Analize e bukur rreth ceshtjes
http://www.studytoanswer.net/islam/badwine.html
Analize e bukur rreth ceshtjes
http://www.studytoanswer.net/islam/badwine.html
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
Ne te gjitha fet ke ndalime,ose siq i qujn muslimant harame e krishteret i qujn mekate.
keto jan ligje apo nene per nji edukatź njerzore por sa e respektojn po tregon drejtesia .
Mu me duket shum urtesi apo fillozofi me ndalu me nji fjalź magjike HARAM se paku per festa te gjith e respektojn.
Por rrall jan njjerzit qe din ti dominojn pulcionet e veta ...per ate ende jan haram.
po ju tregoj nji gja mishi i derrit irlandez asht ende i smur, e ku shitet ??? ah ne vende ku ka varferi ose ne sendwiēa .....
ata qe nuk e hajn jan ne siguri...
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Nuk e dine keta sa vuajm ne qe i pime!!!!!
Ps. myslimanet qe njoh une vetem 10% TE TYRE" nuk e pine alkolin
Selamu alejkum te gjithve.
Lexova disa diskutime rreth Alkoolit dhe qendrimit te Islamit rreth tij. Perfundimish mu desh te konstatoj se shume prej diskutuesve u mungojne njohurit elementar rreth parimeve te pergjithshme islame. Do ti theksoj disa sende me te rendesishme qe jane:
-01. Alkooli definitivisht dhe perfundimisht eshte i ndaluar sipas Islamit. Argumenti i ngalimit eshte nga Kur'ani dhe suneti. Ky eshte mendimi dhe bindja e te gjithe dijetareve islame 14 shekuj me radhe.
-02. Dikush nga diskutuesit e lejoi se ne njerin prej ajeteve ka benifite. Po ky eshte ajeti i pare por pefundon ajeti duke thene : se e demi eshte me i madh se dobia: Pra nese tregetari humb me shum se sa fiton, sigurisht perfundon ne falimentim.
-03. Benifiti qe permendet ne Ajet ka te beje vetem me sferen tregetare e jo me lejimin apo ndalimin, kjo eshte e qarte.
- 04. Dikush nga diskutuesit paska thene se nuk ka argument te prere per ndalimin e alkoolit ne Kur'an !! Jo seshte kjo e verteta, por argumenti qe e ndalon alkoolin eshte nga argumentet me te fuqishme te ndalimit sepse thote: Largohuni nga alkooli..." Nese nuk ke te drejte te afrohesh afer tij, atehere si do ta perdorish, cila asht logjika e perdorimit te alkoolit?
05. Nji diskutues paska thane se ne bektasit nuk e kemi te ndaluar te pim nga 4-5 gota. Po e pyes. Nese ju bektashit jeni musliman qe i besoni ketij Kur;ani alkooli eshte i ndaluar edhe per ju, e nese nuk jeni musliman atehere veproni si te deshironi, por nese i besoni Pejgamberit tone Muhamedit a.s. ai ka thene: Ajo qe eshte ndaluar me shumice, eshte ndaluar edhe me pakice".
06. Nese dikush nga muslimanet e perdore alkoolin, kjo nuk don te thot se alkoaoli eshte i lejuar, shembull, nese une kam pire alkool (larg saj) nuk do te thote se ai eshte i lejuar, alkooli ehde me tutje ngele i ndaluar kurse une jm ai i cili kam bere mekat dhe veprim penal.
07. Sa per pasojat qe vijne prej alkoolit ai qe nuk i sheh, vertet eshte i verbert.
08. Dikush paska citu se gjshi i tij ka pire shume alkool dhe ka jetuar 90 e ca vite. Ne asnjiher e as Kurani nuk ka thene e s ndonji dijetar islm ne ndonji kohe se kush pin alkool do te vdese pra kohe. Jo seshte ashtu, sepse qellimi i ndalimit te alkoolit nuk asht me jetu ma gjate.
09. Alkooli eshte i ndaluar per hir te ruajtjes se logjikes se paster, sese Allahu e ka krijuar te paster dhe me te duhet te veproj, e jo te keqeperdoret.
Per Alkoolin mund te flitet me vite siq kane folur te gjithe dijetaret islam, por fatmisresisht po e perseris edhe nji here se asnji dijetar ne asnji kohe apo vend nuk ka thene se alkooli eshte hallall - i lejuar qofte edhe me pakice/
Selam, pershendetje
Perdorimi i alkoolit eshte i ndalur rreptesisht perveq ne raste se duhet te te shpetoj jeten .
Pse eshte i ndaluar alkooli?
Dihet se alkooli permban substanca qe shkaktojn dehjen e trurit dhe me kete rast kontrolli i trurit nuk eshte ne mendjen tone .
Pak nga biologjia dim se melqia qdo ore prodhon 8 gram alkool per nevojat trupore edhe qdo sasi tjeter eshte e demshme per organizmin duke shkaktuar edhe ne raste ekstreme vdekjen .
Pra o njerz nuk eshte ndalu alkooli vetem per qef po ka baze shkencore per kete .
Kam nje pyetje per ju pabesimtart : a i hani shkembijt , nese jo pse ?
Krijoni Kontakt