Close
Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 154
    Feja asht si diktatura e proletariatit,,"o me ne o kunder nesh",pra shum e damshme per kombin.
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Kjo asht pytje Apsurde?

ama asht ni problem qe fetaret nuk i bindet doktrinave fetare dhe trillojne genjeshtra ne te keqen e kombit per te aritur qellimin e tyre dhe me ane te fese duan te manipulojn me popullin qe ta tradhtojne kombin vetem per qellimin e tij dhe pastaj e qesin ne pah fenë.
    Po po, ashtu mendon ti por si i pergjigjesh ti këtyre rreshtave të cilet nuk janë doktrina siq thua ti por shkrime te cilat janë udhërrefyes per jeten e njeriut apo fatin e popujve?

Si mundet, apo, amund t'më don si mik mua ai person qe i beson këta rreshta. Pytja vjen pasi qe dihet qe unë jam i krishter, gjdo besim i tjeter per ata është i kotë dhe "idhujtari"?

Ky është problemi dhe nëse i permbahen këtyre rreshtave, ai besimtar nuk mund të ketë miqësi me të krishterin. E shqiptaria ka të krishter!! Si e spegon ti këtë?

5.Suretu El-Maide
    51. O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë, e as të krishterët. Ata janë miq të njëri-tjetrit. E kush prej jush i miqëson ata, ai është prej tyre. Vërtetë All-llahu nuk vë në rrugë të drejtë popullin zullumqarë.

8.Suretu El-Enfal
    17. Ju nuk i mbytët (në të vërtetë) ata, por All-llahu (me ndihmën që ua dha) i mbyti ata, dhe ti nuk i gjuajte ata, por All-llahu (të ndihmoi) i gjuajti, e (bëri këtë) për t’i shpërblyer besimtarët me një dhunti të mirë nga ana e Tij. All-llahu gjithçka dëgjon dhe di.

8.Suretu El-Enfal
    39. Luftoni ata derisa të mos mbetet idhujtari (besim i kotë), e i tërë adhurimi të bëhet vetëm për All-llahun. Po nëse ata ndalen (i japin fund mosbesimit), All-llahu është mbikëqyrës për atë që veprojnë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 29-07-2009 më 20:11
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    jo kombi shum here me perapra fese....megjithse kur ta mendosh holle e holle, te dy kto kauza nuk duhen as krahasu, nuk krahasophen as me njeren as me tjetren.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    toni ,fola per doktrinen krishtere e jo per Islamin un e di qe Islami nuk pranon shoqeri,miqesi,vllazni me çdo fe tjeter dhe asht i gatshem me i shpall armiqsi edhe te disa edhe met tmyt n'ven per qato rreshta ose automatikisht me te kthy ne fene e vet pranove s'pranove edhe un jo qe mund te kem ty mik por edhe Vlla,amo kem tu fole per fene krishtere ku dashuria per armiqt asht urdher i Krishtit apo jo?,e per ato thash jan disa fetare te cilet jan te lidhur me armiqt e kombit edhe per me mashtru kombin me fe duan me arrit qellimin e tyne dhe qellimin e armiqve apo edhe me spekullimet e njerzve qe jua ngjesin fese qe feja i ka fajet dhe e vene ate si tradhti te kombit...muslimanet duhet me hek at veti per mi shpall armiqsi atyre qe jan jo-musliman se per ndryshe sbon!

nga kendveshtrimi im un nuk do ta kisha tradhtuar kombin per besimin por edhe besimin per kombin...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 30-07-2009 më 16:42

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Po po, ashtu mendon ti por si i pergjigjesh ti këtyre rreshtave të cilet nuk janë doktrina siq thua ti por shkrime te cilat janë udhërrefyes per jeten e njeriut apo fatin e popujve?

Si mundet, apo, amund t'më don si mik mua ai person qe i beson këta rreshta. Pytja vjen pasi qe dihet qe unë jam i krishter, gjdo besim i tjeter per ata është i kotë dhe "idhujtari"?

Ky është problemi dhe nëse i permbahen këtyre rreshtave, ai besimtar nuk mund të ketë miqësi me të krishterin. E shqiptaria ka të krishter!! Si e spegon ti këtë?

5.Suretu El-Maide
    51. O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë, e as të krishterët. Ata janë miq të njëri-tjetrit. E kush prej jush i miqëson ata, ai është prej tyre. Vërtetë All-llahu nuk vë në rrugë të drejtë popullin zullumqarë.

8.Suretu El-Enfal
    17. Ju nuk i mbytët (në të vërtetë) ata, por All-llahu (me ndihmën që ua dha) i mbyti ata, dhe ti nuk i gjuajte ata, por All-llahu (të ndihmoi) i gjuajti, e (bëri këtë) për t’i shpërblyer besimtarët me një dhunti të mirë nga ana e Tij. All-llahu gjithçka dëgjon dhe di.

8.Suretu El-Enfal
    39. Luftoni ata derisa të mos mbetet idhujtari (besim i kotë), e i tërë adhurimi të bëhet vetëm për All-llahun. Po nëse ata ndalen (i japin fund mosbesimit), All-llahu është mbikëqyrës për atë që veprojnë.
    I Nderuar : Toni 77

A mund të parashtroj një pyetje, shumë të thjeshtë dhe aspak të komplikuar ...

A mendon se të Krishterët (95%), ndjejnë urrejtjen më të madhe që eksizton ndonjëherë për ndonjë gjë, për ne (Muslimanët) ?

Kjo pyetje vlen edhe për këtë forum, shembulli i fundit këtu është :
    Mbyllja e temës : Shqiptaret qe bene emer ne kulturen osmane, duhen respektuar?

E di pse u mbyll ... ?!

Sepse

E vura në pah arsyen e mohimit të tyre ?, andaj Darius-it i pengoi kjo gjë dhe kështu e mbylli.

Shpresoj t'i përgjigjesh pyetjes...

Me Rrespekt : ILMGAP
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    i vetmi krishter i vertet me elemnte : optimizmi,sinqeriteti,tolerance asht toni77
    Për këtë shpesh herë kam folur, shpresoj ta kesh diktuar, shpesh herë them që i vetmi njëri në këtë forum që është në rrjedha të Krishterizmit është Toni77, ndërsa të tjerët janë ata që thjesht urrejnë Muslimanët dhe kështu mbështetën në Fenë e tyre (Krishterizëm).

Shpresoj të ketë përgjigje nga ana e Toni77, por nëse dëshiron përgjigju dhe ti ... apo ndokush tjetër.

Me Rrespekt : ILMGAP
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    A mendon se të Krishterët (95%), ndjejnë urrejtjen më të madhe që eksizton ndonjëherë për ndonjë gjë, për ne (Muslimanët) ?
    Jo se krishteret kan dashuri per armiqt nese i permbahen krishtit edhe nuk mund te thuash 95% po 60% po mirpo pjesa tjeter normal qe jo se edhe ata e shohin qe ju nuk keni dashuri per ta...

e per pytjen tjeter pyte moderatorin kush e ka mshel nuk mundesh me e pyt naj antar tjeter pa u kon ne ngjarje apo nese nuk asht i autorizum qoja ne Pm edhe tkallzon kush e ka mbyll ok>?

besoj qe je i knaqun

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Kurre (Lere qe une jam agnostik).
    Shpresoj qe edhe mazhoranca ta mendoj keshtu.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Allahu në Kur’an kur thotë: "O njerëz, padyshim Ne ju kemi krijuar prej një mashkulli dhe një femre dhe ju bëmë popuj e fise që të njiheni." [Huxhuratë, 13]
    Pejgamberi, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: "Nuk ka merita arabi mbi joarabin, e as joarabi mbi arabin, as nuk ka merita i kuqi mbi të ziun e as i ziu mbi të kuqin, përveç me devotshmëri." [Transmeton Ahmedi nr. 22391]

Poashtu njeriu nëse vdes në mbrojtëje të kombit meriton shpërblim të madh tek All-llahu,PRANDAJ KOMBI ËSHTË PJESË E PANDARË E FESË SIME.

JAM SHQIPTARË E MUSLIMANË KRENAR!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Postime
    365

Fjala e Zotit

Zoti esht dashuri. Dueje Zotin mbi gjithchka, dhe te afermin tand si vetin. Ky asht urdheri kryesor. E kush asht i aferti yt ? Bashkombasi dhe gjaku i yt. Po vepruem keshtu nuk do te gabojme kundra kombit as kundra Zotit. Prandaj nuk kuptoj pse vehen kto pyetje. Pse nuk mundet simbas disave ketu me dasht Zotin edhe kombin ne te njejten kohe ? Kuj ja ndalon besimi me dashte kombin ? Mue jo. Pagje dhe bekim per gjith bashkekombasit pa dadhim.

Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •