i pa bes nuk asht hiq mir, por pa besimtar shum ma keq.
i pa bes nuk asht hiq mir, por pa besimtar shum ma keq.
jetojme ne 1 komb ku cdo liri fetare eshte e lejuar po pra kjo eshte shqiperia ku toleranca fetare eshte 1 nga te paktet shembuj qe vendi une mund te meret shembull nga vendet e tjere
Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..
C'lidhje ka ketu toleranca fetare? Bibla thote qe mbi zotin nuk mund te vihet asgje. Kjo fjala e fundit perjashton edhe kombin. Te tille jane edhe islamiket, jo me pak se keta te vatikanit e te greqise.jetojme ne 1 komb ku cdo liri fetare eshte e lejuar po pra kjo eshte shqiperia ku toleranca fetare eshte 1 nga te paktet shembuj qe vendi une mund te meret shembull nga vendet e tjere
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Se di qe besimi im te me inponoj ndryshimin e kombesise..perkundrazi ska dallim.Megjithate nuk do nderoja kombesi se as mi ul e as mi ngre vlerat.
Megjithate po te me vinte ndonje pashaporte multi nacionale sdo bente keq LoL
jo se besimi eshte thjesht nje parti politike sja vlen
Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
Se pari te identifikohem: Jam i Krishtere Orthodhoks
Perendia eshte Trinitet: Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte, qe eshte NJE ne TRE persona, e bashkeqeneshme dhe e pandare.
Kush beson ne JISU KRISHTIN dhe pagezohet ne kishen e shenjte Orthodhokse, ne emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjte, eshte i shpetuar.
Ndaj vellai im, bej kete dhe ke per te shpetuar dhe Perendia do te te ringjalle diten e fundit e do te shkosh ne parajse.
Per ne te krishteret Orthodhokse nuk ka komb. race, shtet, ne jemi te gjithe te bashkuar ne Zotin tone Jisu Krisht. Secili prej nesh qe eshte pagezuar eshte nje gjymtyre e Kishes. Per ne identiteti eshte ky: I Krishtere.
Nuka ka vlere asgje perpara besimit tone te shenjte. Vella! bashkohu edhe ti me ne.
Ilia Spiro nuk e ka permendur perkatsine kombetare. Qoftese ai eshte Grek apo Shyle atehere ai bije qe nuk e tradheton kombesine e vete mbasi ai kete e propagandon te forumi shqiptar, qoftese ai eshte shqiptar me kombesi, ben nje tradhti klasike ndaj kombit.Tradhetija ndryshe quhet edhe si transfer lojaliteti, dhe mvaret se kujt dhe sa i behesh lojal kombit apo fese. Kishte qene mire qe kombi te jete primar dhe feja te mbahet nen kontroll mbasi cdo fe ne thelb synon ne radilkalizim, mbas te cilit vijon ckombetarizimi nje fenomen qe ndodhe tek individe me ndjenja te zbehta kombetare.
E kam pare edhe une kete. Degjoje me vemendje sesi e kane qelbur ate vjershe, dhe e kane tjetersuar. Pashko Vasa eshte nje prej baballareve te shtetit Shqiptar, vizioni i tij per nje shtet laik dhe unik eshte baza e filozofise se ngritjes se shtetit tone, nderkohe fjalet e tij tjetersohen dhe sillen te ndryshuara per te qetesuar shpirtrat e magjypo arabeve ne Shqiperi. Ky eshte kulmi. Cfare turpi.
Debat të këndshëm dhe njëher pa ofendime!
1-E para që dua të theksoj është se kjo është një pyetje pa vënd.Nuk drejtohet një pyetje e tillë.
2- Ti vetë z,Rapsoul nuk e ke dhënë mendimin tënd?
3-Kombi nuk krahasohet me bindjen fetare asnjëherë.Kombi është 1-një,bindje fetare janë qindra-mijra.Mund të përkrahësh kë të duash dhe për sa kohë të duash.Askush nuk lind mysliman,krishter,katolik,ortodoks,protesatnt etj,por lind Shqiptar,Grek,Kinez,Mongolez,Anglez.
Ali Baba Tepelena
Lexo mirë temën dhe brenda saj do të gjesh edhe shkrimet e mia personale dhe mendimet e mia në lidhje me çështjen në fjalë.
Duke lexuar temën do të vëresh edhe disa postime të disa anëtarëve dhe do të kuptosh pse vendosa të hap këtë temë dhe të pyes këtë pyetje aq provokative dhe njëkohësisht edhe domethënëse.
Sui generis
Aje Njeri Qe S'ka Fe Aj Eshte I Pamoralshem E Nje Njeri Kesisoji Smundet Te Jet Kur Patriot , Per Komunizmin Armiku Numer Nje Kan Qen Fet E Kesaj Bote, Dhe Per Ta Likuiduar Keto Dukuri Komunizmi E Ka Perdorur Termin Komb Dhe Dashuria Ndaj Kombit. Shum Popujt E Kesaj Bote Akn Ber Masakra Mbi Nje Popull Tjeter Ne Emer Te Kombit Te Cilit Keta Vrasesit I Kan Taku, Dhe Deri Sa Ende Tu Na Egzistojn Njerezit Qe E Qesin Kombin Mbi Fe Lumturi Ne Ket Bot Shum Njerez Nuk Do Ta Ken Se Atehere Emri Njeri Nuk Do T Ket Kurfar Kuptimi, Sepse Per Komunista Fjala Njeri Eshte Vetem Nje Instrument Me Te Cilin Ata E Manipulojn Nje Mase Dermuese Te Njerezimit. Duhet Secili Me Dasht Kombin E Vet, Por Gjat Jetes Se Tij Aj Se Pari Duhet Te Jet Njeri Me Plot Kuptim Te Fjales, Te Dij Te Komunikoj Me Njerezit E Tjer Qe Si Perkasin Kombesis Se Tij. Une Smundem Te Pres Qe Nje I Huaj Te Ma Respekton Perkatsin Time Kombetare Neqoftese Une Nuk Ja Respektoj Ket Edhe Atij. Ne Kombin Do Ta Nderojm Kur Ta Bojm Punen Ton Qe Dikush Tjeter , Dikush Anash Te Na Nderoj Si Nje Popull Te Mrekullueshem, Ateher Dhe Vetem Ateher Ne Me Dijunin Ton ; Ne Me Kulturen Ton Te Komunikimit Me Te Tjeret Do Ta Bejme , Do Ta Sigurejm Nderin Kombit Tone Shqipetare.
Krijoni Kontakt