Po ju qe nuk e festoni cfare kalendari perdorni per ditelindjet e per jeten normale ?
Po ju qe nuk e festoni cfare kalendari perdorni per ditelindjet e per jeten normale ?
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Nuk do te thot qe te perdorim kete kalendar, dhe te festojm festat pagane....
Eshte njesoj sikur te thuash; Nese jeton ne brazil, dhe ata festojn festat e tyre (karnevalet) ne datat e tyre. Tash a duhet te festojm edhe ne ato festa vetem se jetojm ne brazil.
ik tani....
ALL-LLAHU te rujt o vella po kujt me i spjegu ne kohen e Muhammedit salallahu alej we selem ka pas pagan e mushtrik dhe skan besu ne ALL-LLAH ne hakk sepse
Zemrat e tyre kan qen te ngushtuara ku met kete koh.....
a ti i (Nderuar) ne islam dhe Besimtaret nuk i festojn ditlindjet se edhe ajo eshte haram dhe nese ishte per tu festu ditlindja e dekujt do ti festoheshte Muhammedit salallahu alej we selem po aj se ka festu sahabet se kan festu dhe sot nuk festohet .... inshALL-LLAH te kuptuar kemi qen
Cka eshte ne Tok eshte vetem Tok
o ti qe sy ke e drit nuk te bejn
naten e kadrit nuk e festojm por e perkujtojm se ka thene ALL-LLAHU xh.sh nata e kadrit eshte ma e vleshme se 1000 muaj
kurse Festen e bajramit e festojm se ALL-LLAHU ka thene dhe per ju u kena lene 2 festa
ti i (nderuar) lexo lexo pak mos metesh duke mendu se din por ne realitet ke met qor me sy
besoj se me kuptove esselamu alejkum dhe ALL-LLAHU te udhezoft
Ruaj veten tende
Tju pyes une tashti diqka:
Sa prej juve e perdorin kalendarin e sotem ?
Sa prej juve nuk shkojn te dielen ne pun e rrin ne shpi ?
Sa pre juve e festoni ditlindjen?
Sa prej juve e festoni diten e shpalljes se pavarsis?
Sa prej juve lejoni qe thmit tuaj ta festojn diten e shkolles?
E shum e shum pyetje tjera ..
O njerz viti i ri eshte kalim prej nje date ne nje tjeter , eshte dite ku behen llogaritjet qe kem bo gjat 1 viti sa kem pas fitim e sa humbje .
Ky eshte kalendar i ndertuar prej njeriut edhe i sherben njeriut sikur matematika e shkencat tjera .
Mos u beni mendje ngusht sepse ne kete dat askush nuk adhurohet e nuk lutet po perkundrazi nkete dat lutet zoti me pas paqe lumturi harmoniu e shendet per vitin qe po vjen .
Ja nje mendim qe me terhoqi vemendjen dhe qe mu duk me te vertet i arsyeshem!
Te gjithe naten e Vitit te Ri thone, Gezuar Vitin e Ri, Zoti na e befte me mbare vitin qe vjen! Dhe ketu adhurohet vetem AI, Zoti pra, dhe nuk e di çfare te keqje ka qe ta festosh kete feste.Do thoni juve e kane festuar Paganet, popull mendjengushte, budallenj, zullumqare e lloj lloj epitetesh qe u ngjisni juve.
Po mire more, t'iu bej nje pyetje une juve. Po te paret tuaj, qe deri para 500 vjetesh kane qene qe te gjithe o Pagane o Kristiane, dhe atyre ua m'veshni keto epitete? Edhe te paret tuaj i hidhni poshte? Ju myslimanet e betuar, po juve nga erdhet ne kete bote? A nuk erdhet edhe juve nga ata Paganet zullumqare, mendjengushte e budallenj?
Mos u beni qesharake me keto gjera te parendesishme sepse keni te tjera obligime akoma me te rendesishme se keto per te permbushur. Ja psh, ai Arber gerguri, kishte pare njerin qe i kishte thene nuk kam me çfare ta festoj se jam i varfer. Arber, perpara se te vish ketu dhe te thuash se nuk duhet festuar kjo feste, ke si obligim te ndihmosh ate te varferin brenda mundesive te tua.
Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni
viti i ri eshte e pranoje qe ka ardhe nje vit eshte be me shum po nuk ka nevoje me feftu bre pse ka ardhe nje vit i ri puno mso lexo gjdo dite e mos e kqyr kur eshte vit i ri se nuk ka lidhje kurgja me festim se kjo eshte feste e idhujtarve pagan e ne nuk duhet me juve pergja atyre paganve te pa ditur ne fe
ndales eshte per muslimanet me festu vitin e ri se eshte viti i idhujtarve
Ju po justifikoheni me ate thenjen, se ne te cilet festojme, dmth vetem lutemi Zotin s.w.t dhe urojme qe ne vitin qe po vjen, te kem nje vit me te mire, te mbare dhe me produktive dhe ketu nuk ka kurgju te keqe.
Une te them ty se;
Muslimani nuk lutet veq nje nate, apo veq ne ndrrimin e viteve,
Muslimani, nuk guzon ti perngjan popujve te tjere ne ritet e tyre,
Ne islam, nuk ka vend babadimri dhe futja e pishave, me qellim te caktuar
Muslimani ka festat e tyre,
Muslimani, nuk adhuron, por as qe nuk ben nje veper, pikerisht ne kohen kur adhruojne shejtanet,
Muslimani ne kohen kur eshte kjo nate, nuk rrin para TV-se sepse aty nuk ka gje tjeter vetem se amoralitet, mutsihane, dhe shfaq vende, ku pihet alkooli, bashkim burrash dhe grash, muzike dhe shume harame tjera, te gjitha keto te ndaluara ne islam.
Ne edhe pse jetojme ne evrope, nuk don te thot qe te imitojme evropen ne qdo veper, tash a me ngjit une kryqin ne ball, pasi qe shumica e evropianve eshte e tille a?......
Hadith i pejgamberit a.s
Edhe sikur ata te futen ne biren e hardhuces, do te tentoni qe edhe ju muslimane te futeni bashk me ta...
Dhe shume harame qe vin bashk me kete nate, qe edhe po te tentosh t'u ikesh nuk ke per te mundur nese nuk ke marre masa preventive.
Muslimani lutet per vehten e tij, familjen, shtetin, muslimanet, ne qdo nate, ne qdo kohe te namazit, ndersa jo vetem ne naten e 31 - te.
Muslimanet bashkohen ne qdo te premte(xhumah), qajen hallet e tyre me njeri tjetrin, ndersa qofte nevoja edhe festojne....
ps; larg festave pagane, large festave krishtere
Krijoni Kontakt