Per hir te asaj qe Zoti nuk ben dallime mes njerezve(Ai e din qe ka te atille qe mund te pijne ne mase te moderuar), dhe po tu thuash o njerez pini, por kujdes masen(Ai e din se ka edhe te atille qe nuk mund te pijne ne mase te moderuar, per shkaqe te caktuara), ateher paralajmrimet per demet e alkoolit qe pihet pa kontroll, do te ishin te pavlera.
Mendoj(kam filluar te kuptoj) se Kurani eshte liber qe nuk le vend per dyshime, apo kuptime te shumefishta, problemi eshte se ato kuptime te dyta, i m'vishen Kuranit, si pasoje e mosaftesis njerezore per te spjeguar domethenien baze.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sam1r : 03-01-2009 mė 21:49
~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~
Kurani eshte i mbushur me ajete te cilat mund ti interpretosh si te duash. Vete ndarja ne shume grupe muslimane ne bote, rreth 73 mos gaboj, tregon per interpretime te ligjeve fetare dhe kuranore ne menyra te ndryshme. Ne Kuran ka shume shembuj si psh ne rastin e marteses se burrit me 4 gra ne te njejten kohe, por me kusht qe burri ti trajtoje te gjitha njelloj. Kjo gje dihet fare mire nga i madhi Zot se s'mund te ndodhe qe nje burre te kete 4 gra e ti trajtoj njelloj (shih sa i ngjashem me shembullin e nxire qe jep me lart per alkoolin), por ja qe nje gje e tille nuk ndalohet kategorikisht dhe shume mjekercjape ne Lindje te Mesme abuzojne ne kete pike.
Ehpo keshtu eshte kur gjerat jane vetem me te degjuar. Prinderit, miqte, te njohurit e mij sikurse shume e shume te tjere qe njoh kane nje jete te tere qe pine vere njehere ne jave ose ne muaj. Kane nje jete te tere thashe dhe shyqyr Zotit jane per bukuri nga te gjitha anet, morale e fizike. E pra nuk eshte argument te thuash qe sa me shume alkool te pish aq me teper kerkon te konsumosh. Njeriu qe ka mend ne koke pi per qejf, jo per tu bere gazi i botes.Por duke ditur natyren njerzore te mos kontrollit edhe efekteve te alkoolit qe sa te pish aq me shum te ngre nga ajo (kete e kam ndegju se se kom provu kurr)
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
Shiko, njerezit jane te dobet, ne shume raste jane te lige, por kjo nuk mund te thuhet per Zotin asesi. Ceshtja e 4 grave pernjeher ne islam, mendoj qe lidhet me proporcionin ne numer mes gjinive, qe dukshem dominojne femrat. Sa per trajtim te barabart, ende nuk e kuptoj as un si mund te behet, por kjo nuk do te thot se s'behet. Po them prap, Kurani eshte libri i vetem i perkryer qe ka mbetur mbi Toke, dhe gjithe ato sekte, keqinterpretime, abuzime permes tij, etj..nuk jane gje tjeter veqse mentalitet njerezor - i dobet, lakmitar, dhe i lige.
Ndersa per alkoolin, mendoj se te jam pergjigjur shume arsyeshem, nese me kuptove.
~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~
Bo bo bo bo...
Po pse more vash ,mundohesh qe ngrisesh pesha te renda ,kur Trupin tend nuk mund ta ngrisesh.
Pse me detyroni te ju them se po ja Futni Prej Kornerit???
"Me te miren qe mund te ja besh VeteVetes eshte Ta rrespektosh veten aq sa Vlenė"
Bene mire qe te merresh me temat e Nenforumit : Bukuri dhe Estetike dhe te shikosh se mos po gjen ndonje buzekuq qe i pershtatet sezones Dimer-Pranver apo thjesht zbulo ndonje ndonje menyre se si ti rrisesh Thonjet si te drakulles.. e keshtu me radh.
Kalo mire dhe keshilla e fundit : Mos u be qesharake
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
me di fjal paramendo sa i demshem eshte alkoholi
ka thene Muhammedi salallahu alej we selem: Alkoholi eshte nena e puneve te keqia :
o ju te nderuar alkoholi eshte pjell e shejtanit dhe ushtar ma i fuqishem i te mallkuarit
ka shume raste ne bot ne gjengje alkoholike ka perdhenu edhe bijen e vet
kan vra komplet familjen nje rast ma i ri ketu ne Austri ku gjendem une ne gjengje Alkoholike mer beben 1 vjecare dhe e hudh nga kati i 4
o njerez Allahu ne Kur'anin famlart ka thene(O ju qė besuat, s'ka dyshim se vera, bixhozi, idhujt dhe hedhja e shigjetės (pėr fall) janė vepra tė ndyta nga shejtani. Pra, largohuni prej tyre qė tė jeni tė shpėtuar.)
tani mendoni ju vet nese ALL-LLAHU krijuesi yn na beri haram te afrohena kesaj veti te keqe pse kerkoni kanale qera per tu arsietuar
Cka eshte ne Tok eshte vetem Tok
Haj Me dert haj
Ne flasim per Fshisa e ti na flet per Lisa !!!
Ne flasim per Alkoolin dhe jo Per shkencen o Daj. Dhe qeshtja e Alkoolit nuk ka nevoj qe te trajtohet shkencerisht sepse Urina e Lopes per pos tek veterinari nuk ka vend tjeter.
Por per te mos e zgjatur me shume ,sepse konsideroj se nuk kam qfar te shtoj.
Po te le me keto te dhena shkencore ,jo nga Shkenca Islame por edhe jo nga Shkenca Ateiste/Matrapazeve,por nga shkenca Arsyes.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/6921998.stm
http://news.independent.co.uk/health/article2819599.ece
http://www.telegraph.co.uk/news/main...ncancer131.xml
Edhe mundesisht mos me repliko me, se po pritoj te merrem me kete qeshtje .
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Per me shume beji nje vizite ketij kompleksi: http://www.birrapeja.com/#/company/Kapaciteti fillestar ishte 300 mij hektolitra ne vite. Kapaciteti i tanishem eshte 900 mij hektolitra. ne kuader te kompleksit te fabrikes se birres jane edhe fabrika e maltit, fabrika e alkoolit te rafinuar si dhe rrjeti tregtar.
Une nuk besoj se gjeneratoret e Kosoves po furnizohen me keto produkte.
Kjo eshte vetm nje % e vogel. Nuk kemi llogaritur bodrumin e veres ne Rahovec e ne Suhareke! Po ashtu as ato qe importohen me tonelata.
As pishinat artificiale nuk po i mbushin me keo produkte!
Sa per temen, une e kam dhen me larte vargun ku vet kurani thote se ne xhanet do te kete lumenj prej vere!
"Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"
Ti e ke lexu qka kam shkru une apo jo . Une te thash me duket se nuk e ke lexu e nuk te thash se paske lexu , e kjo ka nje ndryshim te madh.
Edhe nuk mjafton te thuash qka te thojn te tjeret ne kete rast sepse mvraret prej kuj ke lexu .
Po qka flet pa lidhje me qon mallin e nje femije 10 vjeqar qe ende beson se sulmet e 11 shtatorit i ka kryer Al-kaida , po edhe ni paqt kry Al-kaida nuk do te thot se ata jan musliman sepse nuk eshte musliman ai qe deklarohet po ai qe i permbahet rregullave islame , por juve tju flasesh keshtu nuk ju pelqen sepse menjeher sulmoni shikoni sulmet e 11 shtatori shikoni bombat ne Irak e ksi gjera po edhe nese i bejne muslimanet nuk eshte ai musliman qe vret nese nuk eshte ne vetmbrojtje te vetvetes ose te atdheut .
Kuptoje nje her e pergjithmon se keta qe bejne ksi gjera nuk jan musliman edhe pse thojn qe jan .
Besoj se tani duhet ta kuptosh![]()
Krijoni Kontakt