Close
Faqja 6 prej 16 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 154
    Besimtar Musliman
    Anëtarësuar
    01-01-2009
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    60
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Nje komb mbahet gjalle po te mbaje kulturen gjalle, ne baze te ciles identifikohet.

Islamiket ne trojet shqiptare jane pjesa me injorante kur vjen puna per njohjen dhe praktikimin e kultures shqiptare. Kjo jo per fajin e tyre direkt, por indirekt. Injoranca qe pllakosi shqiptaret nen islam thuajse e vrau kulturen e tyre. Keshtu, sot islamiket vazhdojne te jene llumi i shoqerise shqiptare, me kontribut minimal ne kete kulture, me nivel afrikan arsimim dhe perfaqesojne popullate me identitet kulturor oriental, qe pervecse gjuhes, shume pak e praktikojne kulturen shqiptare.

Ketu nuk fus aspak myslimanet qe jane te tille thejesht vetem nga emri. Ismail Kadare eshte mysliman me emer dhe anti-islamiku me me emer sot ne Shqiperi.
    Feja eshte personale, dhe nuk ngaterrohet me kombin, por kur kjo pjese e popullates i thote vetes shqiptar, por falet arabisht, kendon si arab, jeton si arab, mban emra arab, ka objekte kulti arabe, vsihet si arab, martohet si arab, ushqehet si arab, dhe zbaton zakonet e arabit, nuk e di perse duhen quajtur shqiptare?
    Ti qe je anti Islamike nuk e diskutoj as une e asnje antar sepse edhe je deklaru, por qe thua genjeshtra dhe gjera apstrakte dhe nga me injorante edhe kte nuk e diskuton askush sepse vet nga opinionet tua tregon qe nuk ke aftesi te sheh asgje me shum se hunden tende.
    Kultur shqiptare, pyetje e thejsht ne shikim te par, por e veshtir te gjehet ne Shqiperi kjo kultur shqiptare. Ku ne nje periudh te regjimit se pari enveri ju ckombetarizoi dhe u mundua gjithqka te bente per kete ckombetarizim. Ai guxoi te nderhy edhe ne flamur duke e shtuar yllin. Ne kete periudh u be masaker ndaj Islamit u vran dijetar iu internuan familjet e tyre, u shkaterruan xhamit etj. Pra ketu shohim se nuk asnje nderhyrje Islami dhe asnje rrezik nga Islami sepse e crrenjoset ate. Erdhi peridha postkomuniste, u qelen kufit, pat boten perendimit etj. Nga kjo liri ju nuk ditet te ruani ate lujtur shqipetare, ju moret kultura te te huajve, duke fillu nga mediat qe cdo emision tani ne tv shqipetare eshte kopju nga te huajt dhe asgje nuk ka nga kultura, edukata jon kombetare. Dhe per dic te till mund te akuzoni gjithkend pervec Islamit. Nga ketu rrjedh edhe fenomeni i normalizimit per te cilin do te flasim ne vazhdim.

Dukuri e kohës

Besoj se nuk ka dikush që nuk do të pajtohet me vlerësimin se koha e sotme e cila vlon nga mediat, është kohë e cila dallohet me normalizimin e dukurive, apo thënë më qartë kohë kur përmes mediave çdo gjë e cila ndoshta për disa shoqëri mund të duket e huaj, e pa kapshme, e turpshme etj, për një kohë të shkurtër falë mediave bëhet normale, e natyrshme, e zakonshme për mjedisin përkatës, pa mos ekzistuar rregulla dhe kritere për atë se cilat gjëra mund të bëhen normale dhe të zakonshme për një shoqëri dhe cilat jo.
    Shiquar në dioptrinë e rrjedhave globale botërore, kjo mund të komentohet lehtë me atë se paraqet një nga planet e globalizimit i cili nuk i njeh të vegjlit dhe tjerët, por globalizimi pretendon që platformën e vet t'ua imponon gjithëve pa i marrë në konsideratë dallimet ideo-kulturore dhe fetaro-tradicionale të tjerëve, për atë edhe falë malkinerisë së fortë të mediave, elementet që janë pjesë përbërëse e projektit të globalizimit bëhen dukuri normale dhe të zakonshme.
    Kështu, nuk ka gajle pse jemi shumë larg, gjeografikisht, fetarisht, gjuhësisht, tradicionalisht etj, me popujt e amerikës latine, ne jemi bërë të mvarur nga kultura latino-amerikane dhe nuk mund të jetojmë pa e marrë dozën e duhur latino-amerikane, serialet e gjata dhe tërheqëse destruktive latino-amerikane. Emrat dhe personazhet e tyre janë bërë pjesë e përditshmërisë sonë, normale, bile edhe mbi normalen, sepse nuk flitet për histori fetare dhe kombtare sa flitet për historitë e dhimbshme të protagonistëve të serialeve latino-amerikane. Bukuria e femrave, peripecitë e dashnorëve, sjellja e prindërve, qëndrimi i shokëve, besnikëria de tradhtia në dashuri, janë bërë top temë e rinisë islamo-shqiptare bile edhe më gjërë nën trysninë dhe invazionin e serialeve latino-amerikane në botë.
    Pra, normalizimi i dukurive pa marrë parasyshë se a përputhen me traditën dhe botëkuptimet e vendit dhe popullit përkatës janë dukuri më e theksuar e kësaj kohe.
    Mund të jemi më të zgjuar se dikush, por jo më të zgjuar se gjithkush.

i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    pa atdhe nuk ka fe ,pra ai i cili tradhton kombin nuk e len pa tradhtu as fen.tradhtari eshte ne gjendje te tradhtoj edhe kombin edhe fen e ai i cili ne gjak nuk ka tradhtin nuk do te tradhtoj as kombin as fene e tij pa marr parasysh ciles fe i takon.kujtoni fan nolin i cili kurr nuk tradhtoj as kombin as fen e tij,kujtoni mulla idriz gjilani i cili kurr nuk tradhtoj as kombin as fen e tij.pershendetje.

Syrigana Maska e Kujtim Demiri
    Anëtarësuar
    04-12-2007
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    150
    pershendetje, une nuk e di se cila fe e lejon tradhetin...
    une pasi i perkas fese Islame - them se feja ime nuk ma lejon tradhtine e gjitheashtu edhe kombi im nuk ma lejon tradhetin e nese nisem nga keto une nuk duhem te jem tradhetar...
    1.asgjë nuk ndodhë rastësisht
    2.çdo rast ka lidhje me një tjetër
    3.asgjë nuk është ashtu siç duket

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Nuk jam ndonje besimtar i thekur por kam pare ne realitet se besimtaret mysliman kur ka ardhur puna tek atdheu jane zene me arabet bashkbesimtaret e tyre dhe nuk kane mare fare parasysh se jane myslyman apo jo dhe me e forta ish se kur ia kercisnin me karrike nga koka thoshin allahu akber. Keshtu qe shikoja se atdheu atyre i buronte nga gjaku (gjak shqiptari qe merr flak si baruti) dhe se besimi i buronte nga arsyea e cile humbi per disa minuta kurse gjaku (shqiptarizmi) rridhte akoma me furishem ne venat e tyre.

Atdheu mbi te gjitha... kot nuk thon tradhtari nuk ka as din as iman.... Qofte ky i krishtere apo myslyman.

Sigurisht qe te krishteret jane me komod ne kete aspekt sepse ata kane bere historine e Shqiperise ne rrjedhen e viteve duke mare parasysh qe dikur Shqiperia ka qene e komplet e krishtere.

i/e larguar Maska e bklyn_kid
    Anëtarësuar
    28-01-2008
    Vendndodhja
    Brooklyn
    Postime
    202
    Une besoj se edhe kur behet debati mes besimtarve te feve te ndyshme dhe jobesimtarve, ateisteve etj, nuk qendrom me shum tek tradhtia e kombit por lidhja qe ka feja e tyre me kombin.
    Psh ne konceptimin e X besimtari tradhetimi i fese do ishte edhe tradhtim i beses, shkelje e beses, tradhti ndaj kombit.
    Debati me shum qendron se kush fe mbart vlerat qe i mbart edhe kombi ne, qe te gjithe e ndajm, ose kush fe lidhet me shume me botkuptimin qe kemi ne si komb. Nuk dua te me keqkuptoj asnjeri, por fene nuk mund ta krahasoja me kombin ne trurin tim po ne qofte se me duhej te zgjidhja ateher une do tradhtoja fene e jo kombin.

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar më parë nga morrison Lexo Postimin
    Nuk jam ndonje besimtar i thekur por kam pare ne realitet se besimtaret mysliman kur ka ardhur puna tek atdheu jane zene me arabet bashkbesimtaret e tyre dhe nuk kane mare fare parasysh se jane myslyman apo jo dhe me e forta ish se kur ia kercisnin me karrike nga koka thoshin allahu akber. Keshtu qe shikoja se atdheu atyre i buronte nga gjaku (gjak shqiptari qe merr flak si baruti) dhe se besimi i buronte nga arsyea e cile humbi per disa minuta kurse gjaku (shqiptarizmi) rridhte akoma me furishem ne venat e tyre.

Atdheu mbi te gjitha... kot nuk thon tradhtari nuk ka as din as iman.... Qofte ky i krishtere apo myslyman.
    Po me duket vetja si mesues, por dhe une i ketij mendimi jam

Citim Postuar më parë nga morrison Lexo Postimin
    Sigurisht qe te krishteret jane me komod ne kete aspekt sepse ata kane bere historine e Shqiperise ne rrjedhen e viteve duke mare parasysh qe dikur Shqiperia ka qene e komplet e krishtere.
    Le te themi se ne kohen e Skenderbeut te krishteret bene histori. Por kjo nuk do te thote se ne Kohen e Samiut te kishteret bene histori. Pavaresisht besimeve fetare atdhetaret e vertete (qe kane qene dhe besimtar te vertete) kane punuar per kete vend dhe kane bashkepunuar pa dallim besimi.

Naimi, Samiu, Kristoforidhi, Gurakuqi, Isa etj nuk kane pasur ndonje grindje fetare per çeshtje atdhetare.

Ka pasur dhe tradhetar ortodoks (sic ka dhe sot) qe luftonin per Greqin. Ka pasur dhe atdhetar musilman qe luftonin per turqine. Ka dhe sot qe luftojne per Arabine.

Mbase katoliket kane qene me te distancuar nga tradhetia , kjo dhe per arsye sepse nuk kane pasur oferta per tradheti.

Pra te gjithe besimet fetare i kane dhene dhe i kane marre ketij populli.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Cilet jan ata qe e tradhtojne popullin e vet per besim ?

Asnjeri se bene kete.
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

i/e regjistruar Maska e Ardian1
    Anëtarësuar
    20-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtin
    Postime
    16
    ai qe tradheton njeher, ai tradheton edhe dy here e me shume
    ai qe e tradheton kombin, nuk i duhet as fese
    ai qe e tradheton fene, jam plotesisht i bindur qe nuk i duhet as kombit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ardian1 : 17-01-2009 më 19:49

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    ah nji pyetje u zgjidh ,
    asnji shqiptar te feve te ndryshme qe kan trojet tona nuk e tradheton kombin per fen, perkundrazi te gjith po e mbrojn !ok

tash kisha me ba nji pyetje tjeter:

cilin nga armiqet ja kishit falur te kaluaren e hidhur.
    nuk do i ceku armiqet shqiptar i dini te gjith !
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin

cilin nga armiqet ja kishit falur te kaluaren e hidhur.
    nuk do i ceku armiqet shqiptar i dini te gjith !
    Po I rendit sipas numrave se kush do ishte shteti I pare qe do falja deri tek I fundit.

1 itali
    2 gjermania
    3 vatikani
    4 serbia
    5 greqia
    6 perandoria sllave
    7 perandoria turke

E ve turqine ne fund se po mos ishte turqia nuk do ishim ne kete gjendje qe jemi tani po do ishim si evropa perindimore

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 6 prej 16 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •