Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 100
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Jam shume dakord me ty

Jam e mendimit se Kurani eshte shume kontradiktor, obskur dhe shovinist. Ne shume pjese te tij apelohet paqja, me pas ne pjese te tjera behet thirrje per lufte. Ka rene ne duart e shovinistve islamike fanatike, te cilet e keqlexojne dhe e perdorin sipas interesave te tyre. Shume islamike te moderuar kerkojne liberalizimin dhe reforimin e tij. Dhe shume levizje grash islamike nga ana tjeter udhehiqen nga parrulla " Hiquani burrave Kuranin nga dora " . Por cfare po ndodh me ta? Po demigrohen, perndiqen, e vriten.
    Mendesi shpellore, e prapambetur, nderkohe qe shoqeria sot ben perpara. Po ndaj jane vendet e Azise myslimane si vende dhe popuj. Sa u shkon kjo targa

Ore Drini po nga i gjeni keto vargje? Po vera eshte simboli i gjakut te Krishtit mer. Kur shkohet ne kishe dhe merret kungimi, pihet edhe nje gellenke vere. Vete Jezuesi ka pire vere me dishepujt e tij, hidhi nje sy "Darkes se fundit"

Une mund te them vetem kaq nga pervoja: Ndalohet , s'ndalohet alkoholi ne Islam, kur vine myslot ne Evrope e hapin syte, s'lene gryke shishe pa fut ne goje. E per kete s'kam nevoje te me binde njeri per te kunderten, se kam plot te njohur myslo arab qe e ushtrojne me kenaqesi kete hobi. Ku i dihet, ndoshta kane tjeter Kuran ata atje, ose kane mesuar ta lexojne ndryshe hehe
    Me vjen keq qe paske ksi mendimi ti per Kur'anin sepse me duket se nuk e paske lexuar fare
    Sa i perket kontraditave rreth paqes edhe luftes mendoj se eshte nje keqkuptim i madh si nga ana jote si nga ana e gjith atyre qe mendojn ksi soj.
    Egziston ajeti Kur'anor ku ndalon ne menyre rigoroze vrasjen por ne tjera thirret per vrasjen e pabesimtarve dhe une kete nuk e besoj si vrasje me ja marr shpirtin po si vrasje ne menyre tjeter ku behet thirrje per luft pabesimtarve dhe nuk mendoj se lufta me arme eshte lufta e vetme , por eshte edhe lufta goje me goje ,lufta me fakte rreth te vertetes .
    Te pershendes duke te uruar nje vikend te mire

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Me vjen keq qe paske ksi mendimi ti per Kur'anin sepse me duket se nuk e paske lexuar fare
    Sa i perket kontraditave rreth paqes edhe luftes mendoj se eshte nje keqkuptim i madh si nga ana jote si nga ana e gjith atyre qe mendojn ksi soj.
    Egziston ajeti Kur'anor ku ndalon ne menyre rigoroze vrasjen por ne tjera thirret per vrasjen e pabesimtarve dhe une kete nuk e besoj si vrasje me ja marr shpirtin po si vrasje ne menyre tjeter ku behet thirrje per luft pabesimtarve dhe nuk mendoj se lufta me arme eshte lufta e vetme , por eshte edhe lufta goje me goje ,lufta me fakte rreth te vertetes .
    Te pershendes duke te uruar nje vikend te mire

ahahahahaahahaha Ja dhe argumenti tipik ne mbrojtje te Kuranit :" Ti nuk e ke lexuar". Mos te guxosh ta kritikosh e te shfaqesh opionionin, se te ngulin kete argumentin si thike ne kermillin e veshit. Une ndoshta nuk e kam lexuar te terin, por e njoh nje pjese te mire te shkrimeve te tij aq sa per te gjykuar. Nga ana tjeter i dashur kam lexuar shkrimet e atyre qe e kane studiuar, e kjo me mjafton.

Libri i paqes ben thirrje per vrasje te jobesimtareve?! Wow, cfare zhgenjimi. Po na del tani qe 11 shtatori ishte lufte goje me goje , me fakte rreth te vertetes sic e quan ti. Atehere dije se kani bere mijera njerez te vuajne me ate drame. Ne fakt ke te drejte, se e vetmi fakt dhe e vertete aty eshte fytyra e vertete e islamit.

Hajt kalofsh edhe tifundjavete mbare.
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-04-2006
    Postime
    18
    Tung.
    Angelina e voskerr je ti me gjyku se Kur;ani asht kontradiktor, absurd dhe shovenist.
    Me kete gjykim vetem shpallos mllefin dhe urrejtjen tende ndaj Kur'ani e asgje tjeter.
    Jam shume i bindur se ju jo qe nuk e njihni Kur'anin mire, por nuk njihni snji shkronje nga Kur'ani,
    Tju tregoj se nuk keni te dret ta merrni rolin e gjykatesit nese ventualisht e keni lexuar nji nen te ndonji ligji apo ndonji klauzul juridike , kjo nuk do te thote se jeni juriste dhe mund te gjykoni....
    Gabim e keni, per te gjyku per nji send, duhet te keni pergatitje prifesionale e si thot populli Kutura....
    Rrespekti me i madh per ju do te ishte te mos ofendoni Kur'anin dhe itharet e tij me shovenizem e fjale tjera.
    Tung.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-04-2006
    Postime
    18
    Tung edhe nji here.

Nese Kur'ani na qenka kontradiktor, absurd dhe shovenist, me arsyn se po flitka per paqen edhe per luften, atehere, te gjitha kushtetutat e te gjitha shteteve dhe aktet tjera normative qenkan shoveniste, sepse nuk ka kushtetut qe nuk flet per kete !!!!!!

Pastaj, te gjitha shtetet ne bote kane ushtri dhe mjete luftarake te rregulluara me kushtetut dhe akte normative, por kjo nuk don te thot se jane shoveniste sepse kane ushtri, sepse rregulli thote : Paqa mbrohet me luft" per ata qe nuk rrespektojn ligjet e paqes.
    Ne kete logjik juridike permendet edhe lufta ne Kur'an.
    Tung

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Dy shok shqiptar ateist kuptohet, shkojn me pi diku e ne agim kur dalin nga lokali , njeni thot,oh qyre ni banane qatje nelt,tjetri thot jo more so banene po osht Honź,... ky ish untu e i dukej Hena banane se e kishte shpu lukthin me pije e qe opp nji policź po vjen e pe vesin policin tregona bre shiku agent a asht qajo banane apo Honź ? polici ju thot vallahi sjom prej ktuhi une hiq....zoti jau boft qaren juve ............
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga Shejbani Lexo Postimin
    Tung.
    Angelina e voskerr je ti me gjyku se Kur;ani asht kontradiktor, absurd dhe shovenist.
    Me kete gjykim vetem shpallos mllefin dhe urrejtjen tende ndaj Kur'ani e asgje tjeter.
    Jam shume i bindur se ju jo qe nuk e njihni Kur'anin mire, por nuk njihni snji shkronje nga Kur'ani,
    Tju tregoj se nuk keni te dret ta merrni rolin e gjykatesit nese ventualisht e keni lexuar nji nen te ndonji ligji apo ndonji klauzul juridike , kjo nuk do te thote se jeni juriste dhe mund te gjykoni....
    Gabim e keni, per te gjyku per nji send, duhet te keni pergatitje prifesionale e si thot populli Kutura....
    Rrespekti me i madh per ju do te ishte te mos ofendoni Kur'anin dhe itharet e tij me shovenizem e fjale tjera.
    Tung.
    Po sigurisht, per njerez te cileve u ka ngordhur cdo qelize gri e trurit dhe u kane ik edhe hemisferat per floke, ashtu perceptohet kjo, si urrejtje.
    "Kjo pergatitja prifesionale e Kutures se popullit tone", nuk na mungon ne jo, por ce do se nuk gdhendim dot te tjere me kete qe disponojme.

Nqs do te flasesh per kontradiktat e Kuranit, shko beje te nje teme tjeter. Ketu je gabim. Por nje koment te vogel s'po ta le mangut: Cfare eshte Kurani liber i shenjte i zbritur nga qielli, apo kushtetute e hartuar nga njerez te vdekshem? Vendosni mer burre.

Hajt shendet
    Elegance is an attitude.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Dorontina Lexo Postimin
    Dy shok shqiptar ateist kuptohet, shkojn me pi diku e ne agim kur dalin nga lokali , njeni thot,oh qyre ni banane qatje nelt,tjetri thot jo more so banene po osht Honź,... ky ish untu e i dukej Hena banane se e kishte shpu lukthin me pije e qe opp nji policź po vjen e pe vesin policin tregona bre shiku agent a asht qajo banane apo Honź ? polici ju thot vallahi sjom prej ktuhi une hiq....zoti jau boft qaren juve ............
    E di se nganjehere me dukesh si katunare e moderume.habi

sa per dijeni rakija piet ne Prishtine ashtu si ne Tirane,po ku ta dish ti nuk je aasaj ane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drague : 03-01-2009 mė 20:04

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Angelina ,lere mos u merr me kuranin se ti "nuk kupton",ne fakt askush spo e kupton,sepse ne te eshte "e shkrire" e tere shkenca dhe zhvillimi.

A e dini cka, e kam blere nje makine per larjen e eneve dhe po pritoj ta lexoj manualin per perdorim ,e thashe ndonjeri qe e ka lexu kuranin nese ka mundesi ne pika te shkurtera te me tregoj si perdoret pasi kurani eshte shkenca e teknologjia vet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-04-2006
    Postime
    18
    Tung, Angelina 02

E tash ke ra ne fije kesaj pune, Kur;ani pa dyshim eshte liber i shenjte, por une ne kete rast terheqa nji paralele mes ligjeve pozitive te hartuara nga njerezit dhe ligjit te Allahut sa per ta kuptuar logjik[n e funksionimit te menyres se trajtimit dhe qasjeve qe i bene Kurani kur bisedohet per aktet normative. Ai eshte liber adhurimi, por eshte edhe kod ligjor qe njerezit duhet zbatuar ne jeten e kesaj bote. Nga kjo nenkuptohet se bie posht teoria se Kurani eshte kontradiktor vetem per kete ceshtje qe e permendet ju.
    Ju falenderi tani pranuat relitetin.
    me nderime

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-04-2006
    Postime
    18
    Per Mariamin.

I nderuar, e vertet se ne Kuran shkruan per makinen tende, tani une po te tregoj se ku shkruan; Kurani thote: Per gjeerat qe nuk i dini, pyetni ata qe i dine" ne ket raste pergjigjen e ke te sakt.
    Ju falenderit

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Genocidi serb nė Kosovė
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-02-2005, 09:14
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •