tem, ka pohuar te njejtin mendim me mua, nuk eshte faji im apo i atij por thjeshte perputhen mendimet.respekt

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    vaj halli pėr ata qė ende mbėshteten nė falsifikimet greke!

nisu nuse, vajza e stolisur niset pėr te dhėndrri NISU NUSE (nyse), nuk mendoj ashtu, por, mund tė jetė edhe ni vajzė e stolisur, ni-nji-njė, nji vajzė e stolisur pėr burrin - nise=nyse=nuse, ka tėbėj me numrorin - nji-njė (sa bukur ishte illirisht: ni,dy,tre...e jo nji-nja,njo,njė, kot)

dhėndėrr, nuk mendoj se ka tė bėjė me shprehjen (e dhėn nė derė...), sepse ka tingullin dyfish rr dhe mendoj se ka tė bėjė me ondėrr, andėrr, ėndėrr, nė kuptimin DHANĖ ANDĖRR, DHĖNĖ ĖNDĖRR, I DHASH ONDĖRR ĖNDRRA E DJALIT, BURRIT, jetė nė ėndėrr...

dhan andėrr=dhandėrr, dhėn ėndėrr=dhėndėrr

dasma, dasėm - ndarja e vajzės sė stolisur (nusės) nga ama e saj, kėtu fshehen disa fjali...

po fjala burrė, burri i nuses?

merrni ore bannu dr derra - dr derra kemi mjaftė...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ZANOR : 09-02-2009 mė 16:58

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Gjithnji me rri ne koke grabitja e HESJONESishte nje ngjarje trilluese apo e verrtet.
    Pra cili ishte emri i verrtet i HESIONES sepse ky emer lexuar nga e diathta na del Emri NOJSE NUSE ketu dalin ne pah shum pyetje lind medyshja se kete femer Herkuli nuk e mori me dhune por me deshire ishte ai shkues apo krushk, ketu lindin shum mospajtime dhe ne fakt emri i kesaj femre noise hedh posht luften e Herkulit ne Troje .
    Siq shifet Trojanet Herkulit i dhane vajzen me deshire emri i verrtet i kesaj vajze duhet ket kjen tjeter .

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga rrezon Lexo Postimin
    vaj halli pėr ata qė ende mbėshteten nė falsifikimet greke!

nisu nuse, vajza e stolisur niset pėr te dhėndrri NISU NUSE (nyse), nuk mendoj ashtu, por, mund tė jetė edhe ni vajzė e stolisur, ni-nji-njė, nji vajzė e stolisur pėr burrin - nise=nyse=nuse, ka tėbėj me numrorin - nji-njė (sa bukur ishte illirisht: ni,dy,tre...e jo nji-nja,njo,njė, kot)

dhėndėrr, nuk mendoj se ka tė bėjė me shprehjen (e dhėn nė derė...), sepse ka tingullin dyfish rr dhe mendoj se ka tė bėjė me ondėrr, andėrr, ėndėrr, nė kuptimin DHANĖ ANDĖRR, DHĖNĖ ĖNDĖRR, I DHASH ONDĖRR ĖNDRRA E DJALIT, BURRIT, jetė nė ėndėrr...

dhan andėrr=dhandėrr, dhėn ėndėrr=dhėndėrr

dasma, dasėm - ndarja e vajzės sė stolisur (nusės) nga ama e saj, kėtu fshehen disa fjali...

po fjala burrė, burri i nuses?

merrni ore bannu dr derra - dr derra kemi mjaftė...
    krejt kėtė llomoti e nisi ai DEBILLI, qė shkroi kėtė fjalė pordhorbisi rrues pordhash ne enderr me enderra i dhene pas enderrave te felliqta te sharlatanizmit me vetebesim te dr. derrit te madh qe shkruan idiotlleqe dhe fut hunden e tij te felliqur ne tema qe nuk i takojne.
    Aeneas Dardanus

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •